Wednesday, May 8, 2013

first time mengundi..mestilah teruja!

hye, Assaamualaikum! :)


Alhamdulillah, negara dah selamat berpilihanraya dalam suasana aman dan damai walaupon ada jugak sesetengah tempat yang ada sedikit kucar-kacir.. biasalah tu.. masing-masing ada ego masing-masing, macam-macam jadi.. aku taknak cakap lebih-lebih hal politik-politik ni..  takot nak cakap hal-hal gini kat belog..banyak bahaya..nanti kena banned plak kang haruuu! hehehehe


Apa-apa pon, aku antara yang teruja hari tu sebab first time mengundi ok! teruja memanglah teruja, tapi tak kuasa nak pegi pepagi sangat, nanti kena que panjang, malas!  tengahri dalam kul 12 baru pegi.. lengang... lepas cek nama terus masuk ke bilik mengundi :)



jari kontot dah berdakwat bukti saya telah mengundi *jom kitaaaa keluar mengundiiiii... 
tak habis-habis nyanyi lagu tu masa nak gi ngundi..hahahaha :P





lepas balik ngundi, kami adik-beradik ke giant baru bukak kat umah mak, nak gi secret recipi nak beli kek kat mak sempena mother's day.. nak beli yg special promotion utk mother's day tapi dah habis, beli yg biasa jelah, apa lagi kalau bukan coklat indulgence feberet kami anak beranak! hikkk!



selamat hari ibu..


tetibe kite ada anak girl..tu ank buah kita... syaqir buat sombong xnak bergambar masa ni *redha*


adik aqif buat muka... nakal sokmo!



time potong kek tu dia nyebok.. sian tokwan..hehehe





dah balik kampung ni jugaklah dapat berkumpul bersembang adik-beradik.. sebab masing-masing balik tanpa laki masing-masing.. hahaha..kemain.. sekali sekala tanpa laki disisi agak seronok ye kawan-kawan *kecik hati laki baca*



this is my niece..her name is raudhah faqihah..tembam tak?


nak ade baby girl sendiri tak tercapai, gomol anak orang jelah :P


3 months, dah 6.1kg..fuhh semangat!


sebab geram tengok drumstick tembam tu yg capture gambar peha dia.. makcik dia ni jahat skit :D


dengan kakaknya batrisyia..


time baik pelok adik, time buat naya kat adik sampai sedu sedan adik nanges..cian dia.. hehehe





11 comments:

Qhaifa Nur said...

lega dah selamat mengundi...
raikan besday dengan kek SR, sedapnya...
comel dan sedap nama raudah...

cik hani said...

wah.. 1st time mengundi memang teruja..aku sudah 3x mengundi.. 2kali mengundi besar..1x sebab kematian wakil rakyat tempat aku..

yang 3x mengundi pun still teruja ok..

slmt hari ibu utk mak kamu dan kamu..

saya masih belum ada rezeki jadi ibu...
doa2kan ye.


Kakzakie said...

Org ramai mengundi mak disambut meriah bagus juga kan... kek indulgence kakak pun suka Sara.

syariza09 said...

best ooo bila adk bradik kita jer yg berkumpul, nk gosip pasal laki masing2 pon senang hahahaha

Hanis Azla said...

Salam sara..

best kan bila sesekali dok berkumpul dengan adik beradik kita aje.. nak gosip pun takde yang menjeling he..he.. wah.. bestnya choc indulgence.. terus rasa nak pergi beli balik kerja nanti..

eMMe said...

Salam Sara....

tq sudi singgah blog Me...
aa'ah posing le... cam gerammm je ayat sara komen tu, heeee~

comelnye ur Raudhah... tembam nye, kalah twin..

tu je nak komen, heee~ see u again Sara...

Nazayiena Ayiena said...

Wah dah celebrate mother day,sedapnya kek SR tu. Tembamnya anak buah tu.

Jom join bloglist kak Nurul.

lizz said...

dah ngundi dah pun...kali ni hari mengundi meriahkan..

nadia farahida said...

nadia pon first time mengundiiii :)

Minda Kronik said...

fulamak, terpacak rambut baby tu...huhu... semoga membesar dengan sihat :D

nik ros said...

comelnyer anak saudara baru tu,hehe