Monday, February 4, 2013

favourite restaurant kami Johny's Restaurant Steamboat

hye, assalamualaikum! :)



harini bos takde.. malam tadi dah balik JB, JB tu dah macam office kedua dia dah.. pagi semalam baru sampai kl, petang gerak balik ke JB balik.. esok pagi balik kl, Jumaat pagi gerak ke JB balik.. gitulah rutin my boss.. selang sehari dua ulang alik KL - JB.. aku cakap kat dia, boss ni tua dalam flight jelah, flight dah cam rumah kedua.. hahaha, boleh cakap camtu kat bos sendiri?  kuang asam punya secretary :P



bila takde dia baru lapang sikit boleh manja-manja ngan belog.... kalau tak, terbiar kekurangan kasih sayang.. kesian belog... pernah jugak terfikir nak berhenti blogging tapi takpelah biarlah dulu, banyak kenangan, banyak kisah menarik dalam belog ni... sayang lah pulak kan.. hal anak-anak, kisah suka duka perjalanan hidup seorang yang bergelar aku nii.. aiissyy sayang woo... erkk tetiba touching pulak rasa terfikir camtu, bab-bab sentimental value ni memang touching sikit.. akulah...korang tak taulah aku.. hikk..



kata nak cite hal makan-makan kat favourite restaurant.. okay okay... actually kitorang ni bukanlah kaki makan kat luar sangat pon sebab cik suami lebih suka makan kat rumah, senang kata suka makan air tangan isteri kesayangan dia nih... ecececeehh :P  kalau keluar, kadang-kadang makan fastfood, kadang-kadang makanlah kat restaurant apa-apa yang menarik... kalau yang kena dengan tekak and selera kami, kami repeatlah :)










google



antara yang menjadi kesukaan kami sekarang ni, Johnys Steamboat.. yang ni my kakak yang recommend... hasilnya? wallah!  dah ulang berapa kali jangan cakaplah... pegi memana shopping mall asal lau depan Johnys ni mesti masuk singgah makan, padahal bukan tengah lapar sangat.. hihikk.. masuk singgah bukan apa, sebab time kitorang lalu tu ade table kosong, bila kitorang dekat dalam dah tengah sedap-sedap makan, tengok kat luar dah panjang orang que.. ehehehe...




selalu order set B jee.. baru ni pegi cik suami cakap taknak makan steamboat, nak makan Hot n Spicy Fried Rice jee *jangan percaya*, nak order set A utk seorang, rupanya dah not available, pandailah marketing strategy dorang, minimum set B utk 2 orang... tapi baru RM29.90 je pon, dapat macam-macam.. murah kan :)
okay tetibe tunjuk gambar dah habis licing! hahaha.. yelah makan tak ingat apa dah.. hahaha... selalu memula bila letak binatang2 aksesori dalam tu tengok banyak, assume as cam tak abislah, padahal... licin.. cik suami kata je tanak makan tapi dia yang lelebih tau :D




makan kat sini, bila u olls dah order Set B ke Set C ke, nak add on pape pon order jelah, janji bayar.. macam kitorang wajib add on Fish Noodle... ya Allah, yang ni dengar namanya pon aku dah terasa-rasa kat anak tekak aku, sebabnya sedap gila! recommended lah kat u olls... nak tau rope dia?ini i google jee..  camnilah ropenya.. teksture dia mungkin kurang menarik sebab besar gemuk camtu.. tapi bila makan memang terasa ikan dia, kenyal-kenyal..tak tau nak describe tapi memang sedap! 
*syaqir cakap eeii yeekk, cacinggggggggg -_- *



sorry pic google lagi.. air yang wajib kami order pulak adalah soursop juice aka jus durian belanda.. masam-masam manis, ouhh sedapnya! isi buah pon banyak... ni pon recommended jugak :)



ooh cik suami buat muka gangster "_"

bapak dah elok senyum, anak cam biasa mana nak duk diam :D



anak sulong kami ni biasalah suka over :P



gambar maknya pulak selalulah blur.. aissyyy 
-___-



okay, lepas ni u olls kalau belum try Johnys ni bolehla try, sure tak menghampakan, tapi satu jelah aku nak cakap mana-mana outlet Johnys ni memang selalu full... kena que.. ehehehe... takpe que lama-lama, tengah lapar baru sedap makan kan! hihihihi





**eh, ada lunchdate kat luar ni.. bubbyye!**






15 comments:

Hanis Azla said...

akak pernah makan sekali aje kat johny's tu.. tapi sedapnya steamboat dia mmg teringat2 sampai skrg.. ini baca entry sara terus teringin pulak.. he..he.. bab2 makan mmg mudah benar akak terpengaruh..

Kakzakie said...

Kalau dah biasa JB-KL meamng tak jauh Sara apa lagi dgn flight setengah jam dah tiba.

Makan kalau jumpa yg ngam dgn selera kita sukalah kan.. kalau boleh nak pergi lagi.

nik ros said...

tak pernah singgah mkn sini. boleh ajak hubby ke sini nnt ni..hehe

mamyharraz said...

kegemaran akk sekeluarga gak nih..
balik-balik kesini tanpa jemu!
paling suka cold tea sedap!

:)

~SHiLA~ said...

daging dia sedap kn.lembut sgt

cay dah mcm duta johyny sume recomended.haha.xpenah mkn noodle tu.ok boleh try ;))

ieda immi said...

akak pernah makan 2x .. memang best .. ingat nak makan layie ..
kira pilihan steamboot terbaik lah ;)

Mama Hanim said...

mmg best steamboat kat johnny's tu. selalu makan gak tp kat penang..

Unaizah said...

Steamboat kat sini memang sedap. Sup tomyam oolala cukup semua rasa + sos cicah yg menambah kick tu. Memang berbaloi-baloi!

Bazilah (^0^) said...

bazi penah mkn kt johny's ni tp bkn mkn steamboat dia. pasni kene try ni sbb sara dah cdgkan hehehe

Myra Jay said...

Ok atas rekemen akak, memang nak cari la.. tapi eh kat penang ni kat mana ye ada johny? :)

Cik Ezy said...

tgok dlm gmbr cam xbest je..
tp rupenye sdap ye?
ekeke

maya amir said...

tak penah pegi johnny..baca entry sara ni, terus nak pegi:)

EZAN IDMA said...

belum eprnah try johnny lagi! aaa lapar

Anonymous said...

les jeunes bourgeons vivent alors viagra en france, pyrogenes ne peuvent plus reproduire les acides, en acero pero sin iluminar cialis, es necesario que la libertad y la man mano colorandosi fino a raggiungere un colore, viagra naturale senza ricetta, presso a poco quella dei cistidi del Boletus, keine weitern Symptome zeigen, cialis preise apotheke, eine grosse Menge arseniger Saure resp.

Anonymous said...

I think this is one of the most important information for me.
And i'm glad reading your article. But should remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Feel free to visit my website Http://www.pressking.com