Tuesday, November 6, 2012

Aquaria KLCC yang..............

hye, assalamualaikum! :)


hari ahad baru ni bawa anak-anak jalan-jalan.. bufday aqif 1/11 haritu pon tak buat apa lagi.. present pon tak bagi lagi..hihikk.. actually tengah plan nak buat apa.. weekend nanti mak datang dari kampung.. ingat time mak datang tulah nak buat celebration skit.. dengan family member jelah kot.. just makan-makan.. tengoklah camane..



sebabnya banyak agenda weekend nanti, minggu depan pon sama.. eh, musim cuti sekolah kan.. haruslah 'makan nasi minyak' sana sini.. luar kl pon ada.. mana yang boleh pergi, kite usahakanlah pergi.. kalau dah takdapat, takde kelapangan cuma sampaikan salam dan ucapan tahniah jelah :)


weekend baru ni ingatnya nak pegi jenguk Mek Zaa   .. dah besar dah baby safa.. aku tak terpergi lagi..huhu.. dah dia pulak tak free.. tu kami panjang kaki ke Aquaria KLCC.. dekat je ngan umah.. pegi naik lrt jee..senang...


keluar rumah dekat pukul 3.. dah lewat benor sebabnya hujan melebat pulak haritu *musim hujan sekarang ni, memang sedap kalau tido petang2 sambil bermesra dengan roomate kan... teeetttt.. hahaha*  ermm pergi pulak dengan perot yang lapar.. sebabnya memang tengahari tak masaklah, nak makan kat klcc jee.. sampai je klcc cakap kat cik suami kita pergi beli tiket dulu pastu baru makan..



jalan punyalah jalan.. tak sampai-samapi ke aquaria tu.. bapak jauh jalannyaaaa!! fuhh, sampai je kat foodcourt terus cari makan, takpayah nak beli tiket dululah.. sebabnya aku dah shaking-shaking..haha.. pas makan que panjang beli tiket.. masa tu dah kat pukul 4.. ingat taknaklah balik sampai malam..



dah sampai..tengah jalan ke aquaria..


memula kat entrance..

















yang ni kitorang bleh patah balik masa keluar dah nak balik tu, konon nak buat kenanganlah kat entrance ni kan.. sekali minah yg jaga kat entrance tu sound "sorry kak, kat sini utk our photographer je.. sendiri tak boleh kak".. argghh peduli hape aku, dah bayar, jalan kejap dah habis, aku nak ambik pic satu kat sini pon tak boleh? melampau lah kan! terus tak jadi nak ambik family photo kat situ :D












aqif in trudy n teddy suit ;)





mamam..








abang aqir mane reti duk diam -_-


dahlah hp ibu tak canggih.. sume gambar tak semenggah -_-


tengah tunggu lrt..


dlm lrt :D



overall, for me, pegi aquaria klcc tak best sangat pon..biasa-biasa jee.. aku kemain jalan laju-laju.. makan laju-laju sebab ingatkan dah lambat.. nanti keluar-keluar kotnya dah gelap.. padahal jalan dalam 45 minit dah sampai kat pintu keluar.. ingatkan dalam tu besar.. rupanya tak besar pon.. orang kata kaki ni tak sempat nak lenguh pon.. lenguh berjalan dari suria klcc shopping center nak ke aquaria tu jee.. 



untuk makluman harga tiket, RM35 for adult and RM25 for child *child below 3 thn kot kalau tak silap lah* sempena cuti sekolah ni, mesti ramai nak pergi bawak anak-anak jalan-jalan kan.. pergilah.. jangan terpengaruh ngan aku.. maybe sebab aku ni imaginasi terlebih kot.. tu macam frusrated skit.. hikkk :D





**banyak kerjalah :(** 







7 comments:

Qhaifa Nur said...

pernah dtg sekali dulu...
anak2 mesti seronok tgk ikan besar2....

asna cute said...

penah bawa haikal hari tue. seronok la dia sbb masa masuk tue betul2 timing bg makan kat binatang. so best sikit la.

mamyharraz said...

makin besar makin seiras muka abg dia.

~SHiLA~ said...

aku pn xpenah g lg.mmg igt nk g

ok aku dpt bygkn mbe tgh marah sambil ketuk² cemin aquarium.haha

Kakzakie said...

Kakak bukan tengok gambar aquaria tu Sara tapi kakak geram tengok muka montel adik. Mata dia punyalah cerah.. cutelah:)

syariza09 said...

x pernah sampai pon, sy pon bayangkan mcm sara, tempat tu mesti luas..tp hakikatnya jln2, cepat jer sampai pintu kluar yer...kikiki

x per lah, nanti nk try masuk gak

maya amir said...

tak best eh? heheh..tak penah gi teringin jugak nak pergi..heheh