Wednesday, April 6, 2011

saya gembira bila mereka gembira

hye, assalamualaikummmmm! :)

thanx to semua yg wish congrats kat saya semalam
baik kt blog, kat fb, yg call pon ade, thanx much ye :)
sebelum publish tu tanya kat husband dulu boleh tak nak publish
sebabnya kan baru lagi, malas gak nak heboh2 lagi
tapi sebelum tu dia dah banyak kali tanya "syg xcite kat lam blog ke syg prgnnt?"

dah tau seminggu dah, yg pegi guardian haritu tu beli urine test tulah
sebab my period dah lewat 10 hari
mmg +ve, esoknya baru pegi klinik utk dptkan confirmation
alhamdulillah, memang +ve.. memang yg tulah kami harap2kan
lagi2 husbandku, memang sgt berharap
n bila dah confirm +ve, dialah org paling happy sekali
selalulah duk gosok2 perot ni sambil ckp "yang, ni mesti baby girl ni"
haha, pepandai je kan

tapi aku taknak terlebeh2 excited sgt, sebab baru lagi kan
cuma sekarang ni aku kena jage betol2 lah
yang masalah air slow kat umah tula aku paling lemah sekali
harapkan husband jelah angkat baldi dr sinki dapor ke bilik air
aku langsung tak bleh nak angkat
kalu aku xpreggy, dah lame aku bantai angkut air2 tu

setakat ni alhamdulillah, still boleh makan macam biase
loya2, muntah pon takde lagi,maybe baru lagi kot
org ckp jgn sebut2, nanti dan2 tu la kena kan
ehehe..dah banyak kali sebut, takde pon, takde pon *_*

selera makan jangan cakaplahh, asyik laporrr jee
pastu dalam pale otak ni macam2 nak makan
terbayang tulah, nilahh.. aissyyy.. saje jee kan :D
kemarin husbnd beli mcd, selambe bapak aku jee slrrpp air coke tuu
langsung tak ingat pape weh
air gas tak elok utk awl2 preggy kan?
harapnya takde papelah

tapi kan..sejak dah tau aku ni preggy barulah aku perasan
perot aku mmg beso weh! serius!
sebelum ni pn mmg la aku mengalami masalah perot yg boncet
tp xdelah seboncet skang ni,hehe
padahal barulah masuk 7mgu, tp klo aku selak baju ni
ermm, bulattt jee perot aku ni tau! tehee

tapi org opis aku ni sorang pon tak perasan aku preggy
pakai bju kurung tak nampak sangat kot

okeylah, dahlah tu merapu je entry nii
karang muak lak orang bace
jgn layan sgt, taulah awk tuu excited *ckp kat diri sendiri*

btw, saya mmg happy bila tgk org lain pon happy bila tau saya preggy! hikkkk :D



selingan :-

syaqir plak, bila aku cakap ade baby dalam perot aku dia buat deeekk jee, die cakap

"mane ade baby, tipu ah"

pastu dia selak baju die tunjuk perot die kat aku

"bu, baby lam perot aqir ah, baby kecik jee nii" sambil pegang2 perot die


T_______T





signsara

40 comments:

siti said...

mama ckp lah blk kat syaqir..syaqir tipu ahh mane de beby!

~SHiLA~ said...

ade gak *ckp kt diri sendiri* ek..haha

da tawu preggy,kene jage leklok..xya pki heel,xya jln² sgt..cewah cm doc gynae lak..haha

eh tol la aku teke tem g guardian nk beli bende alah tu ;))

~~zaa~~ said...

seronok sangat!! memang ramai la tahun ni geng kite dapat baby!


bila la zaa nak dapat rasa semua ni....

MiSz eiN said...

memang lah hepy
dengar sara peknen
sbb ein tau sara dah agak lame jugak teringin kan nk beby lagik
:)

comel la shaqir nie
eleh...dia jeles la tue nak dapat adik
takut kehilangan perhatian n ksh syg ibu dia
:D

-Sara- said...

siti,

ahaha, mls ah nak kondem2 die lak ;))

-Sara- said...

shila,

haha, tulah ade gk ckp kt diri sndri ;))

eh, aku dh lame bercuti drp pki heels tau ;;)

aah betol laa..sje wat xtau kt ko! :))

dakcik said...

jg leklok tau..i pun hepy tau !

-Sara- said...

zaa,

aah kan..3 org thn nii..hehe

xpee..blom smpai mase lg tu yang..kite same2 doa ye :)

-Sara- said...

misz ein,

ermm tulah, sebenarnya cm xcaye pon ade..sbb lame sgt tertunggu2..hihi

aah, ur sil tu mmg kuat jeles tau, sara dukung cousin die pon dtg nyebok, klo adek die esok xtaula :D

-Sara- said...

dakcik,

baaiikkk cikgu :)

RynaHakimi said...

Bila la nak dapat berita gumbira macam sara.nak baby jugakk.hehe =P

are-za said...

hepy 4 u sara..take care..

MiSz eiN said...

alhamdulillah lah kan
allah perancang terbaek
dia nak u btl² bersedia la tue
:)

mule² jek tue dia jeles
sbb sekarang dialah intan dialah payung kan
nnt bl dah ade kawan nak amen baru dia seronok
baru pndai sayang adik dia
:)

Hanis Azla said...

yg penting jaga diri baik2.. makan makanan2 yg berkhasiat agar baby & mama sentiasa sihat..

-Sara- said...

ryna hakimi,

insyaAllah ade rezekinya nnti utk awk, bykkn berdoa ye :)

cikmunchan said...

c0ngrats Sara

-Sara- said...

are-za,

tq azza :)

-Sara- said...

misz ein,

ye btollah ein.. syaqir pn dh besar, dh pndai bwk diri, hop bleh jd abg yg bleh diharapkan :)

harap2la esok die penyayang kt adik die :)

-Sara- said...

hanis azla,

ermm betol tu kak, nk mkn pon xleh nak ikot sedap mulot jee..hehe..tq kak hanis :)

-Sara- said...

cikmunchan,

tq :)

Cik Ezy said...

tumpang epy gak..
hehe
best je bace cite org2 ngndung ni..
huuu..

-Sara- said...

cik ezy,

haha..bistu kawen ah cecepat! =D

nic@ said...

mahu tak hepi weyh..aku paham gitu..jage leklop okeyh..

waniepaez said...

wahh, alhamdulillah..:)
tahniah..jaga baby baik2 yek sara:):):)

sukela syakir pasni dpt adik kn:)

maya amir said...

alhamdulillah..tahniah sara.. lame akak tak dtg sini..bukak2 blog sara jek, sara preggie:))

-Sara- said...

nica,

ermm tulah..hppy sgt..insyaAllah :)

-Sara- said...

wanipaez,

tq wani :)
aah seronok syaqir pasni ade kawan :)

-Sara- said...

maya amir,

tq kak maya.. tulah tetibe je tgk entry preggy kan..hehe :)

RynaHakimi said...

sara, lari topik nih..hehe..sal ubi tu, kita takla tau sangat..cuma kalau keledek yang kulit merah tu, isinya putih..kalau yang kulit kaler coklat/koko tu, biasanya isi kuning..hehe, ubi banyak2 wat cikmek tu beli kat giant, yang reduce to clear..6-7 biji RM1.50 je..tapi elok lagi semuanya..

-Sara- said...

rynahakimi,

oo cmtuu..okey brula sara tau..hehe..tq ye ryna..serius sara xtau..sbb tu tanya rina, kot tersalah beli..sbb sara mne penah beli ubi2 bagai nii..ubi kentang tau laa..hehe..tq ryna..pasni blehla try wt cemek molek tuu..klo rajin laa.hehe :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sara, tahniah ye... semoga sihat sentiasa...

-Sara- said...

lady salwa,

tq sal :)
lame sal xmuncul :D

syariza09 said...

jaga2 leklok bb tu, beringat sikit time makan nie, elakkan yg bergas ok...bila tgk org pregnat, sy yg terlebih hepi tau =)

LilyGrynn said...

Saya rasa ramai betul orang yang saya kenal preggy this year termasuklah saya sendiri. Untungnya awak, takda kena morning sickness...takda kan???
Saya dah macam nak terhydrate dah ni, keluar masuk bilik air 24-7. Nampak semua makanan menyelerakan tapi bila dimakan, duh...keluar semuanya tak yah tunggu sejam, dua.
Congrats to both of us....

DKosongLapan said...

tahniah...tahniah ...cik sara.......bende baik ni..... seghonok nye...awok ghase macam nak dapat baby baghu jugak le cam niii

-Sara- said...

syariza09,

yelah awk..kdg2 sara ni byk lupe lupee..eh, awk pon jomlah prgnnt skali!hehe :P

-Sara- said...

lilygrynn,

tulah awk alhamdulillah, takat ni takde pape alahan lagi, xtaula kot2 pas2ni cmne..sbb ank 1st dulu bleh tahan gak alahan saya :)

tq..congrats jgk utk awk, n tk cre too ye :)

-Sara- said...

dkosonglapan,

tenkiuuu :)

ehehe, kome lak terlebeh seronok ek..hehe :P

Rania Raffel said...

saya juga gembira, bila kamooo gembira..

-Sara- said...

rania raffel,

hehe, tq nisa :)