Thursday, October 6, 2011

story CH lagi..tolong jangan bosan :)

hye, assalamualaikum! :)


semalam aku check-up 32 weeks.. 32 wks dah..uhuuuuu.. alhamdulillah sumenye baik2 saja.. berat aku naik dengan jayanyaaaa.. oklah tu 2 bulan lepas naik ciput jee.. next appointment akan jumpa dengan doctor n aku akan direfer ke hospital utk tgk keadaan aku samada dpt bersalin normal or caeser.. sebelom ni kan aku caeser.. mana2 pon aku tak kisah..jnji sumenye selamat.. tp aku nk gk rasa pengalaman bersalin normal..insyaAllah..


okey, sambung lagi kisah CH.. boleh tak? tak habis2 lagi nii.. since dh buat chapter tak reti lak nak combine sume jd 1 entry..heheee..takpelah.. korang layan jelah yee? boleh?  yg penting ni sbnrnya utk kenagan aku..pas2ni boleh bukak bace balik :)




lepas petik2 strawberry kami ke market kat tepi jalan nii..kat Brinchang..eh, hotel kami ni mmg strategik..sumenye kat2 situ jee..takyah travel jauh2 dah  :)


kami borong jagung.. mmg puas hati.. jagung cameron ni manis.. aku beli 20 bijik rm10 jee..





sayor2 jangan cakaplah..mmg fresh.. tp aku tak beli pon..sbb klo lik kl bukannya reti nk masak aku nii..lainlah kalo wiken.. nak wiken lmbt gi..so, kami tak beli pon, jamu mata jee :)





mesti kena ada umpan kat budak nii..klo tak, tak senang kami nak mencuci mata smbil shopping..


dried strawberry..


kedai souveniour lak..


FM rm1 jee.. yg ni aku plg frust..sbb dah beli lu kat kedai lain.. 5 ketoi rm10..nyampah! :(












all the souveniours is about strawberry :)





to be continue... last part punye kot.. hop ade yg sudi baca lagi yeee........... :)





23 comments:

Hanis Azla said...

geram akak tgk souvenir tu semua.. masa akak pergi CH bertahun dulu, akak gila beli keledek.. mmg sedap betull.. manis dan lembut sgt.. rebus sekejap pun dah empuk..

~SHiLA~ said...

xbeli ke jambu batu yg kaler ijau len cket tu.sedapnyee jambu yg tu.aritu aku kt bidor br beli sbb igt tgu² dpn lg rupenye da smpi bwh.haha

Yana Kama said...

geram plak kak sara tengok jagung banyak2 tu..tingat time blaja kat kuala berang,ganu dulu diorang sebut jagung ialah 'jegau'..hehehe..mula2 denagar pelik je rasa..:D

mamyharraz said...

harap di permudahkan sampai sara bersalin :)

akk kan kalau entry pasal camaron mmg tak jemu! sbb suka sgt camaron..pegilah byk kali tetap tak jemu :D

syariza09 said...

banyaknya bli jagung, tp berbaloi la coz murah..mmg geram gila babas tgk souvenir tu,,,kao g ctu konpem buat lupa2 ingatan jln blk ...hahaha

-Sara- said...

hanis azla,

aah kak hanis, jagung tu pon same manisnyaa..rebus 5min dah masak..mmg puas hati :)

-Sara- said...

shila,

jambu batu yg kaler ijau lain cmne lak tu? xjumpa lak aku ;))

-Sara- said...

yana kama,

oo study kat ganu ke? kuala berang tu sebelah kg hulu sket yana.. kak sara ade makcik kat sana..loghat dorg mmg kelakar sket klo dengar..hehe

-Sara- said...

mamayharraz,

tq mamy :)

oo xjemu la klo sara continue gi pasni ek? hehe

-Sara- said...

syariza09,

ahaha..over lak buat2 lupe jln blk..haha

RynaHakimi said...

Best kan tengok sayur murah kat sana...rasa mcm nak borong sume yg ade..hehe..

Update je sara.. Takde bosan eh.. Nama pon cerita kan..mesti ade permulaan dan akhirnya jugak kan.. Nak tunggu update seterusnya ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Salwa ritu pergi CH pun beli jagung yang 20 ketul RM10... hehe

Memang rambang mata masa pergi pasar ni... rasa cam nak beli semua je... hehe

Tambah2 tengok fresh flower tu... memang ikut hati nak borong banyak2 je... hehe

~izan~ said...

paing tak tahan gie sini.rasa nak hangkut semua hehe..suka la tgk n3 sara..takpe,letak je byk2.bila tgk,rasa nak pegi lg CH =)

Adzrien Shoppe said...

sedapnya jagung manis.. suka sangat. harap2 dpt bersalin normal.. mcm adik akak utk anak keduanya. yg sulung je ceasar..

maya amir said...

dried strawberry tu sedapppp... x penah gi CH pun actually, member yg bagi..smpai skang terasa2 kesedapannya..hehe

-Sara- said...

rynahakimi,

aah.. sumenye segor2..gerang! hehe

ok, nnt free sara up lg yee :)

-Sara- said...

lady salwa,

pastu mulelah perasan nak bunga rose sebonet cm nora elena! hhaha

-Sara- said...

izan,

aah, rambang mata dibuatnya..ehehe..ok, nnt sara up lg jgn tak bace lak tau! :D

-Sara- said...

adzrien shoppe,

jgung cameron ni mmg manis lain mcm kan kak :)

tq kak :)

-Sara- said...

maya amir,

aah..tapi manisnyaa..mmg sedap :)

Mama Gee said...

Bilalah nk sampai CH ni..aduii
takpe2..target tahun depan kena sampaikan gak diri ni..hehe kumpul2 duit dulu..

dakcik said...

bestkan? murah2 jek semenya..
nak2 sayur tue..dlu ain beli borong, tp thn sebulan tau..bagus sayur dia..=)

Griffin said...

This can't have effect in actual fact, that's exactly what I think.
littérature