Monday, May 20, 2013

our menus on weekend

Hye, Assalamualaikum! :)


pagi-pagi bangun dah tuju dapor.. sekarang ni camtulah rutin aku.. lagi-lagi bila weekend, terlajak bangun lambat je Aqif dah bising tunjuk meja makan and high chair dia, means mintak nak makan.. okayyyyyy... mak dia pon kelam kabut bersilat kat dapur..



tengok nasi lebih semalam ada lagi, buatkan nasi goreng cina untuk 2 beradik tu..


abang makan dengan seleranya.. adik kat belakang tu? asiiyyyyyy


tengok pinggan dia dah xde kan.. dia campak ke bawah pinggan dia ok.. meroyan mak dia jap!



mee goreng basah mak dia...ermmm...a big portion.. okay, tutup mata jelah..



abang punya licin..



adik? main-main makan yee!



tengahari pulak..


menu simple jee.. sambal udang saiz XL ngan tumis laksa and budu.
yang dalam mangkuk hitam untuk dua beradik tu versi tanpa garam or any msg :)





minum petang pulak



buat cek mek molek.. rupa tak molek pon sebab first time buat, menggerutu rupanya and hitam pulak tu.. tapi hitam-hitam si tompok manis sedap tau! haha.. hitam sebab pakai purple sweet potato, yg kuning dah takde.. untuk aqif aku tak pakai gula sbg inti, gantikan dengan isi kurma :)





12 comments:

syariza09 said...

hamboi...rajinnya..untung budak 2 org tu..
pssttt...terliur2 tgk sambal udang XL tu

Hanis Azla said...

salam sara..

berselera abang makan ya.. rajin mama dia memasak on weekend..

ibuaries said...

oiii..kemain masakan dia..nyummy!

dakcik said...

rajinnya masak..nyummy!

Kakzakie said...

Adik mesti ada sebab tu kenapa pinggan dia buan gke bawah. Kalau tak sengaja mungkin dia marahlah tu..

Kakak suak cek mek molek. Tempat kakak 3 biji seringgit. Beli aje sara di pasar malam kakak ni kan mim alif lam sin:)

cik hani said...

tumis laksa...
rindu akan menu tu..
di tempat kite selalu mak masak ..

bagus anak2 makan menu tanpa msg...
sihat

ieda immi said...

ekekke nice percubaan cek mek molek tuu sara ..
janji air tangan sendiri kan .. biar rupe x cantik janji dah ada usaha ke arah merajinkan diri mencuba ..
akk punn x pernah cuba buat

sedapp nyee nampak budak2 tuu makan nasi grg tuu ;)

mama ila said...

amboii..sedapnya menu2 tu..hehe..paling berkenan..tumis laksa tu..hehe

salam kenal..ila follow sini yer

wahida said...

woi...terliur aku tgk sambal udang ko tu nok...cis...bikin menjejes air liur je...

tempting sgt kot aku tgk sambal tumis ko ni...

Myra Jay said...

Wahhh complete menu dari bfast, lunch dan dinner ;D

Bazilah (^0^) said...

smpi bersilat mak nye kt dapur yer hehe..sambal tumis udang tuh menawannnn lah :)

nik ros said...

rajin masak.licin lak tu abgnya makan..hehe