Tuesday, November 30, 2010

pedih = menangis

salam sume..


takk..aku belum menangis pon lagi
tapi rase macam nak menangis
bukan hal family, bukan hal anak, bukan hal laki aku
tapi hal kerja :(

tadi aku call unit gaji opis aku pasal potongan gaji aku
act bukan potongan laa, ni psal gaji aku kena tarik balik
kena tarik bukan salah aku pon, tp sbb HR silap buat kenaikan gaji kitorg
klo sikit takat berpuluh2 ringgit xpe lagi
tapi ni beratus2 ok! bile aku tanye sume skali RM732 bape2 sen ntah lupe dah!
nah ko! banyak ok! bagi aku yg bergaji sikit ni potong banyak tuu mmg adalah sgt2 banyak! :(
aku bukan gaji ribu riban cm ko, ko n ko tuu! uuwaaaa!!
tu blum masuk potongan lain lagi dlm payslip aku tu!
ooh, sape dlm dunia ni yg xde hutang kn?
sape2 klo dh bekerja mmg ade punyelah hutang kn..kn..kn..? :D

ermmmm..walopon harini dapat rm500 yg PM bagi tuu tp xde feel lgsg!
sbb yg keluar lagi banyak dari yg masukk! :(
ehh tapi kerani unit gaji tu cakap dorg pon ade belas kasihan, buat potongan 2x gaji laa :D
means gaji bulan ni n bulan 1 nanti
but bg aku still sgt2 terase duet tu potong banyak ok! uhh!

oklah dhla tu ckp bab gaji aku tuuu
ade satu benda lagi buat aku sedeh
ape die?? ermmmmmmmmmmmmmmm :(
pasal pertukaran aku tulahh
sampai harini xde jawapan lagi
'bagaikan menunggu bulan jatuh ke riba' la jawabnya
makin hari makin tensyen keje
tensyen dgn org tu, org niii... uhhh!
wahai hatiku, tabahkanlah tuan mu inii...



psstt : rasa rindu kat kawan2..tp dorg rindu ke kt akuu?ermmm (~_~)

17 comments:

cik hani said...

sabar yea sarah..
masih ada yg lg teruk kehidupan dia..
masih ada kt luar sana yg xdpt2 keje..
masih ada yg bergaji murah dari awk..
harap awk sbr..
xnk la awk moody2, sedih2..
sara xleh gini..kena ceria ekk mcm zmn2 sekolah dulu yg gila duk nyanyi lagu westlife tu..
hik=)

~SHiLA~ said...

hahahaha..hanya mampu gelak ajo :p
ko pn 2x ek..so samela 1k+ jew tinggal gj ek..hehe
ade gak yg potg skali..tp ntah² org 2 xd potg payslip tp byr tgn..abehla..haha

-Sara- said...

cik hani,

ehehe..xlah tu saje je pon, aku tau ade lg yg teruk, ape2 pon aku bersyukur atas semua rezeki dari Dia :)

eh aku mmg ceria sokmo2! rindu giler zmn skoloh dlu kn? :D

-Sara- said...
This comment has been removed by the author.
-Sara- said...

shila,

haah 2x gk,tgal 1k++ uhuhu..eh aku pon ade g hutang lain byr cash xpotong payslip, crdt card sume tuu..uuwaaaa!! :((
bodek laki jelah jawabnye! :-j

Hanis Azla said...

tensionnya klu kena mcm tu. klu dah potong byk mcm tu apa aje yg tinggal. psl pertukaran pun mmg jrg benar yang senang2 & cepat2 dpt tukar. So sabar byk2 yer.. Jangan sedih2. InsyaAllah ada hikmah yg kita x nampak disebalik semua tu.

-Sara- said...

kak hanis,

yee kak, rase tersepit sketla, but redha :)

haah pertukaran tu mmg kne byk2 sabarlaa..btw thnx akak! :)

~~zaa~~ said...

sabar ye yang..memang terasa sgt kehilangan sebanyak tu, dengan gaji kita yang "banyak" ni...

da, bulan ni jangan sopim! :p



oppss..i pun rindu u sangat!

-Sara- said...

zaa,

tau xpe yang! kite kn gaji "banyak"..hehe :P

mmg xde can shoping lgsg tau!

sara pon rindu zaa, cepatlah update blog zaa tuu... :(

dakcik said...

sara : aolo2 sian sara..kene tarik gaji..dlu2 ain pon penah kene tp xde la smpai 1k..
xpe sara, maybe skg rezki kite kene tari tp akn dtg mane tau Allah turunkan lg rezki lain..:)
sabo yek

are-za said...

byk2 sabor ek sara...

mane tau pas ni ade rezeki lain sape tau kn...jgn sedey2 yo..

III bDkNaKaL III said...

aina punkne tolak gak..maklumlah dr bln 4 dok kuarters dorg xptg gaji...tp slh dorg...sp soh xptg..huhuhu...tp slh aina gak..sp soh xsmpan..hahaha...

syariza09 said...

mmg dorang ni menyusahkan. kalo dorang wat keja2 betul2 x der la jd mcm ni

** tumpang geram**

-Sara- said...

dakcik,

haah ain, wlopon xsmp 1k tp terase tau! btol tu sape tau ade rezeki kot lain kn.. tq ain :)

-Sara- said...

are-za,

sabor jela yg mampu..tq are-za :)

-Sara- said...

bdk nakal,

oyekee..ahaha..yg aina tu pon buat diam kenape..hehe..dh kne tarik jgn bising2 yee laling? :)

-Sara- said...

syariza,

tau xpe awk!

eh tp skang ni awk plak yg cm terlebeh geram!haha :P