Thursday, March 31, 2011

experience as a blogger

hye, assalamualaikummmm! :)

sekarang nii aku ngantukkkkkk sangattt3! (-___-)
nak sangat tido tapi kene tido2 ayam jee
sebab pakai lense, aku ni memang penakot betol nak tido kalo pakai lense
orang lain selamba bapak je tido sampai tak sedor ke diri wlopon pakai lense
tapi, memang tak elok lah tido pakai lense, tak digalakkan


google
alaaaah, muke dh comel cmni pakai spek beso gedabok pon xde hal!
cube cm aku ni, pakai spec biase pon laki aku ckp "reject" -_-"
pakai beso gedabok cmni mau die masukkn aku lam kotak simpan lam almari trus!kakakahh! :P



okey, bukan nak cerite pasal lense T_T
aku nak cerita pasal aku dan dunia blog aku since xde pe cite nk share harini :D
walaupon aku bukanlah blogger tegar
bukanlah blogger yang pemes sampai berpuloh2 beberbelas ribu follower cm blogger lain
tapi aku ade pengalaman aku yang tersendiri

stat blogging akher tahun 2008 tak silap aku
tengok org ade blog, aku pon rase nak ade blog
lastnya berjaya gak ade my own blog, bangga woo! :P
tapi awal2 dulu aku takde aktif sangat, tak rajin bw
tak rajin comment blog org, blog kekawan seangkatan je aku rajin keep in touch

baru2 ni jee baru aku merajinkan diri bw, masuk blog2 otai
bace tips2 drp blogger2 otai, folo org tu, folo org ni
tapi aku ni liat gak, kadang tak ikot mane pon tips tu
yelah aku bukannya nak kejar nuff sangat
pada awalnya aku buat blog ni sbb nak share cerite psl aku, anak, family, keje aku
tu jee, xlebih drp tu

tapi lepas pada tu tengok blogger2 lain dpt cek nuff aku naklah jugak,haha
so, skang ni baru aku rajin sikit layan blog ni
mane blog yg aku rase okey n enjoy aku follow dorg
mane2 sape yg rajin komen entry aku, aku pon rajin komen entry dorang
thanx sangat pd komentar2 tegar blog aku
cayang u all lebeh lah! :-*

selama2 aku blogging ni setakat ni alhamdulillah takde lagi stalker2 yg datang comment
yg datang kondem entry aku or kutuk2 gambar aku ke
ape2 yg busuk lah, takat ni takde lagi, alhamdulillah :)
eh, tp bukannya aku cakap aku nak org kondem blog aku ni plak tau :D

sebab biaselah bile terlibat dlm dunia blogging ni
mcm2 org kite jumpe, mcm2 pesen
bila tersalah publish entry, tersalah ayat sket ade yg mengundang kemarahan org lain
tu yg berduyun2 anonymous dtg kondem tu

especially bila ckp hal2 isu semasa ke, agama ke
yang tu paling kene hati2
sebab tu aku lebeh suke story psl hal aku, syaqir, suami, family je dlm blog aku nii
ibaratnya hal dunia aku jelah
jarang sangat2 ckp hal2 current issue, info pon jarang tau.. hehe

tapi tak semua org suke kat kita
aku tak kata sume org suke blog picisan aku ni!
kalo ade yg tak suke pon aku terime sebab yang sempurna tu bukan milik kita
yg baik tu drp Dia, yg burok itulah drp kita
happy blogging n keep on following my blog ye kawan2! :)


peace yaww! :)









**selingan**

malam tadi husbandku masak maggie goreng, tp kurang kaw lah sayang!
nnti lain kali buat kaw2 cm yg dulu tu tau! :D
*bini die byk komplen*






signsara

26 comments:

Ezzah said...

hi.

saya blogger baru.

selamat berkenalan.

:D

-Sara- said...

ezzah,

hii awk! :)


gataiii mungg! :D

axie said...

blog sara best & sempoi..
ayat pun mudah paham..
sbbtu suka baca :)

~SHiLA~ said...

updet jugak kali ke2 wpun td idea kering kontang eh..haha

okla megi goreng laki ko tu klu nk compare ngn ko beli kt kentin aritu..wakaka

MiSz eiN said...

a ah. suke bace belog dara
lg2 pasal my SIL
ahaks!
:D

RynaHakimi said...

Betul tu sara..Kita berbelog ni bukan nak kejar sangat keglamouran tu.tapi kalo nuff nak bagi kita chek, kite trime je..kan3 ???..ngeh3.saje suka2, kunun online diary sal hidup kita la kan..ape pun, enjoy ur life.. ;)

Cik Ezy said...

dulu sblom ade blog saye sllu gak bace blog sara ni..
hehe

-Sara- said...

axie,

tq azie sbb rajin layan blog sara ni :)

-Sara- said...

shila,

aah yang, ttibe jee dtg idea lps meluahkn pasaan kat ko! haha!

haa btol2! lg sedap drp yg kntin ritu tau! :D

-Sara- said...

misz ein,

eh awk haruslah kne suke bce blog besan awk ni tau! hehe

-Sara- said...

ryna hakimi,

ye awk.. nk kejar glemer wtpe, xkemana pon.. ade org setia bace blog kite pn dh okey kan.. :)

-Sara- said...

cik ezy,

oo my silent reader la rupe2nye awk ni eek..hehe, tq awk :)

~izan~ said...

betul tu sara,takot kan kalau nk tulis yg sensitif ni.. takot tempias2,takot kena tembak balik kalau kita betul2 tak arif pasal tu huhu..izan pun mcm sara,tulis2 yg senang2 n sempoi aje hihi..tu psl 5thn berblogging followers ciput je sbb byk ngarut2 aje hehehe...

keep blogging sara!~

Liza @ Adzriel AB said...

peace... lama dah tu 2008.

Hanis Azla said...

semoga sara terus seronok berblogging.. suka baca citer yg sara kongsi.. nice knowing u too..

amboi.. byk komplen plk tu.. he..he..

cik hani said...

aku pun cite pasal hidup kau je dalam blog... xpulak gosip2 artis mcm cik epal tu..akakkakahh

dakcik said...

i sgt seronok bace belog u..i rase blog u mmg versatil ! setiap hari mesti bukak woo! (tp bkn bodek nie)..1 lg u mmg org yg sgt ringan jari utk komen kat belog i..tu yg i sukeeee..sbb i rase bile org komen kat entri , terase ade jgk org sudi bace blog picisan nie! =)

p/s : tp u mmg ramai folower..bgla tips..hahahaha

-Sara- said...

izan,

yelahh.. krg xpasal2 kontroversi lagi haruu..hehe..samelah sara pn sbb cite hal sndri jee, since 2008 bru ciput gk follower blog ni..hihi

tq izan :)

-Sara- said...

lieza@ adzriel ab,

ermm lme jgklah kak, tp lately je bru rajin sket.. :)

-Sara- said...

hanis azla,

tq kak hanis.. akak pn antara komentar tegar blog sara.. :)

aah kak, tak kena ngan tekak ni mulelah nak komplen haha..

-Sara- said...

cik hani,

yelah yang, share psl kite jee lg selamat! :)

-Sara- said...

dakcik,

yekee? ehehe, i tau u iklas tuu, i xckp bodek pong! hehe.. thanx much jgk sbb ain rajin layan blog sara ni :)

p/s: xdelah ramai sgt ain..hehe tapi sara rjin bw laa..rjin klik blog2 baru kt bloglist org..klo rse best sara folo dorg, nnt dorg pn folo kite balik :)

syariza09 said...

bila berblog, hati yg resah boleh tenang sikit, kurang beban kepala

-Sara- said...

syariza,

betol kan awk.. bile ngah stress pastu kite jot down kt blog, ramai yg dtg bg semangat kan :)

LilyGrynn said...

Dalam keadaan sekarang ni, maggi tu nampak sedap aje sebab tak boleh makan!

Kita pun start blogging kerana my beloved son. Seronok tengok orang berblogging,kita pun nak join sekaki. Orang jadi millionaire, kita cukup ajelah kalau dapat ramai kengkawan alam maya!

-Sara- said...

lilygrynn,

skang ni nmpk mknn sume sedap kn awk..hehe

tulah, i pon samelah, sbbnya seronok bce blog org psl ank dorg, pastu joinla gak blogging ni..dpt cek nuff ke x ke, dpt kwn ramai2 tu yg plg seronok! :)