Sunday, October 2, 2011

'babymoon' to cameron highlands

hye, assalamualaikum! ;)


alhamdulillah harini aku dah sihat n dapat bekerja spt biasa.. n my boss lak seminggu ni takde..weehhuuu.. jum goyang kaki ramai2! sape nak joing? angkat kaki skangg! hihikkk! 


tapi kan u olls, ri jumaat ritu sedeh sgt2 tau..sbb memang aku kena stay kat opis sampai petang..memang takdapat nak halfday.. buat keje dlm keadaan kepala berdenyut2 n hidung duk sok-sek-sok-sek.. badan lak seram sejuk sampai petang.. nasib baik aku tak tombang!


n lagi sedeh, petang tu terpaksa balik macam biasa..cik suami nak datang jemput tapi aku tak daya dah nak duk opis.. kalau tunggu dia mau kul 7 ke 8 baru sampai.. dahla kl hujan lebat ri jumaat tu kan.. so, terpaksa aku terkedek2 jalan balik naik tren.. argghh! sib baik tren tak buat hal delay.. selamat sampai umah kul 6.30..


okey, itu mukadimah saja.. ni kita masuk cite yg dah basi ni ek.. kenapa 'babymoon'? sebabnya trip kami haritu bukan laki bini je tapi ada akak n adik aku skali.. dorg ni jd babysitter syaqir..hihikkk :P..


okey, trip we olls 25hb ritu.. bertolak dari rumah kul 8am.. masuk tol sg buloh..exit tapah.. ok lagi lah jln hiway kan.. dah masuk tapah nak ke atas tu kan ya Allah, adventure gila kott.. tak sangka lak sampai gitu jalannya.. berpusing-pusing..nak patah pinggang dibuatnya..


tapi yang bestnya sepanjang pjalanan tu leh tgk gelagat orang2 asli.. yg pakai cawat pon ade lagiii.. ahhh! hot sgt2lah pakcik tuu tau! hahaha.. n yg comel anak2 dorg laa.. jalan kaki ayam galas baju tshirt burok berisi buah.. mmg otai asli lah dorg ni kan :D


ok, taip banyak2 mcmlah org nak baca kan.. kite layan gambor jelah yee.. ni pon pilih gak sebab beratus2 gambornya..


google jee.. ecited ngat x snap pon pic hotel..haha
sampai je kat atas tu kul 12lebeh.. terus tuju nak cek in.. ni hotel kami stay.. equatorial hotel.. actually klo korang ingat sebenarnya ktorg beria g cameron ni sbb nak redeem voucher hotel yg aku dapat ritu.. ni last2 minit aku book..sib baik aku perasan expiry date voucher ni 30hb baru nii..hikkk


ni kat lobby duk menunggu nak cek-in sbb bilik tak ready gi.. akak aku dh selamat cek-in sbb bilik dorg dah ready..


makyong merehatkan badan..


bilik kami.. ambik superior room..tapi yg king bed dah full.. dapat yg single tapi yg dorg rapatkan katil nii jee.. ermm balun jelah janji tido leh pelok laki..haha :P








cayy, dah posing dah die ngan spek ala2 zizan gitu kan :P


bukan main...


pastu die nampak notebook atas table tu terus die conteng2.. sambil cakap "ibu, tgk ni, aqir tulis air terjun besar, bukit tinnggggggiii sangatt.. haaa"


khusyuk sgt.. yelah die nak flashback pemandangan yg dia tgk mase pjalanan tadi kann..heee


dah cek in hotel pegi cari makan..perot masing2 dah bergendang gendut kelaporan.. makan kat medan selera tanah rata jee.. carik nasik lah dah petang tak isi nasik gi ni..


kitorang mana tau gerai mana sedap, mane tak sedap.. kitorang kene kedai yang tak sedap.. order nasi putih, sup tulang, kailan ikan masin,daging goreng kunyit, nasi goreng pattaya sumenyee tawor hebe!  sebab tu takdok snap pic! *mood frust memasing, tp dh lapor makang jelah*


order nasi grg pattaya punyelah lama tak sampai2.. lastnya aku order kueyteow kerang gerai sebelah.. okey2 la rase diee...


family potrait :)




pas makan2 kitorang teruskan perjalanan lagi cuci2 mata.. ke mana? tunggu next entry lah.. muntah nak buat 1 entry weh! hikkkk :D




**malam tadi tetibe cik suami mengadu domba "lambat lagi ke syg nk slim, dah lame tak tengok syg pakai heels yg tinggi2 tuu.."  aisssyyyy..anak belom kuo gi dh komplen?**





19 comments:

~izan~ said...
This comment has been removed by the author.
~izan~ said...

seronoknya tgk sara bercuti..larat lagi tu.

time ni garam dah abis stok kot kat atas tu hehe..semua tawar makanan yer..

nnt update lg manyak2 gmbr =)

Qhaifa Nur said...

mcm tak caya saya & family pergi sana, balik hari je..

nak gi lagi..

~~zaa~~ said...

best2 :D mane lagi gambarnya yang oi???

dakcik said...

bestnya..nak lagi! cpt sambung..=)

Hanis Azla said...

babymoon bawak baby sitter yer sara.. bestnya ke cameron..

RynaHakimi said...

perjalanan memang mencabar..kecut segala usus mase nak nak naik tu kan..hehe.. yang ngantuk memang otomatik segar bugar =)

syariza09 said...

laa naper x amik gamba..tringinnya nk tgk org asli pakai cawat...hihihihi.

best la jln2 ngan famili ramai2, ada bbsitter lg.

lain mcm jer ayat asben..hehehe

Mama Gee said...

seronoknyaa rehatkan diri cuti2 mesiaaa....

-Sara- said...

izan,

tulah pasal..garam habis gaknya,serius sume tawor hebe!

ok, izan kenelah bace tau..hihikk

-Sara- said...

qhaifa nur,

yeke kak.. mesti penat kan.. sbb jlnnya berpusing2..

-Sara- said...

zaa,

hikk..tungguuu..

-Sara- said...

dakcik,

nnti sara continue ek :)

p/s :ain, sory lama xjenguk blog ain, sbb dah kene block blk kt opis ni..kat umah lak xsempat nak layan lappy..syaqir konker game :(

-Sara- said...

hanis azla,

ehehe..tulah kak :P

-Sara- said...

rynahakimi,

aah la ryna, mmg tak terlena lah tgk gaya jalannya tu..

-Sara- said...

syariza09,

erm takdelah ramai sgt pon, 5 org je skali ngan syaqir..hehe

tau xpe! mmg lain mcm tau!

-Sara- said...

mama gee,

aah mama..sebelum terberanak krg..hehe

axie said...

haha :D kan main encik suami cakap pasal slim2..kan sara tgh peknen tu..

Clement said...

It won't succeed as a matter of fact, that's exactly what I think.
Fukushima Japan | what is social responsibility | couches