Thursday, October 21, 2010

"Referee Tak Bertauliah"

salam sume :)

siaran ke2 utk hari ini :)
rase mengantuk sgt2 sbbnye tiap2 mlm bekerja kuat berjage
berjage kerana tiap2 mlm xdpt nk tidur awal
sbb layankan kerenah bapak anaklaa

btollllll..sepanjang hidup syaqir, dh nk msuk 3thn dh ni
xpernahhhhhhh la budak tu nk tdo awal
betollllllll..xtipuuuuuuuuuu
plg awal sgt2 pon kul 11.30 cmtula kot
time tdor die klo jam tu xinjak ke kul 12tgh mlm mmg xsahlah!
msuk bilik kul 10 pon, die smbung main2 lam bilik plak
alih2 kul 12, kul 1 bru nk tdur!

biasenye sblum tdur msti ktorg ckp "gud nite, luv u"
pastu die jwbla "gud nite, luv u too"
tp skrg sejak dh pndai ckp nii pndai lak menjawab
sbbnye die xnk tdur lagi, bile kte ckp cmtu bknnye die jwb elok2
tau xdie jawab apee?
die balas kt kite " ape gud nite? ape luv u?"
ibu n abah die blur! (T_T)
gggrrrrrrrr! ntah mne die blajar!

klo c ibu n abahnye ngntuk cmne pon die marah plak kite ni tdur
ade jela bnde die kacau
cucuk mate kitela, geletekla,sembang tula nilaa
aduuhhh! dh xtau nk wt cmnee
bapak die muke frusttttttt jee manjang :P

pastu smpai harini xnk tdur berasing ngn ktorg
yg ni bapak die plg frust! :D
kte dh sedia tempat tdur die elok2, alih2 die naik gk ats katil kt ktorg
xnak tdur tepi, nk jgk tdur kt tengah2!
bile kte letak die kt tengah, pastu nmpk ktorg dh rapat2 jengjengjeng
hah! dan2 tu jgk die trus dtg menyerang menyelit!
xke referee xbertauliah namenye tuu..

jgn hraplaa mak bapak die ni nk gatal2 romantik2 kee :P
hahahaha..mkin besar cm fhm2 la plak!
sape tau care nk bg budak tu tdur berasing ek?
dh besar sgt2 dh syaqir tu, dhla tdur sket punye ganas
esok d buatnye mak die ni prgnnt xtaulah cmne (T_T)
aduii!


itu 1 hal, lg 1 psl bdk kecit ni plak kn lg best tau
klo time sy n husbnd ade sedikit pertelingkahan
biaselah umh tangga kn :)
haa..kire cm ade jela isu xpuas hatila kn
standrd la kite laki bini ni kdg masing2 nk menang trutamanya akula :P
mulela kite ni bertikam lidah itu-ini-itu-ini
ckp pon masing2 nk menang jee hahaha
tbe2la plak dtg c syaqir nii
tau x die buat ape?

haa kire lebih kurangnye cmtula die buat

gambar syaqir wt cmtu xde laa
xknla tgh2 berdebat tu sempat plak snap gmbr die kn :D
bile die dtg buat syarat cmtu, siap ngan bunyi okey
"syyyhh syyyhhh ssyyhhh" sambil tersengih2
so kami ni laki bini ni ape lg..
tergelak jelaaa.. drp duk hot-hot dh automatic ok blk
hahaha.. bgos gak referee xbertauliah nii knn..hehehe :P
agaknye die serabut kot tah ape jgkla ibu ngn abah ni duk bertikam lidah!

nii bdk yg pandai-banyak cakap!


**psstt : sape tau care nk bg bdk2 tdur awal ek? share sket! :)

22 comments:

~~*Lady Salwa*~~ said...

faris setakat ni habis lewat kul 10 dia tido... selalu kul 8.30 ke 9.00 dah hanyut... senang... hehe

orang kata kan, kadang2 anak2 ni dia akan terikut2 waktu tido mak dia masa mak dia ngandungkan dia dulu... agaknya dulu sara slalu tido lewat kot...

salwa dulu memang selalunya kul 10 dah hanyut masa peknenkan faris... hehe

**sama la ngan faris, pantang nampak ummi ngan abah dia dok rapat2 mula la wat stunt melompat nak dok kat celah kami...

tapi yg bagusnya, tido memang dia asing... dia tido dalam baby cot... hehe

Wahida Shukeri said...

tu la bestnye ade anak sara...jadi pendamai....haha

axie said...

skrg pun tgh nak mengajar hafiy tido atas katil dia..
tapi bila tengah malam dia nanges bangun cari papa & mama dia..hehe
last2 tido dgn kitorg jgk..hehe

-Sara- said...

salwa,

wahh bagosnye faris, awl2 dh hanyut, ooh jgn harapla syaqir tu nk awal cmtu, kul 11 pon ssh usahkan kul 8! ggrr..

hmm ntahla, xingtla mse peknen lu sara tdo cpt ke lmbt..dh l,e dh lupe..hehe

haa syaqir tu tdo skali sbb dlu die wktu mlm full bf..mmg xberasing..

-Sara- said...

wahida,

tula wahida, jd pendamai plak..bgos gk cmtu! :)

tp geram jee sbb selambe die je bg syarat cmtu kt kte..haha

-Sara- said...

azie,

azie ajarla dr die kcik ni, cm syaqir tu dh beso beno mmg payohla! :)

~SHiLA~ said...

haha..ank ko neh..
patot la ibu xpat² g bg adek ;))

syariza09 said...

lambat juga ank Sara tido yer. Aiman plg lewat pon kul11, kalo ari cuti leh la lajak sikit masa tu. Kekadang mmg dia x nk tido, tu pasal on lappy dlm blk & pasang crita peberet dia upin ipin. pastu bila dia nk sembang, sajer jer maknya mengeraskan badan. Lama2 dia pon bosan, tahu2 jer dah terlelap

-Sara- said...

shila,

tau xpee! cmne nk paat adek klo cmtu! :-j

-Sara- said...

syariza,

oo kire lbh krg gakla ank2 kite ni yee..mslhnye syaqir tu tiap2 mlm tdo lmbt! xkire la weekdays ke wiken!huhu :P

MiSz eiN said...

hehe my SIL niey..
nakal yea usik ibu ngan ayah dia

xpe, nnt ein pujuk dia tdo bilik laen ea.hehe

siti said...

kahkah pttle mamanye lom peknen sbb xleh nyendeng2 dgn bapaknye haha opsss jgn mare ey...gurau jew!

tula ltk jelah syaqir lam buai ;))

dia kne ajar awai2 sjak kecik la..

-Sara- said...

ct,

oo ct, gelak besar ek kt sara :D

dh besar bapok nk buai ape lg nye cik ct ooi :-j

-Sara- said...

ein,

haa tulah, sara puas pujuk x jd..mne tau future MIL pujok menjadi! :)

MiSz eiN said...

klu nak lg senang, antar je shaqir tue dok ngan bakal MIL dia nie. sementara ibu n ayah dia bekerja keras nk bg dia adik. t dah berjaya baru ein pulang balek.hehe

siti said...

buai yg utk kanak2 nye hehe
sebbek adlan xtdo tgh2 :-j

-Sara- said...

ein,

ehh suke2! r u willing? ok no hal! bleh je! hahaha :P

-Sara- said...

ct,

dh syaqir tu dh besar ct, letak lam buai pn cm nk putuih tali spring tu! berat! :-j

dianizan said...

dia kene ajar dr kecik sara..dah besar camtu susah dah la..mizan memang dari dlm pantang smpai skang kul 8mlm je papa dia akan ulit dia tdo..wpun dia xmau tdo paksa gak..skang kul 7.30 jerk dia dah menguap kul 8 padam smpai pg..

-Sara- said...

ina,

itulaa..mslhnye ni pon pkse jgk tp cm xmau de die tu nk tdo awal..

awalnye..kul 8 dh pdam lgsg smp pg? bgosnyeee..aman duniee :)

dianizan said...

tu yg dapat sethn sorg tu...hwahwahwa

-Sara- said...

ina,

ahaha..xpee..produktif mase mude2 nii..name pon rezeki.. :)