Monday, October 29, 2012

random

hye, assalamualaikum! :)



ini first entry bersiaran dari opis baru, suasana baru.. segalanya barulah orang kata.. pastu belog pon lama tak berupdate.. tahu jelah kalau pindah ni... bukan sikit-sikit punya kerja.. dah packing, unpacking, susun, atur.. penatnyaaaaaaa.. aku punya barang tak banyak sangat.. banyak tolong oranglah... tu pon macam nak patah pinggang, kaki bagai! 



eh, kat sini aku ambik kesempatan ucapkan salam aidiladha untuk semua kawan n bloggers.. mesti meriah u olls kan... aku? beraya kat kl ngan anak-anak n suami jee.. tak balik kampung pon.. nanti bulan 12 nanti baru balik kampung kenduri kawin my kakak.. KAKAK okey.. hehe.. adik dah beranak dua kau! heeee.. tu orang kata, jodoh ditangan tuhan kan.. cepat lambat Dia yang atur semuanya.. dah Dia kata adik dulu dapat jodohnya, kakak kemudian, sape kita nak pertikaikan kan? :)



lagi beberapa hari dah masuk bulan 11, means my baby aqiff will turn to 1 years old!  kejap jee rasa... dah masuk setahun macam-macam ragam dah ditunjukkan Aqif.. merangkak makin laju tapi gigi tak tumbuh lagi, normal ke macamtu?  agak lambat kalau nak dibandingkan dengan Abang Aqir dulu.. anak korang camtu tak? isshh risau lah pulak.. sebab tengok anak orang lain baya-baya Aqiff sume dah bergigi 2 3 batang.. huhu.. risau pulak mak..



okay ni pic terbaru aqif.. seronok kemain dapat main buaian :)

















dengan abang aqir :)






masa ni aqif demam.. semalam bawak keluar dah boring duk umah.. tadi call nursery aqif still panas lagi demamnya :( aissyy anak ibu ni, minggu lepas cirit, minggu ni demam pulak.. ade jee.. dugaan sungguh :(


eh tetibe pic nasik minyak? menu kami on raya haji.. 1st time buat nasik minyak.. alhamdulillah jadi.. buat lebih2.. bagi kat kakak ipar sikit n makcik sikit.. dah pergi jalan-jalan umah dorang segan jugak tangan kosong kan... nasi hujan panas, gulai daging, ayam masak merah, jelatah n sambal belacan *ganu style nasik minyak memang makan ngan sambal belacan tau* pastu dessert bubur jagung.. siap dessert tuuuuuu :D


















last but not least pic wajah suci tuan belog.. hahahaha!
eiii tembammmmm! :P








12 comments:

nik ros said...

salam aidiladha..nik pun tak balik kg. tahun depan kot baru balik..haha
bunyi mcm lama jea lagi kan :)))

Qhaifa Nur said...

salam aidil adha.....
thn ni seronok sikit sbb buat korban..
seronoknya dpt main buai....

cik hani said...

Slm aidiladha..
I blk kg 3 hr je.tumpng abg..

ieda said...

salam aidiladha dik ..
adohaiii seram sejuk akk tgk bb aqiff main buai tuu dik ;)

mamyharraz said...

salam aidil adha.
raya akk pun simple je..kt kl jugak tak balik kampung..

Ezy Chiaki said...

makin ensem si adik..
hikhik

salam aidiladha sara..

~SHiLA~ said...

jap je dah nk setahun.ok xlame lg leh proses adek dah.hahaha

syariza09 said...

perrghh....siap ngan desert lagi, nasi ujan panas pon ada..elok la buat nasi tu, sesuai la ngan cuaca kita skrng ni hehehehe

Hanis Azla said...

salam sara.. muka adik dah sama mcm muka abng skrg.. comel aje dua2.. wah.. pandainya sara masak.. seronok akak tgk lauk pauk penuh meja mcm tu..

Kakzakie said...

Ada baby jenis lambat tumbuh gigi Sara. Tak perlu bimbanglah macam mana pun mesti tumbuh punya cuma lambatlah... tak sabar ye nanti bila dah bergigi semua dia nak gigit:)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Comelnye dia main buai. Suka aje tengok gambar-gambar ni.

wahida said...

normal tu lambat tumbuh gigi...hehe..

comel dia naik buai...


p/s: cantik tudung...