Wednesday, February 15, 2012

aduh, malu!

hye, assalamualaikum! :)


nak dengar cerita tak? meh sini, adik-adik, akak abang, duduk rapat-rapat.. jangan gaduh-gaduh! aipp aippp.. abang akak janganla rapat sangat..sikit-sikit sudahlah! :P



google



korang tau tak?  minggu lepas, hari jumaat aku ada appointment kat hospital..appointment baby aqif.. appointment kat pakar ENT untuk hearing assesment.. masa keluar ward bersalin haritu nurse bagi appointment ni.. beranak sekarang ni macam-macam kan.. dedulu beranak continue appoinment bualanan kat clinic jee kalau takde apa masalah..sekarang ni bila baby 3 bulan kena cek telinga lak utk hearing assesment.. yelah sekarang kan macam-macam penyakit.. doctor suruh gi cek gi jelah uuntuk kebaikan anak-anak :)


appointment pukul 10, tapi pukul 10 baru keluar rumah.. dah sampai spital.. mak oiii! ramainya manusia yang sakit!  tapi kitorang ni letak kad jap.. dalam setengah jam dah kena panggil..heee..sukaaaa! :)  alhamdulillah pendengaran aqif okey dan normal semuanya..



google


dah siap semua terus ke cafe hospital nak isi perot! bukan isi perot anak, isi perot maknya nilah! mana leh tahan lapor jap terus bertukar jadi singa kelaparanlah! tehee!  sila ambil maklum aku adalah full breastfeed mummy..so haruslah jap jap lapar..jap jap lapar *alasan je sebenarnya tu*


tengok-tengok makanan banyak menarik, tapi aku just ambil sandwich, pau kacang ngan mee goreng untuk cik suami.. kitorang tapau je.. malas nak makan kat cafe tu.. pastu kan..haa ni nak cite nii.. masa bayar kat budak cashier tu, total sume RM5.50, aku bagi RM10.. so, cashier tuu bagilah balance RM4.50.. pastu dengan selamba aku bagi balik coin tu kat budak cashier tuu.. sambil dalam hatiku mengomel "isshh buta ke apa budak ni? coin 50sen pon tak kenal ke?" sah-sah tu coin tah negara asing mana kan..terang-terang dah color gold..pastu budak tu buat muka blur..


cashier : erm taknak ke?

aku : tu bukan 50sen *dengan muka poyonya*

cashier : oo taknak duit baru eh?

aku : hah? oh ye ke? okey sorry.. thank you.. (cepat-cepat ambik balik duit tu terus blah sambil jalan laju-laju)


ahahaahahaha!!! *sila gelak kuat-kuat bersama aku*  tah apa-apa je kan? malu wehhhhhhhh! nampak sangat tak tahu perkembangan semasa aku ni! sampaikan orang dah keluar coin baru pon ko tak sedor sara weh!  yelah, kata baru pas beranak.. duk ngadap anak jee..mana tahu kerajaan malaysia dah keluarkan dueit syiling baru! ahaha!  aku pon tak tahu apa sepatutnya aku nak cakap kat budak tu.. sorry? thank you? dahla budak laki.. ahahaha!!


cerita kat cik suami dia tersengeh jee..dia duk kat luor cafe je masa tu..dia cakap ingatkan tahu pasal syiling baru tu.. elleh, awak tak cakap manalah saya tahu sayang ooii! :D



google




**dapat duit tu, pegang je tak rasa ape pon..ringan jee..tak rasa cam duit lak :P**

30 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe... sal pun ritu tak perasan dapat duit baru 20sen...

balik rumah tengok duit syiling baru perasan ada duit baru... tapi masa tu dah heboh2 dah pasal duit syiling baru dah kuar... hehe

Qhaifa Nur said...

tak perasan duit baru...
duit 20 sen gold jugak, buat masa ni simpan dulu, sayang nak guna.....

dakcik said...

haha..xpe dimaapkan sbb coti lame kan..=)

arejue said...

nape tu harus blaku sara.....

~SHiLA~ said...

haha aku pn ritu kt kentin,bg balik syiling 20sen.sbb tgk kecek.rupenye mmg duit baru.tp mmg dah tau duit baru ade kua,tp xpasan gak.haha

cay pjg komen mbe ketat!wakaka

-Sara- said...

lady salwa,

at least dgr gak heboh2 psl duit baru..yg sara ni mmg 0..lgsg xtau! haha

-Sara- said...

qhaifa nur,

aah kan..dh baru syg la plak nk guna..kilat2 lagi..hehe

-Sara- said...

dakcik,

haha..alasan sokmo terbaik! :P

-Sara- said...

are-jue,

xtau la jue wey! haha

-Sara- said...

shila,

cay nak gak cite psl xpasan duit baru! hahah!

*mmbr ketat! tak menahan! wakaka!

mamyharraz said...

skrg kalau kelahiran baby mmg begitu ye..bagus jugakkan..

duit syiling baru tu mmg konfius skit maklumlah benda baru mmg payah nak sesuaikan diri ;) lama2 sara ok lah dgn syiling baru tu ;)

Aleyn said...

Heheh...saya tak jumpa lagi duit baru tu

Hanis Azla said...

he..he.. samalah kita sara.. akak pun hari tu dok pulak balik duit syiling baru tu.. ingatkan duit negara lain.. ha..ha.. buat malu aje kan bila tak tahu perkembangan..

Ezy Chiaki said...

hihik..
kalo pelancong leh trima lagi xnk kenal duit mesia..
ni rkyat mesia sndiri xknl duit baru mesia..
kehkeh

maya amir said...

kekekek..terketawa akak baca:)

syariza09 said...

hahaha...sama la juga. saya pon lom pernah dpt duit baru lagi, kalo dpt pon blm tentu kenal,,,maklum la baru

-Sara- said...

mamyharraz,

aah kak..skrg ni dh lain lak..tp bagus utk anak kita :)

itulah..dgn poyonya ingt bdk tu yg salah pdhal sndiri xtau..haha

-Sara- said...

aleyn,

nnt akak pon mesti konpius mcm sara gak! hehe

-Sara- said...

hanis azla,

ahaha..rupenye ade gak kes cm sara! :P

-Sara- said...

ezy chiaki,

tau xpe..haha

-Sara- said...

maya amir,

haha..tah apa2 kan! :P

-Sara- said...

syariza09,

jgn jd cm sara dahla..haha

Hanis Azla said...

sara, gerai aiskrim goreng kat KT tu kat are pantai batu buruk.. ada food court byk2 yang jual makanan cucuk2 tu.. akak tak sure pula panggil apa tmpt tu..

arejue said...

sara ni klkar la...sbb jue pnh kene gak kat tol sg besi huhuhuhu

-Sara- said...

hanis azla,

oo okey..tau2..pasni sara nk try gkla..tq bgtau sara kak hanis :)

-Sara- said...

are-jue,

yeke jue? haha..kelakar je kan! :)

Kakzakie said...

Alahai comelnya baby... kakak tertinggal lama walhal kakak yg tertunggu nak tengok baby...

Sihatlah alhamdulillah...

Duit aje baru Sara, nilainya tetap sama...

ieda said...

akak punn x perasan ..
tapi lum pernah terima layie ..
sbb semalam ke kelmarin duit tuu baru nak duk dlm purse dah kena gunee ekeke .. akak perasan bila hubby yg cakap ;)

-Sara- said...

kakzakie,

alhamdulilah bby sihat kak zak :)

aah kan..nilai ttap sama..hehe

-Sara- said...

ieda,

kak ieda pon same ek..hehe