Monday, December 5, 2011

blur nak letak tajuk apa :P

hye, assalamualaikum! :)


niat nak update blog  hari-hari, tapi kesibukan melayan dan menjaga dua buah hatiku  membataskan segalanya ( ayat skema lain mcm jee sebab lame xupdate ke..haha! )


nyway aku still kat kampung.. harini dah 35 hari dah pon..yayyy! lagi 10hari habislah tempoh berpantangku! hihi.. pas krismas lak balik kl..lepas kenduri cukur jambul sume selesai..  jemputla dtg ye ;D


then, sebulan duk kl sebelum masuk keje arghhhhh..malasnya nak kejeeee :D .. kesian cik suami kat kl hari2 syik makan maggie jee..geram jek rasenye! tiap2 mlm call tanya makan ape mesti ckp makan maggie jee..mmg xde maknanya nak masak die tu kalo takat sesorg kat umh.. tu psl klo leh cpt2 blk sana..sng aku jaga makan minum die :) ehemmm..yelahh sgtt tuuuuuuu :P


dakcik ain dah bape kali bising kat fb tuntut janji aku yg nak buat entry birth story... hehe relax la dakcik ain, nnti ade mood rajin terlebih sara update la yee.. ni pon saje nk letak 2 3 keping pic budak2 tuu utk tatapan bloggers yg rajin singgah blog ni walopon dah lama tak berupdate.. thanx ye korang.. kadang2 aku sempat gak bw n tinggal jejak.. tp phm2 jelah masa terbatas.. sorryy sgt2.. syg korg! ;D


semalam gi checkup sebulan aqif, alhamdulilah, beratnya naik sgt memberangsangkan! masa 20 hari aritu dah 2.8 kg, then after 10days semalam dah 3.7 kg.. overall dlm sebulan almost 2kg naik! cepatnyaa anak ibu membesar! alhamdulillah aqif sihat semuanya.. berkat khasiat susu ibu :)  n semalam gak kena cucuk sebulan, ciaann anak ibu nangeshh yeee..



hii aunty2 cume..caye dah bolat kannn.. :)



time abg aqir baik lehla duk elok kat adik aqif, time die buat naya kat adik.. tuhan jelah yg tau.. mmg ganas abg aqir nih!

abg aqir cyg adik aqif!






**tengah sebok wat preparation utk kenduri cukur jambul aqif ni.. mcm2 list dah ade..cm nak buat kenduri kawin anak lak gayanya..hihi**




14 comments:

mamyharraz said...

lamanya menghilangkan diri..

amboii dah encem dah budak kecik tu.mata bolat :)

syariza09 said...

aar la..dh bolattt...cpt juga naik tu..bila dh dua ni bz lah sikit yer..nanti jgn lupa ngan kisah cukur jambul lak...jgn lupa snap pic, kalo leh wakilkan saper utk snap. maklum la masa tu kan SARA sibukk..errr i terover lak, siap ngajar u..hehehe..terlebey xcited

~izan~ said...

bulat mata,cerdik kemain nampak.kejap je rasa org berpantang,cuba kalau diri sendiri,rasa lama kemain hehe...

ha btul ayat kak sya tu,suruh org snap gmbr manyak2 hehe

dakcik said...

wah akhirnya..;)
tp ttp nk tggu entry birth story..hehe

ish comelnya aqif !! geram tgk..bulat mata..
suke abg dpt main dgn adik eh..;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

lain dah muka dia... gambar masa lahir ritu nampak cam tecik je... ni dah bolat... hehe

ieda said...

aahh dah bolat2 si kecik tuuu .. geram lak tgk :)

Smile Is Cure said...

chumell....=)

Princess Nur said...

comelnya die ;)

Dalila Hamid said...

comelnya....

maya amir said...

heheh..dah besarlaa die..ololoo makin comel & ensem:) slmt menghabiskan sisa2 pantang yg1 0 hari tu..yg hujung2 ni jgn culas ok:)

axie said...

comeinya sara...bulat mata.
syaqir naya jugak ke kat adik dia?

Hanis Azla said...

comel2 anak2 sara.. he..he. kecil besar pun kalau dah namanya kenduri mmg sibuk jdnya kan sara..

Aleyn said...

Wah...dah berempat la ni....makin meriah ek...

Tahniah..Tahniah

konde said...

ih cutenya tuh baby :0

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/