Tuesday, January 8, 2013

hidup berubah!

hye, assalamualaikum! :)



alhamdulillah dah seminggu masuk tahun baru 2013.. sekarang seminggu rasa macam sehari, setahun rasa macam sebulan! serius, tak tipu.. masa cepat berlalu kan... anak-anak pon cepat jee membesar...  masuk tahun baru, rutin harian aku pon totally dah berubah, syaqir sekolah tu satu hallah kan, ni kan pulak baru-baru ni musibah yang datang motorsikal kesayangan cik suami yang baru 5 bulan pakai selamat kena hangkut ngan penyamun!  *dasar penyamun!*



ralat sangat rasa.. tak terkata.. penat spend duit, beli cash sekali kena hangkut! ribu-ribu melayang.. ya Allah.. ujian drp Dia untuk kami :(  ngam-ngam 3 hari sebelum start sekolah syaqir, keperluan yang sangat-sangat diperlukan sebab kitorang dah plan, start syaqir sekolah nanti nak tak nak aku kena jugak drive ke opis, petang jemput syaqir sekolah sebab sekolah syaqir bukan sama tempat nursery dorang sebelum ni.. so, sekarang ni terpisahlah abang ngan adik.. sorang sana, sorang sini.. memang takde choice aku kena jugak drive.. aku tak kisah, demi anak-anak kan, kata SuperMak :D and motor tu cik suami pakai berulang keje dia.. tapi dah jadi camtu, kusut kitorang fikir camane nak ambik anak, camane nak gi keje :( *kita hanya mampu merancang, tuhan menentukan segalanya*



tapi setiap ujian ada jalan yang Dia bagi, alhamdulillah bos cik suami prihatin bagi pinjam motor kapcai dia untuk cik suami pakai berulang keje sementara kami cari motor lain.. *duit lagiiiiiiiiiiii :(*  kapcai pon kapcailah, janji leh sampai sudah :)



so, start bukak skolah haritu aku dah start driveeeeeeee!  yuhuu! gigil ko! lesen 6 tahun, tetiba drive kat kl yang jem tahap scorpion tu kan.. alhamdulillah okay, yang penting tampal 'P' besor-besor depan belakang walaupun dh 6 tahun kan! *tapi dah gesel devider nak masuk parking kat JJ aritu, abis calar spotrim cik suami, dia redha dalam terpaksa.*



apa pon, alhamdulillah kami redha dgn ujian Dia atur untuk kami, setiap ujian pasti ada hikmahnya..








testing baju sekolah baru dapat hari jumaat lepas, semalam baru start pakai.. syaqir okay macam boleh terima environment sekolah tu cuma pepagi ada time liat nak bangun mandi pagi... sekolah kul 7 dah start.. awal gila kan.. ngaji katanya.. petang pon ngaji lagi.. alhamdulillah janji anak ibu dapat ilmu dunia akhirat dengan baik :)


















the kepochi boy!  orang cakap sebok pasang telinga sampai ternganga-nganga!




ni tetiba comot sangat sebabnya makan coklat.. pandai plak si abangnya bagi coklat kat adik ye.. adik dengan gembira menikmatinya!








ni dia tarik seluar sebab cakap nak mandi.. pantang sebut nak mandi cepat2 tarik seluar, tarik baju :)


tetiba takleh rotate plok gambor ni..




adik aqif plak makin naughty.. dah pandai jalan..weehuu!  cakap pon banyak jugak, kalau nak cakap 'na', kalau taknak cakap 'nana' sambil geleng kepala, pastu kalau nangis or nak panggil aku dengan bangganya panggil 'mama'... okay, mama pon mamalah sayang.. nanti dah besar skit pandai cakap panggil ibu okay ;)  yang lain-lain alhamdulillah tumbesaran yg okay cuma berat badan still kurang, pagi tadi bawak checkup.. adik ni makannya dah macam-macam tapi badan tak naik-naik...still duk kat graf kuning.. jangan masuk line merah dahlah dik, karang jadi kes doctor..naya plak.. anak ibu cepat besar k!




**anak-anak sebagai penguat semangat kami!






13 comments:

~SHiLA~ said...

haha lawak je ckp kapcai.kecik ati bos dia kate gitu.haha

adoi moto kene curik.aku pn geram dgr.bodohnye la pencurik tu

ala drive time dah keje jauh.klu x,tingin nk nek kete ko drive.haha

k byknye komen ;))

Nazayiena said...

Sabarlah Sara dgn ujian ini.
Semoga lps nie makin berani drive di kl yg byk keta,kak Nurul pun bawa keta dr opis ke rumah je berani.

syariza09 said...

adoiyaiii...sy yg baca ni pon jd geram ngan penyangak tu..berat gak problem sara tu..sib baik la bos tu prihatin.

ok arr leh drive lam kL. sy ni brani drive lam putrajaya yg kecik tu jer huhuhu

klakar tgk adk londeh sluar tu, cpt2 la naik badan yer dik

Cik Ezy said...

lame nye peram lesen..
haha

mamyharraz said...

dugaan di awal tahun.
sabar ya sara..semoga penyamun tu dpt habuan dr Allah.

bila dah ank mula sekolah rutin kita pun automatik berubah.

ieda said...

dugaan dikk
dtg dlm pelbagai bentuk
memang menguji kita dlm pelbagai cara .. haap sara dan hubby banyak bersabar ..

bila tgk anak2 segala kegusaran seolah x wujud kan .. insyaallah semoga allah permudahkan .. aminnnnn

alor2 geram tgk si tcik2 tuu .. ahah dah sampai terlondeh suar haaaaaaaaaa

cik hani said...

oo..sblm ni xtau cite pe yg dugaan tu.ni da tahu..
xpe..psni tuhan akn gnti dgn rezeki lain.insyaalah..

Kakzakie said...

Masa kecik-kecik menagih sedikit kesabaran kerenah anak-anak bila besar Sara kita lega - tak perlu lama masuk umur 10 tahun semua dah pandai membantu.

Moga dapat beli kendaraan baru selepas ini. Pelan-pelanlah sara..

Hanis Azla said...

Salam sara..

Alhamdulillah.. dah semakin membesar anak2 sara.. syaqir pun dah sekolah dah.. Mmg setiap dugaan tu ada hikmahnya.. kita kena bersabar byk2 kan.. Mana tahu dapat superbike pulak lepas ni.. he..he.. take care sara..

L said...

geram die tengok tembikai tuh.. haha

Liza @ Adzriel AB said...

dah besor baby ni.... sabarlah sara ye. moga Allah ganti motor tu dgn rezeki yg lebih baik.

Wahida said...

syaqir nampak soleh sgt...comel dlm baju uniform tu..have a nice day sara..sorry lama dah x mengomen..:)

justsinggah baca jer..haha

Anonymous said...

ZbmEjp http://sinsakuchanel.com/ AscMki [url=http://sinsakuchanel.com/]シャネル 財布 人気[/url] CwpChr http://ninnkicoach.com/ OwdUut [url=http://ninnkicoach.com/]コーチ 財布 ランキング[/url] LpkJlm http://diorautoretto.com/ WumFon [url=http://diorautoretto.com/]ディオール リップ[/url] UgzJos http://nihongucci.com/ SpyQfx [url=http://nihongucci.com/]グッチ 財布 メンズ 長財布[/url] EaoRto http://longchampnihon.com/ JmkHif [url=http://longchampnihon.com/]ロンシャン バッグ ケイトモス[/url] NcsBll http://sinsakuvuitton.com/ ZqeWsk [url=http://sinsakuvuitton.com/]ルイヴィトン バッグ 種類[/url] ClcAlz http://gekiyasuprada.com/ DbrKft [url=http://gekiyasuprada.com/]プラダ トート ピンク[/url] KfmZgl http://uggsinsaku.com/ TmqWcv [url=http://uggsinsaku.com/]UGG ブーツ 店舗[/url]