Thursday, February 2, 2012

co-pilot dengar kata pilot jelah

hye, assalamualaikum! :)



semalam cuti hari wilayah.. penuhkan aktiviti dengan berjalan-jalan, makan-makan, shopping-shopping, window-window shopping.. sampai lenguh-lenguh satu badan.. dah lama tak exercise jalan-jalan..gitulah gayanya!  yelah kalau ikutkan secara rasminya tak habis lagi aku punya tempoh berpantang.. kan ke 100 hari? tapi ais hari-hari aku telan! cuaca panas tak tahanlah weh!



google




hajat hati nak bawak syaqir gi aquaria klcc, sebab baca kat paper sempena hari wilayah dapat 30% diskaun tiket aquaria tapi cik suami pulak nak gi mid valley.. aissyy dah dia pilot, aku co-pilot jee..terpaksalah ikut jee kan..  da lama tak gi mid walaupun opis sebelah jee ngan mid..


waktu duk sakan shopping, masa masuk kat butik nichii boleh pulak ada insiden yang mengharukan!  syaqir tu kalau berjalan memang mana reti nak duduk diam.. lari sana, lari sini.. tengah duk cuci mata pilih-pilih baju sekali dengar "gedegup".. pastu suara budak nangis! satu butik tergamam!



rupa-rupanya si syaqir teraccident ngan anak cina! dorang lari-lari.. yang si syaqir dari arah utara.. anak cina tu dari arah selatan..dorang tak perasan, sekali dah lari selaju-lajunya bertembung lah.. dahi bertemu dahi, hidung bertemu hidung.. syaqir sampai tergolek, anak cina tu tak tergolek.. terus dua-dua nangis!  memang kuat sangat bunyinya.. syaqir pecah bibir, n berdarah hidung.. semua org satu butik tu tergendala aktiviti shopping mereka..termasuklah aku.. terus kitorang keluar dari butik tu.. lepas dari tu barulah duk dediam syaqir tu..budak-budak biasalah bila dah kena, rasa sakit baru beringat.. tapi aku risau gak hidung patah ke apa, tapi dah cek-cek tengok okey jee.. balik umah sapukan minyak n buang darah beku dalam hidung..huhh! haruuuu betollll... tapi aktiviti shoppingku tak terhenti di situ, lepas makan-makan sambung balik..kul 8.30 mlm baru balik..hihiikk..



oh ye! aku still bercuti lagi tau! 8hb baru start kerja.. tu pun terus pergi kursus..cewah! dedikasi sungguh! masuk-masuk kerja je terus pergi kursus! haha.. kursus 2 hari lepastu 10hb nak cuti lagi.. baby aqif ada appointment ENT kat hospital.. jawabnya 13hb baru masuk opis, bersua muka ngan bos and opismate..hehekk.. yelah dah awal-awal bulan ni banyak lak public holiday..supposely 31hb dah start keje tapi tgk calendar berderet-deret public holidaynya, malaslah nak jap keje jap cuti..baik sambung terus... lagi pon mood keje tak marii lagi laa oiii ;P


boringla entry tak ada gambar kan.. actually dah melambak-lambak pic dalam hp nak tempek n story kat sini tapi kehilangan kabel pulak dah.. jadi simpan dulu la buat pekasam.. especially nak cerita pasal aqif.. budak tu makin hari ke hari makin bam-bam n sekarang dah pandai senyum nak sembang-sembang ngan orang.. kalau dah sembang ngan dia memang ralitlah duk tersengeh-sengeh budak tecit tu :)




**tengah duk pikir nak buat apa birthday cik suami minggu depan ek**

 

27 comments:

Aleyn said...

Tak kisah pegi mana pun..janji tak yah drive...kannn

Hanis Azla said...

lepas pantang mmg syok pi jalan2.. shopping2.. cuci2 mata.. kannn.. ala siannya syaqir.. tentu sakit..

dakcik said...

siannya abg syaqir..tp budak mmg cmtu kalo dh kene bru nk diam kan..
ain bru sekali g midvalley tu tau..sedihhh..hahaha

cpt uplod gmbr baby bam bam tue! msti comel! =)

mamyharraz said...

budak besar tu mmg lasak ank akk pun sama tak dok diam...tergedikk memanjang kadang naik geram hehe..

Adzrien Shoppe said...

pantang lama2 memang bosan, jaga kesihatan. nak jamu, kak liza ada ni.

axie said...

cian syaqir..sampai berdarah ek...

cik hani said...

Budak2 memang nakal..
jangan bapak budak pun nakal..
hik2

~SHiLA~ said...

cay opis sblh mid.hehe ;))

comey blog.aku dah xbani klik².nanti sifu jd mangse.wakaka

syariza09 said...

meti terlanggar kuat juga tu coz idung sampai leh berdarah, sian syaqir..nk wat camana budak2 tgh lasak...igtkan makny adh stop shopping, rupanya mlm tu leh continue plak...hahahaha


cantik la header kartun cute tu

Cik Yatt said...

singgah..

~izan~ said...

superhero takpe,kuat.. bdk2 ni kdg2 kita xjangka kan aksi2 depa ni.walaupun anak2 akak pompuan,tetap merasa mcm2 hal bila kuar jenjalan dgn anak ni hehe

maya amir said...

laaa... abis tu ok tak syaqir?..mesti lari sket mood nak shopping..tapi takpe, lps makan2, smbung balik shopping ye..hehehe

-Sara- said...

aleyn,

ehehe..tau xpe kak :P

-Sara- said...

hanis azla,

aah tp semput skit ah sejak beranak 2 ni hehee..aah.. kuat sgt masa langgar tu tau :(

-Sara- said...

dakcik,

alaa..xpe nnti ajak your abg botol tu gi round midvalley puas2 ek..hehe

-Sara- said...

mamyharaaz,

itulahh..dh lasak sgt kita dah xtau nak cakap ape bila dah kene gitu..

-Sara- said...

mamyharaaz,

itulahh..dh lasak sgt kita dah xtau nak cakap ape bila dah kene gitu..

-Sara- said...

adzrien shoppe,

adehh sempat gi kak liza promot jamu ek..hehe

-Sara- said...

axie,

aah azie..kuat sgt mau tak berdarah..

-Sara- said...

cik hani,

bapak budak nakalnya camne..gitu2lah..fhm2 jelaa..haha! :P

-Sara- said...

shila,

ala dah tu, kuo opis nampak mid, kira sebelah ah tu..haha

-Sara- said...

syariza09,

ahaha..tulah..mak die leh lak smbung shopping lik :P

-Sara- said...

cik yatt,

singgah2 selalu ye..tq..

-Sara- said...

maya amir,

mak die kuang asam..leh selamba smbung shopping balik :P

-Sara- said...

maya amir,

mak die kuang asam..leh selamba smbung shopping balik :P

ieda said...

hurmm semua budak2 nie same je rasanya .. anak teruna akak tuu lagilah .. kalau pi makan aduhhhh x menahan imannn ;)

-Sara- said...

ieda,

menguji kesabaran betol kan dorg ni! hehe