Sunday, August 5, 2012

salah sangka pula

hye, assalamualaikum! :)



lama tak menjenguk belog, kebizian membiasakan diri di opis baru.. haritu pon short update jee.. tak sempat nak share lagi pasal aku dah dapat bertukar *yayyy*lompat bintang*  dekat ngan rumah u olls! sukaaaaa... aku sendiri baru dapat tahu aku dapat tukar 31hb ritu, 1 hb dah kena lapor diri.. serius macam tetibe je semuanya.. takpelah janji aku dah melebarkan sayap ke tempat baru *cewah ayat! :P*  dah bertukor angin kata orang...



hari jumaat lepas baru aku dapat gi opis lama, kutip barang-barang aku kat sana *kutip? macam sedeh*  masa tu pon lunch hour, ada sorang je opismate, yang lain takde, bos pon dah pergi masjid.. tak sempat salam pelok ciom say bye-bye *bukan ngan boslah nak pelok ciom, yg lain tu*.. takpe nanti lepas raya insyaAllah jumpa dorang balik.. kelam kabot sangat sebab bos baru ni pon tak bagi tangguh.. takpelah i yang menurut perintah kan :D




setakat dekat seminggu kat sini everything is fine.. orang-orang kat sini okey, banyak membantu aku.. cuma tunggu boss datang angkut barang-barang die jelah.. ni pon for temporary je duk opis ni, nanti lagi 2 bulan pindah ke bangunan baru siap.. yeshh! semangat sikit kan! :P



oh ye, ni aku nak bagitau tudung yang melambak-lambak aku tayang kat  entry haritu, tu kan sebenarnya bukan aku beli sume pon tudung tu...  giler kau nak beli sume.. dahlah aku ni terover bajet beli baju raya anak-anak... masa beli tak hengat dunie... sume main grab jee.. sudahnya masa bayo ketor-ketor tangan :P  dah terpaksa kitorang laki bini kena cut bajet baju raya kitorang.. pakai jelah mane ado..aduhh sedeh! :(




actually tudung tu opismate akak aku yang punya bisnes..haritu akak aku bawak datang umah, aku pilih beli 2 helai je pon... gile nak beli sume! hahaha.. ramai yang ngomen kata aku beraya sakan ngan tudung kaler-kaler.. tanya berapa henggetlah, beli kat manalah.. tak kurang ada yang bertanya kat fb jugak.. isshh u olls nii.. macam i pulak yang berbisnes..ehehe :D





**selingan**






thanx to Sal for the nice gift.. punyalah lama ek..sampai sara pon dah terlupa..hehe.. appreciate it very much n keep in touch! :)







11 comments:

Ezy Chiaki said...

bestnye tmpt keje dkat ngn umh..
huu

~~*Lady Salwa*~~ said...

bestnya dapat tukar tempat kerja... tukar kementerian ke or still under kementerian yg lama?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

ooo..mcm tu cerita nye..
selamat maju jaya di tempat keje baru..
semanagt baru
kwn2 baru..
semoga selamat semuanya.. :-)

Kakzakie said...

Hisss... kakak pun ingat semua tu Sara beli.

Tempat kerja dekat dengan rumah sanagtlah best sebab jimat masa dan minyak.

Bazilah (^0^) said...

bestnye bekerja di opis baru, environment baru. enjoy yer! :)

ieda said...

x per dikk
yg penting tempat kerja dekat dgn rumah
advantage tuu ;))

mamyharraz said...

tak salah sangka camana kalau awk dah aplod pic tudung banyak begitu hewhewhew..
gambarkan menceritakan segalanya ecewahh hihiii

apapun selamat bertudung baru raya ni ;)

syariza09 said...

uiikk dh keje tpt baru yerr..ok la tu..mesti best sbb dkt ngan rmh, mesti balik pon cepatkan...eh tudung akak sara jual tu cantik2 la..ala2 paridah gituuu

wahida said...

semoga serasi di tempat keje baru...

dan harap2 kawan2 dan bos baru pun ok...

amin...

Myra Jay said...

Semoga dipermudahkan urusan kat tempat baru tu ye :)

nik ros said...

bestnya dapat pindah dekat ngan umah.