Sunday, January 20, 2013

apa perlu buat bila dah klik 'CASH OUT' Nuffnang?






hye, assalamualaikum! :)



bila belogwalking, tengok and baca cerita belogger cash outkan hasil cik Nuff dorang, baru teringat dah lama tak cek account cik Nuff aku.. eceh... macamlah lebat sangat pon masyuknyaa... tiap kali cek, tengok adelah dapat 20 sen, 30 sen... hampir 5 tahun belogging, sampailah sekarang tak pernah pon aku dapat hasil cik Nuff *lap air mata*... 




google




yelah belog aku ni bukan belog selebriti fofular, bukan belog gadis comel yang sentiasa mendapat perhatian ponnnnnnnn *buat mulot muncong panjang*, takat belog cipisan.. eh, picisan je pon.. kalau ada hasil tu kira baik lah tu cik Nuff nak gak bagi kan... so, baru ni aku merajinkan diri cek account cik Nuff aku... ooo.. dah berubah rupa ye cik Nuff *nampak tak punya lama aku tak cek account cik Nuff sampai berubah rupa pon aku baru tahu? tak nampak sudah!*




pastu kat menu tepi-tepi tu kan, aku klik jelah menatang apa yang ada... pastu ada button 'CASH OUT'... wah ni sudah bagos! selama ni duk baca belogger duk klik 'cashout', klik 'cashout' kan, tengok pada figure tu takdelah banyak sangat, tapi bolehlah.. teruja ko! 1st time ni wehhh! eh, sapa nak bagi duit kat ko free-free gitu je kan... sambil ngadap pc, canang citer tu, canang citer ni kat belog ko, pastu orang tu masuk baca, orang ni datang baca, alih-alih dapat duit!  aissyyy! mestilah teruja! sambil berhibur, sambil dapat duit!  ooh, berhibur eh blogging ni? watever!




pastu kan, bila kita dah klik 'CASH OUT' tu kan, pastu kan aku dah tak tau buat apa dah *garu kepala*... sebabnya macam habis camtu jee.. memang camtu ke u olls? u olls u olls yang sentiasa mendapat hasil yang lebat kat cik Nuff tu tolong bagitau kat aku boleh? aku ingatkan dia adalah mintak details kita plak, cam details no account bank kita ke, alamat rumah kita ke kotnya dorang nak post cek kan... tapi takde pon.. cek kat ibox email pon takde pape pon... camane tu weh?  tolonglah i olls kawan-kawan yang baik hati lagi budimannnnnnnn.. camne i nak dapat cek tu kalau takde pape information? 



google
muka i olls tengah blur *bajet comel*



tolong saya, saya budak baru belajar, jangan gelak tau, tak baik! *sambil garu kepala lagi*



k, bye!





8 comments:

Irfa said...

dah cash out?
bagusnya kalau cash out hujung bulan
cth:31 jan
nanti check akan sampai maybe 3 Mac nanti..hehe

tggu je posmen anta cheque kat mailbox kamu ye

J.Syazwana said...

dia akan hantar cek ikot alamat yang kite isi kat setting profile kite. so kene make sure yang nama penuh and alamat tak salah la. cek sampai 30 hari. huhu

ieda immi said...

aah dia akan hantar cek ikut alamat yg sara isi di setting profile sara , sbb tu kena make sure alamat x salah dan tepat ! ... ;0

congrats dear ! .. ;)

nadia said...

kak sara T__T
sorryy, tadi tak sengaja terrrrdelete. :)
pasal nuffnang ni, dia akan hantar cheque ikut alamat yang akak save dekat profile details tu kak. biasa lambat jugak. 1 bulan baru sampai. kak, balance sekarang dah rm0 belum? kalau dah, dorang tengah proses dah tu. kalau belum tolak pape, better akak buat lagi sekali :)

nik ros said...

wahhhh..syoknyer dah boleh cashout

mamyharraz said...

bila dah dapat cek tu nnt boleh shopping :D
wehuuu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tgu abg posmen ler nnti...
dlm pd tu, list le ape yg nk beli.. hehehhehe

Mama Hanim said...

wah best tu dah dapat kan.. kena make sure nama i.c n alamat sara dah betul isi dgn nuff tu. seeloknya click cash out dua hari b4 hujung bulan cthnya 29hb or 30hb. lgpun proses sebulan gak.

next month sara akan dpt email dri nuff, b4 cek smp..

leh shopping la pasni kan..hehe.