Monday, October 3, 2011

day #1 @ CH : big red strawberry cafeteria

hye, assalamualaikum! :)


sorrylah kalau ada yg dah nak termuntah bila masuk blog picisan nii sebab tak habis2 ngan cerita CH ni.. macam ko sorang gi CH.. gaya ko cerita macam ko gi setahun! ade ke yg cakap gituu? sampai hati u olls tau! :D


lepas puas cuci mata kat cactus farm, shopping sikit2 souvenior, kitorang pon g makan isii perot jee kejenyeee.. haha..yelah dah sojuk..lapor jelahh :D



actually sepanjang perjalanan dlm big red strawberry ni, drp bawah sampai ke atas akan ada iklan menu2 makanan kat sini kat setiap tiang tepi tuu.. so, takkan tengok je kan? haruslah kena makan gak :D


haa ni tempatnya, Big Red Strawberry Cafeteria.. servis kat sini mmg tiptop..korg que je kat cashier tu n sebot je menu ape korg nak.. sebut nombor menu then bayar..n gi kat sebelah.. jam2 tu gak dapat ape yg korang order.. memang cepat dan pantas..


ape yg kami makan? tengok jelah gambor2nya..sebab sume nama menu die aku dah lupe.. mase order tu plak just tgk gambarnya n sebut nombor menu jee..hehe

















haruslah dengan hot tea set kan..ahhh..nyaman rasenye dpt pekena teh panas :)


utk syaqir orderkn jugak fries.. bdk ni mane lalu nak layan desert2 tu sgt kan.. utk die je 2 set fries..


dah belengas rupe mase nii..yelah dah petang dah..


syaqir di apit oleh babysitters..hikkk


syaqir mmg dilayan manja habis..


see? kiri kanan melayan die..


ibu die? layan nafsu makan sendiri..haha :P


ape sampai terdongak ke atas tu?


selesai makan..abaikan pemandangan perot makyong sambil bercekak pinggang tu..mentang2 dah kenyang :P  and guest wat? sume2 kitorang makan tu baru RM30++ jee.. murah kannnn? :)




lepastu, kami terus balik hotel sebab masing-masing dah kepenatan.. lagi2 makyong nilah.. bila balik hotel, jangan harap syaqir nak ikot balik ke bilik kami.. sebab nak lepak ngan makcik2nya lah.. mandi, bersiap pon kat sana.. sepanjang 2 hari kat sana bila time balik hotel mmg syaqir duk lepak kat bilik makcik die jee..smpai mlm time tido aku kene gi jemput die kat bilik sebelah.. mmg suh makpak die babymoon sungguh ni! haha! :P




15 comments:

~izan~ said...

takpe la sara..izan pun bercerita psl holiday berbulan2.utk memori kita nnt..

nampaknya kelip mata je nampak stroberi hehe..

servis cepat tu yg best.tak jenuh tunggu.

Wahida Shukeri said...

sara, rasa nak g cameron je tgok gmbr n penceritaan awak ni...

syariza09 said...

uikkss smua menu nampak sedap2..mesti rambang mata nk pilih menu

RynaHakimi said...

waduh2..sungguh menggoda menu2 di atas..lapor strawberi tiba2..hehe =D

Lee-Yan-Naa said...

da lama tak pergi CH..banyak2 menu paling tingin tengok waffle dengan strawberry tu..perghh

axie said...

sedapnya!!! terliur tengok semua strawbery!!

-Sara- said...

izan,

ehehe..tulah kan..

aah mmg servis sini cepat.. sume mknn panas2 tau..bukannya yg dh ready..

-Sara- said...

wahida shukeri,

pegi je wahida.. perot still kecit ok lagi..sara ni dh boyot gini pon bantai gi..hihi

-Sara- said...

syariza09,

itulahh mmg sume sedap2 tau

-Sara- said...

rynahakimi,

yelah sume strawberry :D

-Sara- said...

lee-yan-naa,

pegi jee skali gi..mkn puas2..hehe

-Sara- said...

axie,

mmg xde lainlah kat cameron ni..sume strawberry :)

Mama Gee said...

dapnyaaaaaaaaaaa

-Sara- said...

mama gee,

mmg sedapppp mama :)

Horatio said...

Goodness, there is a lot of worthwhile info in this post!
Valleyfield