Monday, September 17, 2012

rasa tercabar!!!

hye, assalamualaikum! :)



eh, takde yang tercabar, mencabar, dicabar pon!  saje je pon buat tajuk kasik gempak biar korang cepat-cepat terjah belog i olls! gempak keeeeee? padahal u olls tak heran pon kan! aisssyyy.. lately takde masa sangat nak update belog, curi-curi bw pon kejap-kejap jee... 'banyak kerja sangat' kekdahnya... phewwwwwwwww..




taknak cakap pasal kerja, mencacatkan mood blogging jee *lain macam lak bunyiknya hahaha*.. dah lame tak cerita kesah dua orang hero cilik aku tu kan.. yang abangnya dah 4 thn 9 bulan, adiknya dah 10 bulan ++.. lagi sebulan lebih dah setahun... oohh how time flies! tak terase pon.. aku rasa macam dia babyyyyyyyy jee lagi *sebab gigi tak tumboh-tumboh, haha*

















dah besar dah budak ni kan?  tengok-tengok dah pandai makan sendiri.. hehe.. ibu dia je kejam dah lame sangat tak update pasal aqif kat belog.. now aqif dah 10 bln setengah.. dah pandai duduk sendiri tanpa disokong, mulot memang bisinglah, kalau dah membebel payah nak berentinya.. pastu suka lawan jerit-jerit ngan abang.. abang jerit dia jerit.. jerit sampai tak terkeluar suara.. pastu abang geram kat adik siap cakap "eii geram ah adik aqif ni, comey sangat".. anak-anak ibu memang comel :)



pastu aqif ni giginya tak tumbuh lagi sampai sudah, haritu duk demam sampai berat turun, tu pon nampak lagi badan dia dah susut, tak bambam macam dulu dah..dah tak geram kan.. masa die duk demam tu ingatkan dia nak tumbuh gigi, tapi tak pon.. demam pandai menda lain *bukan pandai mintak adik ye kawan-kawan :P*



then, merangkak pon tak.. mengesot *betol ke spell tu :P*  ke belakang jeee.. asyik reverse jelah, ke depan baru pandai.. kalau tengok die ngesot macam kesian jee.. lagi-lagi time nak ambik barang menan, nak cepat gayanya tapi tak berapa laju sangat pon.. hehe, its okey dear, enjoy your growing phase ok ;)



ermm lagi apa ek.. ermmm.. haaa.. kaki dah laju.. eh bukan laju jalan.. kalau kita pegang dua tangan dia memang selambe deek jee dia jalan.. memang dah kuat benor dah kakinya.. pegang sebelah tangan pon dia try jalan.. hop anak ibu cepat jalan tak macam abang aqir dulu setahun 3 bulan baru jalan..hehekk.. kalau kat sofa tu pon dah pandai pegang n bangun sendiri :)


makan pon dah macam-macam.. means bukan bubur jelah saje.. buatkan cucur kentang, yang lembek-lembek jelah.. nak kata variety sangat tu tak jugak.. tak berani lagi nak bagi yang keras-keras sebab dia takde gigi lagi kan... ermm tu jee perkembangan aqif.. alhamdulillah sihat sempurna seadanya.. oh ye! lagi satu! till now, he's still full bf tau! alhamdulillah! harap dapat sampai 2 tahun.. harap sangat-sangat :)






haa ni plak abang aqir.. makin besar makin nakal perangainya.. makin ngada-ngada.. kadang-kadang tu letih nak melayan mood merajuknya tuu.. merajuk tak tentu pasal, kuat memberontak *sebijik perangai ibu die..haha*.. tahun depan dah sekolah tadika budak ni tau.. borang register sekolah dah hantar, bayar je belom..muehehehe... 



bila merajuk or marah kat aku sukalah cakap "eii bagi polis tangkap ibu, aqir tak sayang ibu, bia polis pukul ibu"  then aku tanya balik "kalau ibu mati camne?"  dia jawab "biarlah ibu mati, aqir tak sayang pon ibu, biar aqir duk ngan aqif ngan abah je"  hahahaha.. sesuka hati dia jee kan.. time dia marah suh aku mati..hehehe.. pastu bila dia marah kat abah dia skali dia cakap "abah pon bagi kat polis tangkap, biar ibu mati ngan abah"  ahaha, macam-macam jee..mane tah dia belajar cakap cmtu :D







**teringat keletah dorang masa duk kerja kat opis, dan-dan  tu rasa nak balik pelok ciom dorang! ahhh, hati seorang ibu camtu kot kan!**








11 comments:

Kakzakie said...

Apa yg penting semuanya sihat dan membuat ibu-ayah senang hati. Tengok adik makan sungguh-sungguh kakak senyum sara. Mata dia tu macam hindustan..

dakcik said...

geramnye tgk aqif tu! dgn matanya..muka comel..ish geram! =)

mamyharraz said...

dah besar hero awk ni..nampaknya boleh tambah lagilah ;)

Bazilah (^0^) said...

gmbr yg ke-5 tuh comel sgt hihih

Ezy Chiaki said...

dua2 comel..
abg ngn adik..
hehe

cik hani said...

Atar ibu kat polisss..
Sweet je ayat nakal

Hanis Azla said...

mmg comel sgt buah2 hati sara tu.. makin besar makin panjang akal mereka kan.. kat ofis mmg rasa geram nak peluk2.. tp bila depan mata selalu rasa geram nak cubit2.. he..he.. akak lah tu..

syariza09 said...

adik dh sebijik ngan muka abg ....mengesot reverse yer, cer mama pula yg ajar ngesot ke depan..camner la gayanya hihihi

prangai abg sama la ngan prangai aiman..suka ckp pelik2, agaknya dok dengar kwn2 nursery ckp mcm tu kot

maya amir said...

tgk yg kecik tu terasa2 mcm seronoknye tgk budak kecik ni..umah tadek budak kecik, sume dah besar..heheh

Pokok Manggis Depan Rumah said...

bestnye makan jemput2.. nak sikit..
comel bila tgok makan penuh mulut..
budak2 suka macam tu kan :-)

eMMe said...

eeee... bestnye de anak.. hurm..takpe, sementara ni nak citer pasal anak buah la, hehehe.. dia pandai menjulur, rasanye sebaya Aqif, dah tumbuh gigi, tapi mamanye tak kasi makan makanan cam Aqif makan tu..kene makanan yg lembut2 dulu... mama dia jaga... kenkadang kite org sesenyap bagi.. hahaha! besar2 gini mmg laparkan..sian.. kite makan sesedap..dia dok tgk je, tak sampai hati..hehehe~