Wednesday, July 28, 2010

Miss Him...


salam.

dari smlm sy rindu2kan dea..
terbayang2kan die..
rase nk jumpe ngn dea..
rse nk peluk dea..
rase nk lepas rindu pada die..
saye nk tunjukkn kebahagiaan yg saye kecapi bsama suami dn anak saye pd die..
saye nk dea tahu saye rindukn dea..
saye nk dea tahu saye sayangkn dea..
saye nk dea merasai kasih syg dr saye..
saye nk balas budi dea..
saye nk jage dea mcmne dea jage saye dulu..
tapi saye tahu semua itu adalah mustahil dan xmungkin saye dapat jumpe dea lagi..
kerana dea telah meninggalkan kami 8 tahun yg lalu..
yee die adalah AYAH saya...
hanya doa yg dapat saye panjatkan padaNya agar dea bersemadi dgn aman di sana...
saye rindukn AYAH saya!


**8 years ago... ( when i was 17th )

haritu Bak ( panggilan pada ayah kami ) keluar dr hospital waktu tengahari..Bak mmg selalu keluar masuk hospital krn penyakit kencing manis dan darah tingginye di tahap yg serius serta angin ahmar..tp Bak kne angin ahmar sebelah badan..berkat fisioterapi dan urutan tradisional, alhamdulillah Bak dapat berjalan dan bergerak sendiri walaupon pergerakannya sudah tidak sesempurna spt waktu die sihat.. tp utk pegi blk air, mandi, ambk wuduk die masih buat sendiri..bakti aku yg terakir pd Bak sewaktu hari terakhir die keluar hospital aku papah dea naek atas rumah ( rumah aku tangga tinggi ) dn bukakan kasut utk dea..dh bwk naek ats dea pn berehat dlm blik..then ptg tu my friend ajak keluar ke bandar..aku pn mntak izin mak nk keluar..aku bwk adik aku skali, Wani...

dh jmpe my friend petang tu nk blik umh bas plak xde..nk tunggu lama cam mls..aku pn call Kak Long mintak ambik ktorg mse tu kt bus station bandar..mse call Kak Long dengar suara Kak Long kelam kabut n suruh ktorg blik sndri sbb Bak kena serangan sesak nafas mcm heart attack ( mmg mse kt hospital hri tu pn doc ckp Bak ade simptom2 heart attack ) .. ambulance pn dh dtg utk bwk Bak ke hspital...Ya Allah ya tuhanku..tuhan jee tahu perasaan aku mase tuu..Wani pn tnye kenape aku nmpk sedeh..aku pn ckpla psl Bak kt Wani smbil suare tersekat2 ( sebak ) ..tgk langit dh gelap hujan nk trun..nk xnk aku ckp kt Wani ktorg kne blk jln kaki jela ( umh aku xjauh sgt dr bandar..lalu short cut dlm 20min smpla umh )..ktorg pn blk jln kaki je hri tuu..meredah hujan lebat dgn kilat,petir yg berdentum2...sambil bdoa semoga Bak xape2... (smp skrg aku agk fobia dgr petir yg kuat )

dh blk smp umh dlm pkul 7..kt maghrib dh..dgn keadaan kuyupnya ktorg tgk ramai org duk bawah umh..sume org kg ade, ble aku smpai dorg gosok2 aku dn Wani..aku pn pelik knape ramai2 berkompol umh aku..gosok2 ktorg lg...aku pn cpt2 naek ats umh trus ke bilik mak..tgk2 Bak dh d tutupi kain batik..mak ckp "Bak dh xde..bru kjap tadi"..Innalillah..bagai objek berat menghempap kepale aku...aku menangis teresak2 smbil berpelukan ngn mak n Wani... (ambulans xsempat bwk ke hspital sbb tgk keadaan Bak sudah nazak)

sekarang dh 8tahun..die xsempat tgk kejayaan saye...saye xsempat mmbalas jasanya..namun hanya dgn doa dan bacaan ayat suci al-quran dpt saye sedekahkan pada die di sana...semoge die aman dan rohnya di cucuri rahmat...

al-Fatihah...


syyhh : okeey saye pn dh xtahan rse sedih, sebak dh...


4 comments:

~~zaa~~ said...

sarah..........sedihnya.....za macam dapat rasa....mengalir airmata baca entry ni...sarah tabah ye dear....sama2 kita berbuat baik pada orang tua selagi mereka masih ada di dunia...


al-fatihah.

III bDkNaKaL III said...

Al-Fatihah buat arwah....sedey bl bc entry sara kali ni...yg hidup pasti akan kembali kpdNYA...doa byk² sara...

mrs_yus said...

zaa,

hmm tulah tbe2 rse rndu sgt2 kt arwah..tulah sara pn sedeh mse type entry ni tdii..

nyway thnx dear :)

mrs_yus said...

aina,

thnx dear :)
hmm xterniat pon nk wat korg sedeh..tp tulah skali skale dtg perasaan cmtuu..