Wednesday, January 30, 2013

pengalaman memandu buat pertama kali dalam hidup di kota metropolitan kuala lumpur

hye, assalamualaikum! :)

*panjangnya tajuk :P*



fuhhhh, lap habukkkkk.. banyaknya habukk... seminggu tak update, macam-macam nak canang, tapi apakan daya, kekangan masa membataskan segalanya...  eceh, macam ayat novel... betollah, lately tak dapat nak update belog hari-hari macam dedulu... asyik dengan keje, keje, keje!  nyampah!  eh, dah kata 'bekerja', haruslah 'kerja' kan... heeeeeee.. nak ngelat aje kejenyaaaa...



yelah, bukan apa, sejak berpindah ni, workload kat sini agak terlebih, tak cam kat my old office dedulu, banyak melangut jeee.. ooppss!  yelah, maknanya, workload tu masih waras, boleh diseimbangkan dengan aktiviti sosial.. sekarang?  errrrrrrmmmmmmmmmm :((



okay, lupakan kisah kerja.... nak share ngan kau orang, harini genap sebulan aku drive kereta pergi kerja... weehhuuuuu!  yelah start syaqir bukak sekolah, aku mula jadi Mak Supir.. mak supir waktu petang jelah, waktu pagi cik suami antar anak-anak.. hihikkkk...  pengalaman first day drive kereta dari rumah ke office di kota metropolitan kl ni, gigil jangan cakaplah Kak Bedah ooiii! hok aloh...  tapi aku buat-buat cool jeee... gituuuuu.... hok aloh *okay, nampak sangat penangan Setia Hujung Nyawa, hahaha*



google




sebenarnya kalau nak ikutkan, takdelah susah pon drive ni kannnnnnnn.. ececehhhh..kemainnn..hahahha..tapi tang parking yang pack aku fail!! hihihi.. nasib baiklah parking kat my office ni lengang, tak pack, kalau tak menggagau gak weh... tapi balik umah la penat skit tang parking ni... sebabnya aku kena menapak dari parking ke rumah..  bayangkan dengan dukung Aqif, beg 3 4 bijik kiri kanan, dengan nak monitor syaqir lagi, cross jalan lagi kau... huhhh... menguji kesabaran, kekuatan mental fizikal ko!



parking memang kalau nak betol-betol depan umah memang tak dapatlah, parking dah dikonker oleh penduduk tetap, kitorang yang sewa ni takde parking, padahal bayar je maintanance rm70 sebulan tau! tak adil kan?  sebab tu membuak-buak aku duk survey nak beli rumah sekarang ni.. eh? tetibee kannnnnnn..ehehehe




google




isshh banyaknya bebel.. okay-okay.. pengalaman drive kereta selama sebulan ni kan, ermm setakat ni baru 3 4 kali aku kena hon ngan pemandu tegar kl ni.. baruu okay.. eh, oraitlah tu kan... hehehe... pastu kalau naik highway tu.. aku gigil lebih skit sebab korang tau jelah pemandu-pemandu tegar ni kalau drive kat highway sume pakat pecut, aku duk terkial-kial kat lane kiri, serius dua rius aku gigil.. yang ni betul tak tipu tau... pastu balik ngadu kat cik suami "kalau naik Duke tu sayang gigil jee, tengok orang laju sayang tekan gak 70"... dia bantai gelak sebab dia kata kat highway 70 km/j macam siput je pon.. okay fine.. bini awk siput -_-




yang lain, okay.. cuma bila time jem, aku tak reti nak tukar lane, nak tukar masuk lane kanan selalu bagi signal lama-lama pastu tutup balik sebab takut nak masuk... padahal dah bagi signal tu mesti dorang bagi kita masuk kan.. ermm tahlah.. baru-baru ni sume tak berani... yang lain-lain okay je.. takde 'cium' pape lagi.. and kalau boleh taknak 'cium' papelah.. nauzubillah...














**selingan**




kemaruk Setia Hujung Nyawa ehh!  hok aloh mung niii! heeeeeeeeee :D





si ikram tu kenapa?  memanglah sweet dia buat camtu, tapi sweet kat bini orang kottttttt... issshhhh!
emo terlebih, hahahaha... laki i pon terjebak layan drama ni... hiii kkk:P





7 comments:

ieda immi said...

ekekek lawak akak baca sara ..
ok lah tuu
dah semakin pandai dan bersemangat nak drive sendiri ..
kalau akak , entahlah
sbb akak dari asal duk KL dgn bas , hurmm risau ye juga .. nak2 skrg nie KL sesak dgn kenderaan dan owang .. xtra careful lah kan ;)

Hanis Azla said...

baru2 mmg gigil.. lama2 hon org lain pulak.. he..he.. hati2 ya sara.. semoga selamat dalam setiap perjalanan, insyaAllah..

Kakzakie said...

Hihi... biaslah Sara kakak dulu masa anak dara mula-mula dapat lesen pun macam tu drive 70km/jam tu kira macam dah laju. Tak payah tunggu lama masuk akhir tahun ini bila di highway Sara pun dah boleh memandu 110km/jam. Bahkan kadang boleh lebih tau kalau 'line clear'.

Mama Hanim said...

xpe xpe.. slow n steady katakan.. pasni boleh tukar class novice ke expert la Sara..hehe..

take care ok.. semoga segalanya lancar buat Sara..

nik ros said...

biasa la. tang parking selalu ramai yang kurang yakin kan. dah2 lama2 tu confident dah nnt

wahida said...

insyaAllah...ko boleh punya tu...

aku ni lagi la, pegi keje balik keje mmg ada pak supir hantar...respek la kat ko...

nadia said...

geram kan kakkkk dengan si ikrammm, rasa macam nak menyepakkkk je tak paham bahasa :p