Monday, April 18, 2011

macam biskut chipsmore

hye, assalamualaikum! :)

yup! aku macam biskut chipsmore! kejap ade, kejap takde
semua kerana gara-gara line internet yang mereng kat opis ni
semalam langsung tak boleh bukak sume2 blog! termasuklah aku punye blog!

so, semalam aku adalah seperti orang sasau!
keje pon ape langsung takde, duk melangut dari pagi sampai petang
puas dah duk belek paper, dari pagi sampai petang
belek jelah, tak bace pon.. isu politik, elimination tak habis2, bosan!

harini masuk opis lambat, 9.30 baru sampai
memang saje datang lambat sebabnya mood sangat2 malas datang keje weyh!
ishhh! adakah kerana sebab aku tak dapat layan blog, fb kat opis or pembawakan?
itu tak dapat aku pastikan, tapi itulah sebenarnya kenyataan
hari2 tiap2 pagi liatttt kemain nak bangun -___-

so, sorrylah, pagi  ni baru aku dapat bw n tinggal jejak kat blog korang ye
meriah ngan cerita weekend memasing
aku lak tak ke mana pon, sebab weekend ritu hujan kemain lebat
duk umah 'buat taik mata' memang paling nikmat! hahaha!

oh yee, semalam aku g selayang rumah kak long aku
pegi ambik stok yang mak kirim n yang aku ngade2 pesan kat mak dari kampong
kak long balik kampong last week, so ape lagi
ape yang terlintas kat tekak ni yang aku rase nak makan sume aku pesanlah! teehhee!


ni namanya jeruk pauh pedas! pergghh meleleh dapat makan ni aku cakap korang!  sebenarnya mak call aku bagitau die ade buat jeruk ni, mak tanya aku nak tak? haruslah nak kan! dari hari sabtu lepas mak call, terase2 kat anak tekak ni akan kesedapan jeruk nih! uhh! semalam dapat jee, sementara otw sampai umah, dalam kete tu jugak aku bantai makan! haha! banyak, satu tupperware besar, sampai umah sambung lagi makan, tinggallah ciput banyak tu jee, tehee!

Zaa, sara pon dah dapat makan jeruk nii, berbaloi lepas tengok pic Zaa rituu.. lalalala :D


yang ni jeruk pauh manis.. sikit jee mak bagi sebab aku lagi suke jeruk pedas tuu,fuhh! memang terangkat!


yang ni sambal ikan tongkol nasi lemak mak! satu dalam dunia! memang tak jumpa kat mane2 sambal nasi lemak sesedap mak punya! ckup rase pedas! fuhhh! makan sekali memang nak berkali-kali.. betol tak tipu punyee.. errkk, comot giler kan.. sorrylah sebabnya masa nak isi lam pinggan tu tangan aku menggigil2 sebab dah kelaparan.. haha, tak senonoh! rupe ikan tongkol tu pon dah hancor dibuatnya..sebab mak kasi seketol besar, bila aku potong ngan sudu tu dah hancor.. makan ngan nasi putih panas2.. fuhh! memang terangkat! takde lauk lain.. gaul sambal ni dah cukup buat aku menambah nasik..hehe.. nak buat nasi lemak leceh lak..makan jelah ngan nasi putih..hehe

sebenarnya ade lagi makanan lain yang aku kirim, tapi semalam baru makan yang atas2 ni jee dulu, nanti aku makan yang lain tu aku masukkan lagi kat sini ek.. yg lain tu adelah kepok lekor, yang tu biaselah kan, then kuih ropa, kuih bung.. haa mesti korang pelik kan.. takpe nanti aku tunjuk picnya okeh? ;D





**selingan**

menu lunch hari ahad kari ikan bawal, udang goreng tempura n terung goreng sambal.. haritu aku masak karinya agak kow, dah cam kari mamak lak aku rase, haha.. pastu udang goreng tempura tu kurang menjadi sebenarnya..tapi bantai jelah, husband cakap sedapp :)





**korang! aku wat entry tempek pic makan sedap2 takpe tau! jangan korang sudahlah eekk! hohoho :P**




signsara

22 comments:

MiSz eiN said...

perghhh meleleh ayak liuq ein tgk jeruk pauh pedas tue sara
xpenah jmp pon
mcm mane buat?

pastu lauk2 kat bwh tue pon mcm sedap!
huaaaa
nak la skit!!!
:D

RynaHakimi said...

Huwaaa..nak jugak jeruk pauh tu..lame tak makan yang pedas tu...nak buat sendiri malas..hehe..Tapi memang kalo mak yang masak/buat sedap kan..Memang takde tandingan =)

dakcik said...

bestnya jd ibu mengandung..semua permintaan dpt ditunaikan..nak2 mak kite kan..ain igt lg mase in preggy dlu ain ngidam sambal bilis mak..siap mak pos lg! perghhh! hehehe

Cik Ezy said...

jeruk pauh pedas tu mmg best giler..
lame dh xmkn..

Liza @ Adzriel AB said...

gila makan dah ni. ishhh..
takpe, biarkan internet mereng, jgn sara pulak yg mereng. sudi2lah jawap pantun ni..

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/5-blog-paling-kerap-dilawati-2011.html

-Sara- said...

misz ein,

mmg sje nak suh ein meleleh aayak liuq pon! hehe ermm, sara tau mkn jee ein, xtau lak cmne buat! kne tanye mak lu lah! hehe :P

lauk2 tu sume dah selamatttt la ein! :D

-Sara- said...

rynahakimi,

ehehe..sedaaappppp rynaa..perghh, mmg meletop la jeruk pauh tuu..hehe..

ala ryna terer msak, buat sndri je mst sedapnye :)

aah mak kite klo goreng ikan pon sedap lain mcm! :D

-Sara- said...

dakcik,

hehe..yela ain..nak makan ape sume diturutkan..itu yg best tuu :D

woh! siap post mung! hehe =)

-Sara- said...

cik ezy,

sedap giler ezyyy! hehe :P

-Sara- said...

liza @ adzriel ab,

ahaha..pepandai je kak liza ni..xdelah smpai sara jdik mereng! haha :P

ok, nnt sara terjah ye! :)

III bDkNaKaL III said...

begitulah sedap sume makanan itu puan sara!mlelleh dh ni air liur...hahaha...

♥ manje ♥ said...

teringin lak nk mkn jeruk tuh... huhu

-Sara- said...

bdk nakal,

ehehe, aina melelh air liur takpe, jgn sara dah! haha :P

-Sara- said...

manje,

hikhik..jeruk mangga mmg sedap! :D

~~zaa~~ said...

mana aci!!! orang takleh tempek! hahahaha :p


ape2 je la makyong!! :D

Ezzah said...

ahhhhhhhh..
terliurnya tgk jeruk pauh pedas tuh!

:(

-Sara- said...

zaa,

ahahaha, haruslahh! :D

dianizan said...

tgk jeruk pauh i biasa jerk sbb i kureng sikit jeruk skang..tapi smpai bab sambal ikan tongkol xleh tahan my peberet tu..

-Sara- said...

ezzah,

oo u pon ngidam cm i gak ke yang? hehe.. eh, ade lg kt umh i..sape cepat die dpt!:D

-Sara- said...

dianizan,

errkk yeke ina? ehehe.. krg blk pegi psr crik ikn tongkol ina masak sambal ekk :D

Hanis Azla said...

ooohh.. ngelat.. dia boleh tayang orang tak boleh.. he..he.. takpe sara.. inilah masanya nak layan selera kan..

-Sara- said...

hanis azla,

ahaha..tulah kak, jahat ek sara nii :P

tekak tengah bleh terime ni telan jela sume! :D