Thursday, October 13, 2011

last part @ CH : ladang teh & bye-bye CH

hye, assalamualaikum! :)


taip entry ni laju2 sementara mood update sal CH ni ade.. dari pagi td dah draft, tetibe ade keje urgent lak.. setel keje lu..berkhidmat utk negara lagi penting kan..hee


tak habis2 lagi story CH ni..sorrylah kawan2.. masa free yg ada utk up entry kat blog ni pon masa kat opis jelah.. kat umah mmg tak ngadap langsung dah ngan blog ni.. sebabnya lappy di konker oleh syaqir main game.. huhu


okey, aku janji ni last part dah xde continue dah.. korang pon muak dah kan.. tapi ku gagahkan jugak nak citer.. sebab ade startingnya.. mesti ada endingnya kan.. lagi pon harini aku halfday nak bawak syaqir pegi klinik.. risau plak sebab still demam smpai pagi tadi.. mlm demam kejap.. makan ubat ok balik.. pastu bgn tido pagi2 panas balik...


okey, hari last kami kat CH, lepas shopping kat market tu, kitorang teruskan perjalanan utk last destination iaitu nak gi ladang teh.. nak gi cium bau daun teh.. tapi cuaca haritu agak tak sporting.. hujan agak lebat.. memula renyai2..kiranya boleh lagi kot kalo kitorang nak ke ladang teh tuu.. nak gak ade pic duk kat tetengah ladang teh tu kan.. :P


kalau dari brinchang nak ke ladang teh.. kita akan jumpa ladang cameron valley bharat tea dulu sebelum ladang teh boh.. yang mak yong ni plak berlagak.. tah ape kene taknak bharat tea tuu.. nak gak ladang teh boh.. huhu


tengok signs 6km naik ke ladang teh boh tuu.. alaa xdela jauh sangat kan.. so, cik suami turutkan aje keinginan bini die nii.. maka travellah kami untuk sampai ke ladang teh boh tu... nak jadikan cerita.. perjalanan 6km tu aku rasakan cam 60km sebabnya adventure gilerr kot jalan die... membukit 1 hal lah kan... pastu bengkang bengkok 360 darjah n jalan tu sempit giler...! fuhh, mmg doa tak putus2lah kitorang nii.. dahla ujan makin melebat :(


n, tetibe jee kete kitorang bertembung ngan lori teh... bukan bertembung sampai terlanggar.. lori tu dari atas nak ke bawah.. kami dari bawah nak ke atas, jalan dah mmg bengkang bengkok giler2.. tetibe jee ade kepala lori depan kete kitorang.. tp org lori tu pandai2la ekjas.. dorg dh expert kan... aku ni berderau darah jangan cakaplaa...


okey, so perjalanan di teruskan lagii.. at last sampai gak kat atas tuu... tapi alahaiiii frusttttttttttnyaa kitorang tuhan jelah yang tahu.. kat signboard pintu masuk ladang tu tertulis "TEA FARM CLOSED FOR VISITORS ON MONDAY"


dangggg!  kitorang kan gi sana ahad- senin.. so, tak dapetlah kami masuk ke ladang teh boh.. tak dapat nak cium bau daun teh.. tak dapat nak borong teh strawberry banyak2.. tak dapat nak berposing gedik2 kat ladang tehhhhhhhhh! sume tak dapettt!  ambik gambo kenangan sekeping pon tak dapet sebab hujan sangat2 dah melebatttttttttttt  :((



so, turunlah balik ke bawah dengan jalan yg adventure giler tuu.. tak berbaloi langsungg!  then, cik suami cakap gi kat bharat tea jelah.. so, berpatah balik ke bharat tea.. nasib baik cik suami okeyyy..heee.. die tau permintaan bini mase ngandung2 ni jangan buat main2 kan :D



ni ladang teh boh..dapat ambik drp dlm kete jee :(






yg ni clear gambornya sebab ni kat bharat tea farm.. ni pon gambar drp atas cafe all tea time tu jee.. sebab hujan still renyai2.. camane nak turun ke ladang teh tu kan.. takpelaa..nak buat camane..


so, kitorang melepak sambil menikmati teh panas kat kafe bharat tea tu jee.. serius sejuk gilerr mase ni!





then, membeli teh strawberry kat kedai atas tu jelah.. alaa.. kedai ala2 exclusive gini mahaii lah sket regenye... xpe ah beli jelah drp takde langsung kan :D


sembunyikan muka frust takpat turun ke tea farm di sebalik cawan teh :P


tengokkkk... adik aku ni.. ambik gambo pon tak nampak view tea farm kat bawah tu :(




lepas minum2 tu kami teruskn perjalanan balik ke KL.. pukul 8lebih gaklah sampai kl... esoknya ri selasa datang keje macam biasa.. tapi penatnya tuhan jelah yang tahuu.. nak sambung cuti lagi beringat2lah cuti tinggal ciput jee lagii.. ni pon tahan jelah dtg keje walopon tak larat dah rasenyee... uhhh -_-



okey, tamat suda cite cameron.. next trip? tunggulah beranak dulu... bawak2lah sedor awak tu dah sarat :P





34 comments:

mamyharraz said...

ladang boh kalau bergambar mmg cantik kan..takpe lain kali boleh dtg lagi ke sini utk bergambar ;)

masa tu mesti lagi meriah sbb ada baby baru :D

~SHiLA~ said...

hahahhahaha same nasib ngn aku.aku dulu pn g ahd-senin.time nk balik nek la bukit yg mmg adventurous giler² tu.tp sebek br sparoh jln sbb kitorg lepak kt tgh² posing amek gmbo dulu.pastu ade org ckp tutup.so kitorg patah balik je

ok pjg sgt aku komen smpi dah mcm 1 entry dah ni.wakaka

Kakzakie said...

Pergi lagi sekali dan ada kawan hero sorang tu. Kena bawa stroller lagi. Bila due sara? kakak pulak yg tak sabar:)

RynaHakimi said...

Kite hari tu sempat naik ladang teh boh tu..bau daun teh tu mcm daun inai yg ditumbuk lumat..mula2 bau cm best..lame2 nak muntah pon hade..hehe.. Ok la tu, dapat jgk beli teh kan kt cameron bharat :)

Hanis Azla said...

ala siannya hajat tak kesampaian.. takpe sara.. lps bersalin ni boleh naik lagi bawak adik syakir bersama..

InsyaAllah, klu ada rezeki, hari ahad ni dptlah jumpa sara.. :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ritu masa pegi CH pun ke Bharat Tea ni jugak... tak ingat langsung pasal ladang teh boh...

dah balik umah baru teringat... next time kalau dapat pergi lagi leh la kot ke ladang teh tu... hehe

deno said...

wah..... bestnye pegi ladang teh... mesti sejuk kat sana kan... teringin nak pergi... heeee :)

dakcik said...

memang sara ladang tea boh tue jln dia sgt adventure!
ain penah g & takut yg amat ms tue..tp dpt la naik smpei atas..pastue pening..hihi

kalo kat tea boh tue xdela murah sgt..lebih kurang jek rege dia mcm kat bharat tea..=)

wah ! siap next trip tue! pas beranak g la dgn bby baru. ;)

~izan~ said...

takpe la sara..akak suka je tgk.dan kerana n3 CH sara ni akak akan pergi lagi ke CH ekeke..tergoda lagi nampaknya hehe

Mama Gee said...

dah lama berangan nk pi minum kat ladang teh bharat tu..InsyaAllah tahun depan dh plan nk ke sana :)

syariza09 said...

alahai ralatnya..lps branak nanti gi smula ladang boh tu

axie said...

sara azie teringat time dulu2 masa nak naik ladang teh tu..
kan diorang ada sediakan transport diorang kan..
Jalan dahlah curam, pastu bengkang bengkok..
Tengah-tengah jalan naik ladang teh tu tetiba berhenti, mengundur ke belakang.brek rosak!!
bygkan kitorang menjerit2 time tu..
nasib baik tak dek apa2.

maya amir said...

tak penah gi CH walaupun nama jek org pahang..hehe

Aleyn said...

Suka tempat ni kan...tapi nak naik tu cam penat gak lah...

Anonymous said...

blogger sinar raudah sudah kembali kerahmatullah sebentar tadi.al fatihah untuk arwah amy

-Sara- said...

mamyharraz,

aah cantik kak..tp syg haritu ujan xpat ambik gmbr..

-Sara- said...

shila,

oyekee..asal ko xckp ngn aku..klo x xdelah kitorg ssh pyh travel naik atas tu tau! :(

-Sara- said...

kak zakie,

due bln dpn kak :)

-Sara- said...

rynahakimi,

oyee kak? tulaa sara tak sempat nak bau daun tu..hihi

-Sara- said...

hanis azla,

ehehe..tulah klo ade rezeki kitorg nak gi lagi..nk jln puas2..hihi

-Sara- said...

lady salwa,

yeke sal? haha, sabor jelah lagi kelakar blk umh bru teringat teh boh ek :p

-Sara- said...

deno,

aah sojukkkkkkk! :D

-Sara- said...

dakcik,

tau xpe.. seriau kan!

hehe..jgn jelessss :P

-Sara- said...

izan,

ehehe..tergoda ye kak :P

-Sara- said...

mama gee,

haa..gi je kak..besttttt :)

-Sara- said...

syariza09,

hehe..pape pon beranak dulu ye :D

-Sara- said...

aie,

ishh bia btol azie! takotnya!

-Sara- said...

maya amir,

yeke kak maya? hehekk :P

-Sara- said...

aleyn,

yelah kak, pjlnn adventure giler..mmg penatlaa..

-Sara- said...

anon,

btol ke ni? jgnlah memainn..

Anonymous said...

Or even expected some money, kredyty na dowód bez dochodów but just simply don’t understand it until such time as pay day advance? The software happens pożyczka bez bik towards innumerable Americans across the nation on a daily basis. Some thing pops up so you require pożyczki pozabankowe warszawa some dough, your assess isn’t deposited however. If perhaps rekomendacja t pożyczki pozabankowe it has a way to pożyczka bez bik warszawa secure a cash payday loan on the web, ideal?

Anonymous said...

kredyt konsolidacyjny
kredyt bez bik
chwilówki leszno
http://pozyczkipozabankowe24.com.pl
http://pozyczkabezbiku24.net.pl
pożyczki dla firm
szybki kredyt holandia

Anonymous said...

pozyczka dla osob z komornikiem
zobacz kolejny post
pożyczki bez bik forum 2011
pożyczka bez bik
kredyt bez bik do ręki
szybkie kredyty na dowod
kredyt hipoteczny bez zaświadczeń kredyty forum

Anonymous said...

pozyczki dla firm bez zaswiadczen
pożyczki pozabankowe w jakim banku
przeczytasz o tym tutaj
pozyczkibezbik24.biz.pl
pożyczka 7000
bik kredyt
zobacz więcej klikając ten odnośnik