Monday, July 12, 2010

~ssah bercakap ngn mulot!


salam.



hmmm.... ble dh ssah sgt bckp ngn mulot...cmni jela carenyee...dorg ni pon sume otai-otai senior2.. ckp byk krg laen plak...kesahnyee kt opis aku nii..ade laa 'pantry' kt blakang opis ktorg nii ( boleh d katekn pantry laa..pantry yg d wujudkn sndri oleh kami..hikhik :P ) ..ble ptg jee aku tgk melonggoklaa sudu, garfu,cawan..tah malaun manusia mne yg mnum..ambooi ambooii dea ingt kte ni org gji dorg kee..sesedap mnum pas2 longgok je ats meje tuu..ade skali haritu aku bia jee melonggok kt ctuu..smp seminggu lebeh xbergerak smp dh xde sudu nk kacau air..!! ishhk melampau tol dorg ni! yg herannye makcik-makcik kakak-kakak kt cni pn sme jee! ishhkk!  aku ngn panas baek hati sambil mulot bising mbebel ambiklah bsuh bende2 alah melonggok tuu..yelaa aku ni dhla jenis xsuke tgk bende2 dh pki pas2 berlonggok xbasuh..ishhkk berbulu mate ni!

lastnye baru2 ni aku dpt idea klo dh pyah sgt dorg nii..ckp pn xgune gk..aku pon buatla benda alah note warning kt atas tuu..bia reti bahase sket dorg ni!  tp klo bace ayat ke2 tuu " bos-bos sahaja boleh dikecualikan drp membasuh sndri" mmg ayat bodeeeekkkkkkk xhengattt..mmg xleh blaa...hahahah ( untung2 thn dpn dpt lg APC sape tau knnnn ) hahahhaha :P


maggie goreng mamak satu siap!

ehehehe..selingan semate2..ini mlm td husbndku merequest nk mkn maggie grg mamak...ishhkk sje je dea ni tauu..slalu klo nk mkn maggie grg xpenah lak suh aku buat..slalu mmg dea buat sndri..n dea buat mmg sgt2 sedap n kaw sebijik mcm mamak punye tau! ( isteri yg mls cmnilaa..merungut jek..ngehhhhh :D ) so buat jelaa..dh laki nk mkn..nk dose kering xikot arahan suami..??? eheheh..so tulah jadi rupe maggie grg mamak cap sara! ( pucat knn?? ) hikhik.. ;)


notakaki : tbe2 rse rndu kt Fara c pengntin bru lak! :)

6 comments:

~~zaa~~ said...

sama la kat opis zaa pun! belajar je tinggi tapi otak singkat!!

uiks! macam sedap je maggie goreng ;)

mrs_yus said...

zaa :

haa tulah psl..geraammmm jeek kn!

*haa ape lg..cubelaa blik kang..sedap, cepat dn mudah! wah!hehe :P

are-za said...

yap same dgn opis sy..lepas kena sound dlm email bru lah paham ckit..tue pom leh bergaduh bagai berbalas email..hua2..

mrs_yus said...

are-za :

yekee..wahh lg dsyat..kte ni klo leh sme opis xnk gadoh2kn..tp nk wt cne..manusia..cmtulah..ckp ssah..xckp lg ssah..huhu :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

kat opis baru ni setakat ni tak dak la lagi yang wat perangai malas camtu... selalunya clear je la sinki kat pantry tu...

tapi teringat lak kat opis lama... Siap diaorang lekat cam sara buat tu la. tapi ayat memang kaw punya : "Kat sini tak ada orang gaji nak tolong basuhkan..". kelakar giler... hehe

mrs_yus said...

salwa :

oyekee..ehehe..eh klo ikot hati sara mmg nk tulis pedas n kaw lg..tp nti bos bce ckp pe lakk..so 'ayat sopan2' jelaa..hehe :P