Wednesday, April 21, 2010

~~boss..boss..

salam.

aku ni serba salah d buatnyee..tp aku dh lme sabarla kerenah bos aku nii..dgn segale peel dea yg xberkenan d hatiku wlopon am his pa okeey..! terutamenye peel 'taik idung masin' dea tu melampau sgtlaa hingga melibatkan pndgn org laen trhdp aku..sian aku kn :(

kesahnyee..smlm aku dpt memo dr kmntrian..30hb ni ktorg sume PA ade smbutan secretarys week..anjuran kmntrian..excited gtu.. :P majlisnye 1 hri..dr pg smp ptg ade seminar then mlm lak ade dinner bsama dato ksu n sume bos2..tp syaratnya sume bos2 yg ade pa kne byr rm100..dorg ksu n tksu byr rm500.. ala rm100 je ponn..bknnye byk pon nk bandingkn ngn elaun keraian yg dorg mkn tiap2 bln tu kn..dhla nk kate selama hmpir 3thn dea jd bos aku seingat aku adela 2x dea blnje aku n staff2 laen..tu pon nsik lemak biase!  oh just imaginelaa..seorg pengarah yg gji riban2 tp cume belanje nsik lemak sebungkus sorg kt ank buah dea..ktorg bkn hrp yg bes2 tp at least haruslah standed seorg pengarah rite..?  klo claim plak..even riban2 jgk dpt tp xpernah aku merase even seposen!  tp hati iklas buat kje tu sbb tau aku berkhidmat utk negare..bkn berkhidmat utk dea okeey..! (suare marah!)

oopss..dh tersasar dr crite sebenar lah..blik pd mjlis secretarys week tu knn..mse dpt memo tu hri selasa lepas..aku dpt pon ptg..mse dea kua mnom aku pon letakla lam tray dea..then dea naek aku dh nk blik..aku pn mls tgu n ckp pape..esok jela ckp..then esok paginye aku tgk memo tu dah lam tray 'out' aku msuk ambik n dea cume senyap diaaaaaammm jee xckp pape...aku pon cm hmm bia jelaa..jap2 lgila aku tnye..setel memo laen dlu yg bersepah2 tuu..then aku terfikir baek aku call urusetia tu dlu mmg wajib byr kee..sbb aku ingt nk pegi seminar je..yg dinner tu mls laa..g pon smp tgh mlm siap karoke bagai..xkuasela i..hmm aku pon call urusetia tu ..akak sabariah tuu..

"kak,klo sy xpegi yg mjlis dinner tu xpe kn?"

"ala napee xnk pegi.."

"hmm..anak kt umh xde org nk jgela" (pdahal laki ade :P)

"oyeke..hmm boleh xpee tp payment 100 tu ttap kne byr gak tau..bos willing ke nk bayar?"

"errkk..hmm xpe nti sy ckp ngn bos dlu la yee"

*cuak aku jap*

aissyy..ni mslh besar aku nii..dgn selambe aku msok bilik dea aku ckplaa ape yg aku dh tnye ngn akk urusetia tuu..korg tau x dea jwb ape..??

"sy dh tau mst dea pakse gak bayar tu sy buat diam jee"

*kuang asm nye org tue!*

"tp mjlis tu jempot tuan hj skali utk yg dinner tula"

"mjlis tu hri jumaat kn..sy xpat dtg..sy blik kg..u fax borg kehadiran tu ckp sy xhadir"

"tp sara kne g seminar tuu"

"haa yelaa..u kne pegi seminar tuu..sbb bgos utk u as PA"

"hmmmmm.."

"xpee u smpan dlu..nti sy tnyee kwn2 yg laen dlu dorg byr x"

"okeey" ( muke toye )

isshhkk!! apela org tue nii..klo ko xbayar camane aku nk g seminar tuu..sedap2 xbayo selambe aku nk g seminar tuu..? mne boleh! isshh mmg dasar taik idung masin la dea tuu..dea xrse segan kee klo dea tnyee pengarah2 laen yg dh tentunye bayar utk pa2 dorg mst org akn pk "ishh dea ni kedekutnyee..100 je pon utk tnjuk rse appreciate kt pa2 yg sme2 ganding bahu selame ni" ye x..??

hmm lantak kolaa..ni jap lagi lpas lunch krg dea dh nak blik sbb blik kg flight pkul 7pm..nk x nk b4 lunch aku kne tnye dea jgk ape keputusan dea... sbb borg kehadiran kne fax b4 23hb esok dh..tp aku berani potong jarila.. dea xkn bayar punyelah!  so xpatla aku join ngn pa2 n kwn2 aku yg laen tuu...sorylaa korgg :(


notakaki : ape pon aku mmg jeles ngn Ezzah ..sbb boss dea beshhhhhhhh gleeeee..bg pnjm kt i boss u leh x..? :D


10 comments:

JILA said...

kesian nye kat sarah...mmg kedekut tahap kuda la bos sarah tu...jila lom tny lagi ngan bos jila...die outstation..segan lak nak tny coz die yang kene bayar...fza kompom pegi coz bos die dato'kp mmg da byr siap2...

Ezzah said...

HAHAHAHAHAJI BAKHIL...huhuhuuhh... :P

mrs_yus said...

jila : tula jilaa..sian sara tauu..melampo dea tuu..malang tol nsb sara dpt bos cm dea tu :(

p/s : jila kpkk gak ke?

mrs_yus said...

ezzah : ko sukelaa..gelakkan aku kemainn..bknnye nk cian kn aku ni..hampesssss! :(

III bDkNaKaL III said...

same la kite sara....kedekut nk mampos!!!

~~zaa~~ said...

yang oi...sama la kite...hahahahahhaji bakhil jugak!!! heheheheh

JILA said...

jila pon kpkk gaks...kat arkib negara, jalan duta...mase nie la jila nak tahu bos jila bakhil jugak ke x...hehehe...tkut oooo nak tny...tgu die balik esk la dlu...

mrs_yus said...

aina :

oyeke..senasibla pulak ;)

mrs_yus said...

zaa :

hahhaha..sorg lgi senasib..boleh bukak club nih :P

mrs_yus said...

jila :

oyekee..hmm ni bos sara dh stat cti...n pulusnyee xde bg ponn..so sara xjoinlaa..klo x leh jmpe korg :(