Monday, April 4, 2011

nampak gaya macam kena pindah umah

hye, assalamualaikummmmmm!



kalau tengok banyak baldi bertadah air camni sebab apa? dah tentulah masalah takde air! :(  hari sabtu, masa tengah aku masak2 kat dapor, syaqir duk main mandikan ultraman dia dalam bilik air, n husband plak tengok mesin basuh, tengah pusing basuh baju.. pastu tiba2 air dalam  bilik air makin kecik.. makin lama makin kecik.. sampailah tinggal sebesor mi kuning yang kembangg!  aissyyy!

pelik betol.. sebelum tu okey jee, air kuat macam biase.. tapi aku perasan seminggu dua ni air kat sinki dapor memang kecik, tapi okey lagi laa untuk masak2.. sebelum tu air kat sinki dapor aku ni memang kuat airnya, bukak sikit dah laju airnya keluar..

baju yang berbasuh dalam mesin tu pon terpaksa angkut air dlm baldi, tuang dlm washing machine tu.. nasib baiklah husband cuti haritu, dapatlah mengangkut2, kalau aku sesorang memang tak larat lah! mane bleh nak angkat2 air lam baldi tu, berat..



aku suruh husband cek tangki, kotnyalah air kering ke ape.. sebelum tu husband pegi cek kat pili kat bawah, kotnya ade orang gatal tangan pegi tutup pili tu, tapi sume pili terbukak, takde orang tutup.. masa husband bertungkus-lumus cek tangki tu syaqir kat bawah ni bising jee mulot die :-

"ayookk, abah takde pale, ayoookk, sape buat abah..ayookk... haa abah takde pale, ibuu..  abah takde pale"


aku : errmmm.. okeeyy..abah takde pale -,-


bila husband naik atas sampai kaki pon ternaik ke atas, syaqir lagi bising :-


"haaa padan muke abah.. abah takde.. abah hilangg.. padan muka abah"

*aissyyyyyy, sabor jelah aku!*


dari hari sabtu, mandi pon kene tadah isi air lam baldi drp sinki dapor, nasib baiklah air kt sinki dapor tu okey okey lagi.. takde besar sgt tp okeylah drp dlm bilik air tuu, langsungg kecik gilerr! pelik lak asal leh jadi camtu, tapi aku ni pon 1 hal, tak inform lagi kat owner umah kitorang tu.. kalau camni gak, tak sanggup weh nak berangkut2 air, nak basuh baju n mandilah paling seksa! nasib baik kat dapor okey, kalau tak memang sah2 aku bercuti drp memasak lah! tehhee!

pindah umah pon lagi bagos kot! aiissyy, nak survey umahlah! :D




signsara

16 comments:

RynaHakimi said...

Dah bleh mula packing barang dah tu..ngehehe

dianizan said...

pindah je la.
;-)))

~SHiLA~ said...

xtye jiran ke diorg ade air ke x..eh pili kt bwh ek..uma lame aku kt tepi dinding.kt ats la..susanye klu kt bwh

-Sara- said...

rynahakimi,

hehe, nmpk gaye cmtulah yee.. :P

Wahida Shukeri said...

OMG, syaqir sgt cute lah....best sara ada penghibur hati...

-Sara- said...

wahida shukeri,

hehe..tulah wahida, sejak pandai cakap ni lagilah mcm2..seronok layan! :)

-Sara- said...

dianizan,

tengah berkire2 nii..hihi :D

-Sara- said...

shila,

area umah aku ni namenye ade jiran, tp ssh beno nk jumpe..sebelah umh aku bujang..lagilah susah :-"

aah kat bawah..ssh giler, kne turun pastu kne carik no lagi..sbb cmpor2 ngn org lainnye umah

Hanis Azla said...

klu ada masalah air mmg terseksa jadinya.. seram aje akak tgk hubby sara panjat2 mcm tu.. akak plk yg gayat tgk.. he..he..

Cik Ezy said...

jom pindah jom..
haha

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak, seksa tau.. oo gayat ek..ehehe..tu xtinggi sgtla kak :D

-Sara- said...

cik ezy,

jom! tolong sara angkut brg nak? hehe :P

syariza09 said...

syakir buat lawak pulak dah, x der paler pulok tu :)

bak kata Usop Kak Limah "kita bakor je rumah tu"....hehehe
sblm bakor, cari rumah lain dulu yer

-Sara- said...

syariza,

tau xpe.. tergelak je tau! haha

pepandailah awk! hehe :P

MiSz eiN said...

haha
xbley blah btl SIL i tue
cakap² mcmtue
ekekeke

-Sara- said...

misz ein,

tau xpe besan ooi! bercelotehh jee keje die..hehek