Monday, October 24, 2011

week #35

hye, assalamualaikum! :)



week #35






Minggu ini anda boleh mula mencari nama untuk bayi anda. Pilihlah nama yang baik-baik dan indah maknanya untuk bayi lelaki dan perempuan (anggap anda tidak pasti dengan jantina bayi anda walaupun anda sudah melihatnya pada mesin pengimbas – ultrasound)



Apa yang berlaku pada bayi anda?


Berat bayi anda kini 2.5kg dan lebih kurang 45cm panjang. Kini anda sudah berupaya melihat pergerakan bayi pada perut anda. Seronok jika mengamatinya bergerak ke kiri dan ke kanan di dalam perut anda. Daripada masa ini, bayi akan menukar posisi kedudukannya kepada kedudukan kelahiran dimana kepala bayi menghala ke bawah. Kurang daripada 5% menghadapi masalah punggung bayi ke bawah atau kakinya kebawah. Doktor menggalakkan kedudukan kepala ke bawah adalah cara yang paling selamat melahirkan bayi jika tidak bayi mungkin menghadapi sedikit masalah dan perlukan rawatan kecemasan.




sumber di sini
 
 












all pics credit to google




barang2 baby sume dah complete.. beg emergency pon dah standby cuma tak masukkan lam kereta je lagi... barang2 keperluan mane yang perlu ditambah n perlu diganti baru sumenye dah shopping dah pon.. tapi beranak utk yg ke2 ni serius memang banyak save sebab baju2 yang dulu boleh recycle pakai.. mane yg elok boleh pakai lagii.. cume beli tambah skit2 jee.. pastu bantal, tilam, buaian sume dah ade.. takyah beli dah..mmg saving lah.. watpe nak membazir kan? ;)




** ce teka baby lam peyot i ni boy ke girl? hikkk **





16 comments:

Kakzakie said...

Sara kakak tak kisahlah boy/girl tak nak teka. Tapi harap dia dan sara sihat itu je yg penting. Kalau ada dua lagi best.... sekali lalui 9 bulan dapat dua.

psst: kakak pulak yg tak sabar nak tunggu dia lahir:)

Hanis Azla said...

dah 35 ek.. akak pun takde teka.. biar surprise nnt.. he..he.. yg penting sara dan baby selamat dan dipermudahkan segalanya..

siti said...

huishhhh diam xdiam 35weeks dh ek...bb gurl ek ;;)

syariza09 said...

ermmm...girl kot...lau betul nanti, bg hadiah tau. x sabar nk tau nama bb

~SHiLA~ said...

kejap je dah 35wx.nk dkt dah.xsia² usaha dabel trabel aritu kn.haha :p

eisyaawie said...

nak dapat baby dah???

rindunya dengan bau baby...

salam kenak dari saya...

Kuasai Minda said...

Semoga ALLAH selamatkan Sara dan kandungan, dipermudahkan semasa kelahiran dan diberikan kesejahteraan selamanya...

-Sara- said...

kak zakie,

ehehe..akak lak yg tak sabar yer :P
ermm ni sorg je kak..xde 2..hehekk

-Sara- said...

hanis azla,

ehehe..takpe tak teka pon takpe..amin..tq kak hanis :)

-Sara- said...

siti,

aah..jap jee dah msuk 9bln dah :-"

-Sara- said...

syariza09,

ok..tgu kua nntilah bru leh tau dpt adiah ke x..hehe :P

-Sara- said...

shila,

banyaklah ko! :P

-Sara- said...

eisyaawie,

aah kak..tgu masa nak meletop je ni :)

-Sara- said...

kuasai minda,

aminn..tq :)

O'gosh said...

ai dah 38 mgg dah....lebih kurang la kita...kalau anak u boy leh la geng ngan ai....hehe

Caythrine Amanda said...

Twin! Huhu..boy or gurl yg pntg sht n sempurna :-)