Wednesday, November 24, 2010

gelagat + celoteh

salam sume! :)

hii korg! sbnrnye tgn aku gatal jee nk update blog ni dr pg td lg
tapi alahai malangnye nasib line tenet kt opis nii merengg
kat sejam gaklah 'down'! puas duk restart pc, xjadi2 gak
lastnye off bape kali baru ade line tenet nih!
pastu duk dlm draft je entry ni, sbb aku pn agak bizi arini
eh mestilah kne dulukn kerja hakiki ye x?
ini kerja spare2 kemudian jelah kn :P

okey, nk share gelagat n celoteh syaqir yg mcm2
aissyy ank terunaku tu, makin bsar mkin mcm2 gelagat!
anak tgh mmbesar biaselah, penat but happy lyn kerenah dorg kn! dorgg?? :P
terase dunie ni milikku! seronokkkk sgt!! :)
xsabar nak beranak lagi dan lagiii dan lagiiiiiii...teeetttt!! :D

gelagat 1 :-

selalu klo aku duk iron baju kje dlm bilik belakang tu, c syaqir ni mulelah sebok jugak
die angkutlah segala barang menan die, kete die, basikal die bwk msuk dlm bilik tu gak
nak gak duk dlm bilik tu, smbil pot-pet-pot-pet tanye aku buat ape..

aku : "syaqir jgn dtg dekat2 ngn ibu ek, panas nii"

syaqir : "hah? panas?"

then tgh aku gi gantung baju2 tu, tibe2 die degil, pegi jgk kat iron board tu, tgn die gatal sgt nk jgk pegang iron tu, nasib baik aku sempat tgk..tapi blum aku sempat nak larang die..

syaqir : "ibu, panas"

ibu : "haa, panas kan? kn ibu dh ckp panas, syaqir degil, xnk dgr ckp ibu lgsg"

*sambil tgk tgn die, tp die xsempat pgg iron tu pon, bru pgg iron board tu je pon, agaknye die rase panas tu die dh cuak*

so mlm td aku iron bju keje lagi aku ni jenis iron bju hari2 :D, cepat2 die dtg tp duk kt pintu je, xmasok dlm bilik tu smbil ckp " xnak dah, panas"... haaaaa..tau pon dieee takut ngn panas tu, tp melampau lah plak bilik tu pon dh xnak masuk! hahahahh.. tp elok gak, bleh aku iron baju dgn tenangnyee.. :)

gelagat 2 :-

mlm tdi ngah aku bace paper mlm2 bru ade mase bce paper? :D
bapak die dh msuk blk tdur, tp tv tu on jee
bkk chanel cartoon network tu, cite filem garfield mase tu
syaqir kemain seronok duk sebut "ibu, kucing,kucing"
aku "haaa" jelaaa, die layanlah sekejap
pastu die ckp lagi kt aku " ibu tgk kucing eh, tgk eh"
aku "haa" lagiii (",")
tapi die dh laju ngn kete menan die masuk bilik tdur kt bapak die, siap ttup pintuu!
amboooiiiiii sesedap die jee, ingt aku layan ke filem garfield tuu..hahahaha! :P

gelagat 3 :-

tiap2 mlm mmg die 'melabur emas' dgn bau yg sgt 'menggoda'
huhhh! layan koo! mmg 1 umah berbau!
mlm tadi turn aku basuh :P
aku suh die msuk bilik air lu,sbb nk bsuh pinggan sebijik 2 dlm sinki kt dapor tuu
baru sekejap je ponnn, tgk2 air dh melimpah smpai keluar, habis bath-mat tu pon basahh!
truss 'angin halilintar aku naik meter lajuu' jee smpai ke kepala!

"syaqiiiiiirrrrrrrrrrrrr!!!!! nape buat basah2 niiiii, jgn pancur air ke luar niii, ke dalam lahhhhhh!!!" *ggggrrr*

die pon msuk ke dalammmm, tapi smbil 'ajuk' ape yg aku ckp tdi tp version pelat n siap pakejjj!
pakej apee? siap buat mukee n jelirrr!  eii mane budak ni blajarr ahh?!
arrghhhh! parkinson jp aku! aduhhh! (T__T)

gelagat 4 :-

bile dh msuk bilik time tdur sikit punye ssah bdk nii
asyikk nak mainnnnnn je keje diee
celik mate mainnnnn smpailah ke mlm nk tdur pon ssh! aduhh!
bile kite ngntuk, tp suh layan die main, aku dh jegil mate dh marah2 kt die
tp tau x ape die buat?
siap dgn tgn lagi then nyanyi "plis, plis, plis, kamu jangan nakal"
sape yg nakal sekarang nii? (^_^)
die punye pitching, irama sebijik version Aliff Satar!
argghhhhh! ibu die dh blur xtau nk ckp ape! (~_~)
letihlah aku mcmniii! lastnye ttup lampu jelah!
nyanyilah ko dlm gelap tuu :P

gelagat 5 :-

bile duk dlm gelap, but still xtdur lagi
bapaknye nk cri bju pastu bukaklah torchlight kt henpon
ble duk dlm gelap bkk torchlight henpon kaler putih, nmpaklah bayang2 kt dinding
c syaqir ni bile die tgk bayang2 die sndri, seronok plak jadinye
siap panggil diri die sndiri plak "hii syaqir... syaqiirrr"
nah ko! siap 'hii' lagi...ahahaha..lembut lak tu die panggil :P

bile cmtu bapak die cuak dh sbb makin seronok bdk tu, bkn makin ngntuk pong!
skali husbnd pon goyang2kan henpon tu
bayang2 die pon makin besar n goyang2!
syaqir plak cuak, dh le byg2 tu kepale die kn rambut nipis, dh cm upin ipin..hahha!
die dh takut tgk bayang2 tu makin besar n bergoyang2 padahal die duk diam
terus ckp "xnakk,tutup laa" sambil muke nak nanges
ahahahah..bantai ktorg gelak, haa baru tau takut yeeee..
selamatttt..pastu tepuk2 jap trus tertidur.. :)
ermmm migrain mak pak layan anak sorg nih! :P

tapi bile tgk die duk 'sembahyang' cmnii, sejuklah pulak hati i! :)



psstt : malam ni aku blk kg ngn syaqir naik bus, yayyy! selamat merindu2 aku ek korg!:D

10 comments:

MiSz eiN said...

mmg comel dan baek la SIL aunty niy
:)

-Sara- said...

ein,

ehehe.. comel cm ibu die jgk..:)
*uhuk-uhuk* :P

arejue said...

comel jer tgk budak kocik ni solat

-Sara- said...

ajue,

ahahaha..bakal 'imam muda' lah katekn! :P

~~*Lady Salwa*~~ said...

ehehe, macam2 telatah budak2 ni kan... sampai kadang2 tu nak marah pun tak jadi bila tengok gelagat diorang...

**nanti dah ada anak lebih dari sorang lagi pening la jawabnya... hehe

-Sara- said...

salwa,

ehehe..tulah sal, geram tp seronok! :)

*klo dh beranak pinak esok konfimlah mmg pening punye! :P

syariza09 said...

haha...samalah prangai ngan Aiman

kekadang tu terkasar gak..lagi dilarang lagi dia tingin nak buat

budak2 kan..mmg mcmtu la lagaknya

dh nk blk kg ker, jgn lupa snap2 pic utk masuk dlm blog :D

-Sara- said...

syariza,

haah awk! geram jek kn! tp klakar! :)

yee,kite naik bus mlm ni, eh pic sudah semestinye, nti esok sara tempek smpai awk muntah!haha :D

cik hani said...

mcm2 ragam ank mu sarah...
tp bab solat tu mmg nmpk kusyuk je weh...
hihikkk...
=D
ati2 blk kg nnt..

-Sara- said...

cik hani,

tau xpe ani wey, letih melayan!hehe :)