Wednesday, May 11, 2011

bercampur baur

hye, assalamualaikumm! :)

"kesiannya blog ni, dah lama terabai
bagaikan anak yang kelaparan, ditinggalkan tanpa belas kasihan
sorrylah blog, lately u tau kan keadaan i camane

mane dgn perpindahan ke opis baru
mane dgn nak stabilkan emosi n kuatkan fizikal dgn suasana baru kat sini
mane dengan kerenah preggy yang kadang2 tu on off pening2, loya2
issshh, tak tertanggung rasenye
tapi syukurlah alahannya on off, tak seteruk dulu
alahanya sikit jee tapi kadang2 tu i yng terlebih2 rasenye, tehee! :P"

haiii koranggg! mukadimah entry ni dimulakan dengan kata2 i bermanja ngn blog i dulu
takpe kan? tak salah kann?
ermmm, sejak bila plak ber 'i' 'u' plak ngan korang ni
haha, tulah padah kalau dah lame tinggalkan dunia blogging ni -__-

1st of all aku nak bagitau aku sihat je, alhamdulillah :)
korang jangan risau yee *ade ke yg risau :P*
aku tau aku buat korang risau
yelah sebelum ni hari2 kejenye duk update blog jee
tup tup takde ribut takde angin terus senyap menyepikan diri
mane korang tak risau kan?
hidup ke? mati ke makcik ni?

entahlah, kadang2 tu tak lalu lak aku ngan pc ni
haha! kejam kan!
pc takde wat salah ape pon tapi entahla, kadang dtg perasaan nk 'muntah' lak tgk pc depan mata ni
usahkan nak layan fb, blog, tgk pon tak lalu camane?
lappy kat umah jangan cakapla, lagila langsung tak sentuh
tapi cam kat opis ni nak buat camane dah tentunya kena hadap pc, kalau tak camne nk buat keje?

pastu cuti labour day last week aku balik kampung
lagilah aku menyepi! hehe
balik kampung kalini memang keje aku makan jee ape yg diidamkan
nak nak nasik dagang mak! hehe
mak ikott je aku cakap nak makan apee.. i luv u lah mak! :D


ini kuey teow soup pasar payang!
salah 1 yg aku duk idam2kan jgk! sedaaappppp..dalam banyak2 makanan tu jee yg aku snap pic.. mood nak ambik gambor skang pon ke laut.. nak cucuk kabel pon ke laut weh! ni pon terpaksa :P 
aissyy! teruk betollah kan! hihi


dalam aku senyap pon aku still bw n tinggal jejak kt blog yg aku singgah tu tau
mane yg sempat aku khatam bace aku khatam yee, jgn xtau
hehe, taknak ketinggalan cerite2 korang yg best tu :)

my preggy pon dh turns to 3months
ari senin baru ni g klinik nak register
sebelum pegi klinik tu gigih selongkar satu rumah nak cari buku merah yg lame
pelik bin ajaib betol, tah mane peginya, tak jumpa sampai sudah
padahalnya memang aku ingat aku simpan kat dalam beg dokumen2 penting kitorang
tapi entah mane lak peginya
nak kate syaqir ambik main, mustahil, beg tu memang tersorok

so tawakal jelah pegi klinik tanpa buku merah lama tu
pegi kul 9, standard ah klinik gomen
kalu tak 2 3 jam nunggu tak sah lah kan
siap aku pegi tanya bila turn aku kat nurse muka tak cantik, lgsg tak senyum org tu, huh!
sebab lama sgt2, org yg kemudian pon dah kene panggil
lepas aku tanya dan2 lepas tu nombor aku kena panggil sakit hati kan?

aku bajet leh terus bukak buku, timbang berat, buat urine test sumelah
sekaliiiiii.. dia key in nama aku kat dlm sistem dorang then


nurse : bagi alamat *muke ketat giler!

aku : nombor...bla..bla..bla..

nurse : last period bila?

aku : 20 february


tak lama pastu die print out stiker yg ada nama, no ic, alamat aku sume2 tulah.. pastu

nurse : okey puan dtg appointment minggu depan 18hb, pukul 9.. kat sini memang kite buat hari rabu je utk checkup ibu mengandung, so kalau boleh puan digalakkan ambik cuti 1 hari atau kite bagi time slip sebab pemeriksaan ni memang makan masa yang lama, dr pagi sampai tengahari dan ade setengahnya bawak ke petang..

aku : harini takde buat ape2 lagi lah?

nurse : minggu depan puan datang


pergghh! hanginn gilerr kott! 3 4 jam aku tunggu tu jee kekdahnyaa?
aisssyyyyy..mengeluh panjang aku walopon hatiku sakitt!

eh, okeylahh panjang berjela dah entry ni
dah menaip tak sedor ke diri lak
nanti kalau rajin esok aku update lagi yee
nak kemas2 nak balik dah..kul 5 lebeh dah..hehe
daaaa :)




signsara

16 comments:

RynaHakimi said...

Ade pon update dari sara..hehe..standard la klinik gomen kan (ceh, macam ade pngalaman pegnen plak..hehe) Kalo tak tunggu 2-3 jam memang tak sah.. Hope mama n baby dlm perut sihat2 selalu =)

Ummi Rania Raffel said...

haaa lama menunggu okehhh... tulis2 macam selalu la sara.. ni nisa da boleh komen ni... sara plak jarang nak tulis.. ekekeke... adoi camtu ye klinik kat mesia, masih takde perubahan. macam dulu2 jugaklah kekdahnya... haishhh...

cik hani said...

lama tunggu mu pos entri..

maklumlah.. tunggu jugak cerita dari cik sara yg preggy ni..hihi

dakcik said...

wah kemain makcik sorg nie menyepi..i rindu u tau..rindu nk dgr citer u tue tau..cptla amek gambar preggy nie..mesti berseri muka..=)

axie said...

rindu nak baca belog sara ni..
rajin-rajin lah update tau..
minggu depan balik kmpg nak makan kuew teow sup!

Hanis Azla said...

amboi.. puaslah dpt layan selera kat kampung yer sara.. ala siannya, kena tunggu 3,4 jam sekadar nak booked appointment aje.. mmg kena sabar byk2 yer sara..

~SHiLA~ said...

aah la buku merah aku pn ntah mane..ko xpela ank 3thn,aku ni br 1thn pn ilang da.haha..cane nk peknen bln 7 ni..wakaka

-Sara- said...

ummi rania raffel,

haha, lawak la nisa ni..ye okey pasni insyaAllah sara rajinkan update cm selalu okey ;)

aah berubah nisa oii, cmtulah, sakit hati!

-Sara- said...

rynahakimi,

ehh adee..jgn risau cume antra rajin malas je nk update tu skang nii..hehe


aah mmg cenggitula,menyakitkan hati!

-Sara- said...

dakcik,

ehehe..rindu eek? okey pasni sara update cm selalu okey..klo mood i okeylah :D

amek gambar? ala mood amek gambo ke laut la ain..haha :P

-Sara- said...

cik hani,

ehehe..nnt aku update bace sampai muntah ye! :D

-Sara- said...

axie,

rindu sara ke? terharu rase! hihi :D

ala! x acii! best giler kueyteow sup tu azieeee! :D

-Sara- said...

hanis azla,

aah lik kg pulun habis mkn sume kak hanis! hehe

tulah, kuang asam punye nurse n klinik tu! :(

-Sara- said...

shila,

overla kau anak baru setahun dh hilang! haha :-j

Aleyn said...

All the best with ur preggie phase...hope both of u doing fine...

-Sara- said...

aleyn,

tq kak..alhamdulillah, sumenye baik2 jee :)