Thursday, June 20, 2013

tenggelam timbul

hye, assalamualaikum!


kenapalah sekarang ni macamni kan.. sekejap ade jap takde.. tenggelam, timbul...tenggelam timbul... sekarang ni life macam biasa jee.. dah tak bersosial sangat macam dulu dah.. macam dulu sosial sangatlah kan.. bukannnlaa.. maksud aku ngan dunia cyber dunia ujung jari nilaa.. blogging dh jarang kadang2 seminggu sekali tak jenguk.. berminggu2 baru rasa nak jenguk.. 



fb plak? errmm dah berbulan-bulan kot tak online, tak tahu apa perkembangan kawan-kawan, sedara mara... jauh sekali nak update status sendiri.. senang cakap satunya sebab line tenet kat opis ni memang block fb... lunch time jela boleh nak layan pon.... tapi lunch time? time untuk makan, tido, solat kan.. memang takdenya nak belek-belek fb... 



nak belek kat henpon boleh je sebenarnya tapi henpon cap ayam tu dah kondem jap okay jap tak, whatssap pon jap ada yg masuk, jap ada yg xmsuk, dah berapa lama punya whatssap baru masuk.. aiiihhh apa jugaklah nasib badan i ni kan... pastu kena marah ngan orang-orang yg watsap tu sebab tak penah nak reply ngan dorang.. maafkan saya ye kawan :(  nak beli henpon baru tunggu orang tu janji nak bagi tak terbagi lagiiiiiii :(



elehhh nak ngadu-ngadu domba kat belog pulak kan.. apa de hal... jarang-jarang sekali update, duk ngadu plak kan.. okay, macam biasa i lebih suka bercerita hal anak-anak kat belog ni kan.. hal diri sendiri? malas nak cerita, 1 jelah nak cakap diri sendiri sekarang ni makin membesar, biasalah masalah yang 1 tu, asal lepas beranak, anak dah setahun lebih mak dia pon membesar bak johan.. tensyennyaaaaaaaaaaa! :'(



anak-anak sekarang alhamdulillah, makin besar makin pandai, makin cerdik, makin pandai buat perangai 'comel-comel'... pening maknya melayan... tapi tu kan warna-warni kehidupan kita, layan kerenah anak membsar memang mencabar dan menyeronokkan kan..



Aqif dah masuk 1 tahun 8 bln.. erm  tak lama dah 2 tahun serius tak rasa pe pon, kejapnya masa berlalu!  dah pandai cakap antaranya ibu, abah, nasi, susu, nak, taknak, sakit, cicak, lipas, adik, abang, bucuk, baby, satu.. tapi version pelatlah kan.. ragam sekarang pandai merajuk bila dia panggil kita tak layan, pandai joget-joget, buat gaya ultraman taro, main bola, lari-lari kejar ngan abang aqir..abang aqir pon sekarang main kat umah dah seronok tak boring sangat dah cam dulu sebab adik dah boleh jadi geng sepermainan..hehehe..



lagi satu aqif  ni suka sangat ngan Upin Ipin.. dengar je lagu tema upin ipin cepat lari ke tv.. kalau kat henpon jangan cakaplah, asala tengok hp bapak dia, suh bukak upin ipin... tapi dia bukannya panggil upin ipin, dia panggil Apin... okay sesuka hati je kan tambah lagi sorang adik beradik botak tu nama Apin...hahahahaha...



rambut kerinting dah panjang ibu sayang nak potong :D


muka abang aqir kena buli ngan adik.. jangan tak caya adik kalau buli abang sampai sedu-sedu abang nangis..hihikkk


seronok dapat makan :)




ermm galok sangatlah tuh!


asdik aqif makan tak memilih macam abang aqir


ini angkara abang aqir


bintang-bintang pon ada..


masa ni i tido, tak sedar, bangun-bangun tengok rupa adik dah camni..


see, macam kat umah tu dah takde kertas sangat nak conteng kan..





belakang pon ada


ini time baik, time elok, ajar adik baca buku :)


adik pon layan jelah..hihikk...


abang aqir rajin ngan buku-buku, menulis, mewarna.. paling dia suka membaca... subject jawi, balik drp sekolah sampai umah bukak beg sekolah terus ambik buku baca.. kadang2 tu sampai sebijik buku habis dibacanya :)


tulis jawi :)


pandai tulis nama sendiri :)







**okay nak bayar hutang bw jap, bubbye!**





5 comments:

D_08 said...

takpele... ade mase berblog.... menulihle....

~SHiLA~ said...

hahaha mak sedap tido,tgk² ank dah beconteng satu badan ek

rajinnye bace buku.balik umah trs bukak buku xmenahan tu.mcm ibu ke mcm ayah tu.haha

syariza09 said...

kejap jer adk dh nk masuk 2thn kan.
apin tu nama kucing upin tau hehehe pandai adik

cik hani said...

rajin syaqir buka buku..
kalau anak buah aku balik kerja layan ultraman..settle satu hari

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.