Thursday, March 15, 2012

homemade chocolate cake

hye, assalamualaikum! :)



ini cerita basi sebenarnya tapi harus share gak... aku ni kan sebenarnya jeles sangat-sangat-sangat-sangat *berapa banyak sangat tu menunjukkan betapanya jelesnya aku* kat org yang pandai bake-bake kek niii... tak kirala bake kek ape pon.. jeles tgk dorg punya kek cantik, gebu, naik elok jeee.. aku ni kan tangan kejong..selalu buat ape pon tak jadi *mode sedeh tetibe :(*.. sampai satu masa tu dah frust dah..macam nak campak buang jee sume bahan-bahan kek yg dah bli tuu *rasa jelah, tak buang pon..oii ingat murah ke bli bebarang tu?* :P


1st cake yg aku try buat..kononnya yg paling senanglah tu kan.. yang takyah bake... buatlah oreo cheese cake.. kononlah kan...buat punya buat.. masa tu on syaqir's bufday... budak tu pon sama naik kat dapor..dia punyelah seronok ibu buatkn kek utk bufday dia kan.. sekali dah semalaman kek tu duk dlm fridge tak keras-keras... duk lembek gituu jee..  c syaqir lak tiap kali bukak fridge jgn cakaplah bape kali duk tanya bila nak makan kek tu, bila nak makan *cian anak ibu*.. lastnya sampai besok tak keras-keras, tak kuasa aku nak peram lagi..makanlah lembek-lembek gitu jeee.. kesian kannnnnnnn? ','


tak puas hati lagi nih, mood nak membuat kek tak ilang gi *tak serik lagilah kan*.. masa hari bufday cik suami, aku pon buatlah coklat kek.. masa tu kat umah akak aku.. cik suami keje haritu.. hari sabtu.. nak buat surpriselah kat cik suami kan..buat punya buat.....
*



*



*



*



*

taraaaaa!!  wah gituuuuuu! :D


sila percaya ini adalah homemade chocolate cake by me k ;)
tp dengan bantuan my sis larr :P


surprise menjadi....cik suami terkojut..hikk


anak kesygn tompang jelah sekaki.. aritu frust bufday cake dia tak menjadi :P


see.. budak ni terlebeh-lebeh...


chocolate cake with creamy chocolate sauce kau! kemain! haha


pastu kan macam puas hati gilalah sebab menjadi kan... gian buat kek coklat lakk..



buat lagiiii...sememeh jee deco..haha


buat lagiiiiiiiii..hehe..ni buat masa gi tolong akak aku berpindah rumah ritu..penat-penat angkat barang makan kek nii..layannn :D





**ermm next project apam polkadot lak! ececehhh! :P**





25 comments:

syariza09 said...

yehhhh!!!!tepuk tangan, akhirnya menjadi! siap2 deko2 gitu..kelasss
terliur plak tgk kek sara

Chuu Muqhlis said...

wahh hebat r kak..tahniah..usaha tngga kejayaan tuuu...

Hanis Azla said...

yeayyy sara dah terer.. tahniah.. nnt boleh tempah he..he..

~~zaa~~ said...

sara...cemana ni...terliur kek coklat sara buat.... :(

Wahida said...

sara, sdap nya..rasa nk mkn cake la plak.....

Ezy Chiaki said...

sumpah sedap!
terliurrrr..
haha

dakcik said...

terliurrrr..nk jugakkk..hehehe

p/s : yg penting homemade kan..;)

axie said...

lepas ni boleh order dgn sara

-Sara- said...

syariza09,

tenkiu! tenkiu! ehehe..

-Sara- said...

chuu muqhlis,

ahaha..tau xpe :P

-Sara- said...

hanis azla,

takat buat utk makan tekak sndri bolehla kak hanis :P

-Sara- said...

zaa,

senang je! datang umah sara! hehekk

-Sara- said...

wahida,

aipp mummy dlm pantng mane bleh makan kek! hehe

-Sara- said...

ezy chiaki,

awk ni..bru tgk gmbr dh ckp sdap! hehe :P

-Sara- said...

dakcik,

boleh boleh..dtg umh! hehe

-Sara- said...

axie,

boleh boleh..hehekk :)

Kakzakie said...

Itu dia sara... gigih punya pasal menjadi juga akhirnya...

Kakak kalau buat kek tak adalah nak mendeco sara...

-Sara- said...

kak zakie,

dh bape kali frust tu kak..hihi

Myra Jay said...

Wowww!! memang sangatlah menggoda :)
Pandai buat :D

ieda said...

wahhhhhhhhhhh cantik2 ..
sure sedappp nie
leh akak tempah nie ;)

ieda said...

alahhhhhhhhhhhhhh sedapnyee
pandai sara buat
beruntung hubby bdy kek homemade layie .. air tangan isteri tersayang ;)

Liza Abu Bakar said...

amboiiiiii.... cantik & mengancam sara. rajin sungguh.

-Sara- said...

myra jay,

alaa tgk resepi pandailah kak..hehehh

-Sara- said...

ieda,

takat mkn sndiri bolehlah kak..org tempah krg tak menjadi rasanya kek tuu..haha

-Sara- said...

liza abu bakar,

mood rjin dtg kak..hehe