Wednesday, October 12, 2011

kisah hero kesayangan

hye, assalamualaikum! ;)



dah lame tak cite kisah syaqir kan :)


minggu ni syaqir on off demamnya..start malam minggu haritu panas 38.4.. terus masukkan ubat montot tuu.. nasib baik ade lagi stok.. tapi last punye.. so, malam tu tido2 ayam jelah..kejap2 bangun lap badan die..n tuam kepala dengan ais.. pantau suhu badan die..ubat montot tu mmg ade penurunannya.. alhamdulillah.. cuma die seleseme, tido pon tersekat2 nafasnya...


yang bestnya masa die mule2 kene demam malam tu.. mase dia tengah2 main tibe2 die dtg kat aku cakap "ibu, aqir demam ah" sambil tangan die letakkan kat leher ngan dahi die.. pastu cakap lagi "ibu, aqir nak air batu letak pale" sambil tunjuk kepala die.. hikkk comel.. bila aku rasa badan die mase tu mmg panas2 suam...


mase berjaga duk jaga die malam tu, dalam hati tak putus2 doa biar demam syaqir cepat2 kebah sebab esoknya tu kan *hari isnin* aku kene gi klinik utk ujian minum air gula tuu.. so, bangun pagi try rasa badan die dah sejuk..cume seleseme.. kitorang hantar dia ke taska mcm biasa..alhamdulillah demam die dah tak melarat....


tapi, bila malamnya badan panas balik... budak2 memang selalu kene demam macamni kan..demam viral namanya.. siang actif, tp lemah dan panas di mlm hari.. sbb tu kitorang tak bawa gi klinik sbb demam camni tak perlukan antibiotik ( sumber di sini  )


sampailah malam tadi.. panas.. ptg semalam waktu ambik kat taska tu dah start panasnya.. aku bagi makan ubat demam.. pagi tadi bangun panas lagi.. aku masukkan ubat bontot n bekalkan ubat selesema + batuk sebab malam tadi start batuk2 plak..tp kalo karang melarat lagi demamnya kene bwk gi klinik gaklah nampak gayanya..


tadi call taska, pengasuh cakap die dah okey n aktif mcm biasa.. n tadi mase aku call, dia ngah practice dikir barat utk konsert taska bulan depan..hehee.. comel.. aku pon ade tgk gambar die tengah practice tu kat fb teacher die :)



gambar blur gini jelah sebab ni gambar cctv.. kindi ni dah pasang cctv..
syaqir yg kat tengah2..kedua dari belakang :)



konsert dorg ni bulan depan, tapi dah start practice dr bulan pose haritu gii..hihi.. patotlah sebelom ni syaqir duk angkat2 tangan camtu..aku tanya die buat pe die cakap die senam..haha.. padahal practice dikir barat rupenye..dikir barat ulik mayang lagii.. hihi.. kalo kat umah tu kdg2 duklah nyanyi  "puti (puteri) dua..bla..bla.." :D



kat bawah ni gambar terbaru syaqir..sehari sebelum kena demam.. gi mkn kat chicken rice shop.. bapaknya teringin makan nasik ayam lak..ayooo :D













sekarang ni dah boleh tangkap gambar secara cemerlang budak nii.. janji kite yg tukang snap ni kena cakap "okeyy, buat muke comelll" dengan suara yg comel gak.. mmg dia akan senyum sungguh2 sambil tgk kamera..hikkkk  ^-^



ni pon hero kesayangan saya gak! :P
eeiii b temokkkkk! :P



18 comments:

RynaHakimi said...

Isk.syakir pon demam gak?? memang skang ni musim dmam kot.. Banyak2 minum air masak ye..mommy pon kne jaga kesihatan jugak :)

syariza09 said...

pic last tu pun dh buat muka comel..hihihi

wahh...dh ada cctv yer, bagus la, terjamin sikit. oo kalo demam camtu x yah antibiottik yer, sib baik awk bg tau. patut la klinik k'jaan x nah nk bg, tp kalo private senang2 jer dpt, duit kannn :)

Kakzakie said...

La... hero sara yg kecik dgn yg besar samalah hihi... ini betul-betul anak papa

Hanis Azla said...

mmg pandai dia syakir buat muka comel.. mmg comel sungguh.. cute aje bila tgk bdk2 kecik buat persembahan.. akak suka tgk..

Mama Gee said...

baguss pasang cctv ni..nk buat apa2pun beringat skit..

dakcik said...

ololo comel syaqir belajar ulik mayang..;)

nti nk g tgk la konsert dia..hihi

comel 3 beranak nie ! ;)

-Sara- said...

rynahakimi,

aah musim kot ek..mommynya dh tentu mmg kne jage kesihatan..hee

-Sara- said...

syariza09,

heee..yg tu muke ngengade :P

aah..dh letak cctv..senang pape hal kan ;) tulah kne tgk jenis demam anak kite tu..

-Sara- said...

kak zakie,

mmg dorg tu muke fotostat kak.. drp memule deliver mmg dh muke bapak die sebijik! hihi

-Sara- said...

hanis azla,

yelah kak, hrap2 sara sempat tgk konsert die tu..jg terberanak dulu dahlaa..hihi

-Sara- said...

mama gee,

aahrasa secure skit ade cctv nii..

-Sara- said...

dakcik,

haa..boleh2..mane tau ibu die terberanak dulu..ain ganti jd ibu dielahh..hehe :P

maya amir said...

eh muka syakir sebijik muka ayahnye.. ok, harap2 yg 2nd one ni ikut muka sara plak..hehehe

~SHiLA~ said...

eh bagos la taska tu ade cctv.rase lg slmt klu gitu kn

aah ubt bontot mmg kene spare.bdk kecek demam suke tetibe je panas

axie said...

comei syaqir duk dikir barat..
erm..hafiy ad jgk demam mlm camtu..esoknya kembali cergas.

-Sara- said...

maya amir,

aah dorg tu fotostatlah kak maya! hehee..aminnn :D

-Sara- said...

shila,

tulah..setiap ruang dlm n luar taska tu dh psg cctv..

tulah,budak2 ni mane kite nk tau bila dtg demamnya..

-Sara- said...

axie,

bdk2 slalu kene dmm cmtu azie..