Wednesday, April 13, 2011

tolong jangan buat entry yang tempek pic makanan sedap2 boleh tak?

hye, assalamualaikum! :)

okey, korang baca tajuk pon dah faham n tahu ape yg aku nk cakap kan?
perangai burok aku sekarang ni, keinginan makan itu dan ini yang melampau2!
adakah pembawakan atau keinginan nafsu semata2?

atau adakah kerana aku ingin membalas dendam
setelah melalui tempoh diet yg agak lama sebelum ni?
dan tiba-tiba dapat tahu aku preggy
selera makan pon datang membuak-buak
kerana tekak aku dapat menerima semua makanan yang masuk dengan selesa
tanpa sebarang masalah, bukan mcm mase prgnntkan syaqir dulu

dulu,bau minyak nak goreng ikan dah uweekk, bau menumis cili boh dah uweekk
tengok kerang, udang dah uweekk
lepas makan mesti nak cover dengan asam sebab terase tekak ni loya lepas makan
sekarang ni segala2 masalah itu tak ada
kee belum datang lagii? i m not sure lah, tehee!

so, skrg ni aku 'bercuti' drp terjah ke blog2 masakan
sebabnya tak tahan weh, tengok gambar2 dlm tu mcm aku nak telan je pc nih!
betooooll, aku tak tau kuasa apa yg dtg kat tekak aku nii
lainnnn macamm woo! sampai ke dalam perot rasenye! isshh!

sebenarnya kalau ikotkan sekarang ni aku takde ngidam ape-ape pon
takde teringin makan apa-apa pon
cumee asyik terbayanggggg2, bermain-main dalam pale otak tu banyak!
haha! sape bleh tolong tuuu?

kalau aku terbayang2 jee, tak sebut kat mulot ni okey lagi
kalau terbayang, then sebut kat mulot ni, haa yg tu yg kene jaga2 tu
sebab kalau tak dapat mesti mcm frust kan!

so korang, please lah yee
kalau nak buat entry sal makan2, masak2 yg sedap tu tolonglah fikir 10x ye!
tolonglah fikir demi aku yang setia menerjah blog korang ni :D
sebab nanti yang jadi mangsanya sape?
haruslah encik suamiku tuu! kesian diaa!
aku gasak gak suh dia carikan! :D

macam semalam balik keje, aku cakap nak makan mee bandung
tapi aku nak makan mee bandung kat kg. melayu frim, kepong
yang masuk dlm jalan2 cari makan weekend hari tu tuu
korang tengok tak kat tv3 tu?

semalam balik keje gigihlah pusing 1 kg melayu frim tu, sampai ke ulu kepong
tak pernah masuk sampai ke situ pon, tapi malang nasib aku
tak jumpa ponn :(
sampai kul 7 lebeh, tak jumpa2
walaupon aku ade makcik kat kg melayu tu, padahal bleh je tanya dorang kan
tapi sebab dah lambat, syaqir pon tak jemput g kat taska
so, pulanglah kami ngan hampa tanpa mee bandung muo yang kow katenye tuu
akulah yang hampa, suamiku ape kesah kan.. ermmm -_-




red velvet cake, red velvet cake..
yg tu sedang bermain dimindaku sekarang ni
(~____~)"




**taknak google pic, nanti lagi parah keinginanku!**




signsara

20 comments:

~SHiLA~ said...

hahahahaha..gelak je..
tajuk tu tujukn kt aku skali ke :p

siti said...

nk kene belasah mcm yg msk metro aritu ke??? mntk yg bkn2...haha

~~zaa~~ said...

hahahahha yang oi...kalau entry i takde makanan memang tak sah la yang oi!!! hahahaha nak tak nak sara terpaksa la hadap! hahahaha

-Sara- said...

shila,

aah mmg cakap kat ko lah! :P

-Sara- said...

siti,

oohh, suami saya adalah manusia yg penyayang dn berhati perot, bukan 'binatang' mcm yg dlm metro tu :-"

-Sara- said...

zaa,

alaa zaa meme gitu! sje kasi sara melelehhh.. :D

~~zaa~~ said...

hahahaha tak dapek la den nak nolong! hahahahaha jaga2, next entry esok confirm buat sara meleleh! :p

syariza09 said...

wehhhh...tergelak omak ni baca tau. baru jer verangan nk letak n3 makanan ptg nanti...

nak daulat gak....nk letak gak pasal makan2 tu, idea & picas dh elek, yg tinggal pon pic makanan jer...minta ampun ^_^

Mama Hanim said...

blog saya ok je, bukan menu sedap mana pun..hehe..

-Sara- said...

zaa,

ermm klu gtu royak awal la nih, toksir msuk blog zaa lah esok, bolehh? hahhaa!!

siti said...

aa kesian bini dpt laki camtu...b-(

-Sara- said...

syariza,

haa ni lg sorg! klo awk post gak krg, kompom sara tak terjah ptg kang ye! ckp awl2 ni!

hahaha!! *leh caye ker?*

-Sara- said...

mama hanim,

bukan sedap mana pon? tp ade pic gak kan? hehe :P

-Sara- said...

siti,

mmg kesian sgt2! laki die zalim!

LilyGrynn said...

Alahai jelesnya! Semua makanan pun dia nak! Kita yang kat sini, tak leh nak muntah kedarah langsung. Tensi ni! Tapikan, ada org kate, kalau pengalaman berbeza maknanya jantina pun berbeza..

-Sara- said...

lilygrynn,

ehehe..cian die jeles ekk, xpee tgu nnti2 pasni mst awk ok nye :)

itulah ade dgr cmtu, klo ragamnya lain, means jantina lain..harap2nyalah gituu kann :)

Cik Ezy said...

kalo nmpk ade org wat entry psl mkn, jgn singgah..
hahakk.. nk singgah boleh tp ttop mate sara..
ekeke

Hanis Azla said...

takpe sara.. asalkan ada yang nak layan pi mencari apa yg teringin, itu dah kira bagus.. boleh teringin selalu.. he..he..

-Sara- said...

cik ezy,

lagi rela xsinggah drp singgah tp tutup mata, haha! :P

-Sara- said...

hanis azla,

ermm xde ah rjin ngat pon die layan..hehe..tp klo sara pkse nak xnak kene lah die layan, haha :P