Thursday, March 29, 2012

cerita umrah

hye, assalamualaikum! ;)


18hb baru-baru ni kami sekeluarga pegi klia menjemput mak balik umrah.. rindunya kami kat mak tuhan jelah tahu.. alhamdulillah mak selamat pegi dan balik..dan paling penting dapt mengerjakan ibadat umrah dengan baik..alhamdulillah :)


yg bestnya mak dah sampai airport dulu, kitorang still lam kete tak sampai airport lagi..haha..bila dah sampai airpot tu, masing-masing berjalan cam tak cukup tanah sebab takut mak tertunggu-tunggu lak..terbalik sudah org yg dijemput menunggu org yg menjemput ekk..hihikkk.. tp abang ipar call cakap tengah tunggu nak pickup luggage..lambat lagi..mujurlah kalau tak mesti kecik ati mak sebab dia kena tunggu kitorang lak kan..oh ye! mak pegi ni ngan her besan,my abg ipar n makcik abg iparku..


cite balik umrah tapi nak tempek pic sebelum gi umrah jugak kat sini boleh? hehe ;)


8 Mac 2012 ( masa hantar mak ke klia )









  
cuba perhatikan gambar2 atas ni.. syaqir memang berkepit jee ngan tokwan dia..manjalah katakan..lagi2 nak pisah jauh lagilah die duk je kat mak :)


aku n anak2 tanpa suami disisiku..cik suami keje tak dapat cuti haritu..


jemaah umrah dari kiri my BIL, mum, mak BIL n makcik BIL...budak bertudung tu my niece..batrisya namanya..comey kan..tudungnya merelip2! mak aihh!
 

  
alhamdulillah mak dapat seat bissness class..special from the company..sbb pakej company ni managed by my cousin..mak n BIL dpt special skitlah kan ;D
 

  
finale check before boarding..
 
 
berangkat sudah.. masa ni cedehhhhhhh shangatttttt..sobsssss >_<



18 Mac 2012 ( masa jemput mak dari klia )


dua cucu yang setia menunggu nenek mereka..ehehe
 

akhernya mak dah sampai..alhamdulillah..yeayyy! masa ni aku takde..pegi bf aqif..lepas jumpa pelok ciom takde nk bergambar bagai dah..jum balik umah teruslah! 
*motif? tak sabar nk tgk mak bwk ole2 apa utk kitorg..kuang asam kan! :P*
 

mak aji n pak aji cilik! olo olo..tomeinya batrisyaa! hihikkk


budak ni tak abis2 kalo tiap kali bergambor tak tinggal trademark 'peace' tuu...


batrisya duk perhati jee sbb nak buat peace gak tp xjadi2 ehehe..
 

uiii..dah 3 jari gitu bukan peace dah tu bang aqir oii :P


apa ingat abg aqir je ke ada jubah? adik aqif punye pon ada tau! ehehe..memula ingat kotnya besar, skali dah masuk ngam ngam sudah..ihihiiii...


haaa 2 lagi tauu! yg ni pon ingatkan besar, tp muat2 dah..haha..




ole-ole utk mak apaknya biasalah jubah.. cantik sangat2! thanx mak! ada gak untuk kamiii! yg lain2 punya ole-ole biasalah kalau org balik mekah ni kan ada jubah,tasbih,sejadah,kopiah,kurma,kekacang,macam-macam gilah! :)




*tengok video mak pegi sana rasa macam Ya Allah bestnyaaa..bilalah gaknya aku boleh sampai ke sana ye? harapnya ada rezeki untuk kami jejakkan kaki ke sana.. insyaAllah..amin*




8 comments:

Ezy Chiaki said...

kalo 3 jari bkn peace..
kehkeh.. nakal2..

Aleyn said...

Alhamdulillah..dah selamat pulang bonda mu

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. mreke dah selamat pulang dgn selamat.. suka tgk anak2 awak pakai jubah tu.. nmpk makin comel..

mamyharraz said...

Alhamdulillah dah selamat pergi&kembali.

arejue said...

bl mak sara pi...oo dh balik dah...geram tgk ank sara yg kocik...sihat tol la

cik hani said...

alhamdulilahhhh...

anak2 dah besar leh la berUMRAH...

masa kecik bimbang nk tinggal anak2 kan...

insyallah..harap mak aku pun ada peluang nant

Kakzakie said...

Syukur dah selamat pergi dan baik sara...

Nenek dia tahu nak pilih utk cucu memang ngam-muat cantik je... tapi kalau just nice tak boleh lama pakai sebab budak cepat je besar...

syariza09 said...

dua bradik dpt jubah, maknya x dapat ka