Sunday, March 20, 2011

tak puas berendam

hye, assalamualaikummmmmm! :)

malasnyaaa nak bangun pagi tadi sebabnya malam tadi pukul 12 baru balik umah setelah 2 hari ditinggalkan..haha.. time berjalan rajinnnnnn.. time kejee macam2 alasan kalu dah malas tu kan! tehee! eh, 2 hari tinggalkan umah pegi mane? tak pegi manalah.. cume spend quality time dengan family jee.. xde check in hotel or fly ke mane2 pulau pon.. cume kat kl ni jee :)

hari sabtu pagi mule bergerak ke keramat au, umah my sis, nak gotong royong masak utk pegi picnic spt yg kami rancang.. kalau ikotkan husband antar aku n syaqir, die gerak pegi keje lah tapi disebabkan die tak sihat, demam jangkit virus aku pegi kat die, so die mc n dapatlah die joint trip ni :)  alah, aku masak ape sangat, akak aku dah siap2 masak, aku tolong packing jee, haha!

kami pegi picnic kat tempat yang kitorang pegi baru2 nii, ke air terjun kemensah, ulu klang.. kalini ramai sket sebab akak aku dr k.trg datang sebab die dah nak follow husband die balik sarawak.. raye pon kat sana tahun nii.. tahun depan baru jumpee woo! :D

menu haritu agak meriah daripada yang aritu :-
  • ikan siakap 2 ekor, besar giler drp aritu
  • udang galah 3 kg, tp tak besar sgt, kecik2 jee
  • nasi putih
  • kari daging
  • kangkung goreng sotong
  • ayam goreng
  • udang goreng kunyit
  • sambal belacan
  • ulam2an
  • agar castard pelangi
okeey jum layan gambarlah, gmbar adalah sedikit banyak ..jangan komplen ek, aku cakap awal2 nii.. xnak tengok sudah! heeeee :P


hujan kott arituu..a bit heavy la but our journey diteruskan tau :D

terpaksa pakai sweater ibu nak tutup kepala kena hujan

kalini kami ambik chalet, rm 40 satu hari
kalau bermalam rm60 je

kat dalam ada lampu, tilam 2 bidang n bantal 2 bijik.. okeylah kan untuk baring n ade baby selese lah nak baring2.. plag suis pon ade.. xde hal nak charging battery phone n kamera..

haa ni yang best ni.. khemah ni memang untuk chalet kami.. dah macam nak buat kenduri panggil 40 org kan! tehee! berbaloi2! tak campor orang, buatlah ape pon sampai lebam! :P

kerusi n meja.. takyah susah2 bawak tikar ye kawan2


ooh my batrisyia.. ciannyee..hujan agak lebat mase kami sampai

budak ni baru 4bln++.. besar giler!

pandai senyum n tengok kamera! geram!

budak ni duklah main payung tu sampai hancur! isshh!

belum berendam dlm sungai lagi budak ni dah lencun sebab die bantai main hujan!

ni meja masak2..

ni pon meja masak2 n letak barang2.. so xde masalah bawak barang2 sampai selori pon!

jomlah start membakor!

'gadis2' pembakor! haha!

the makanans!

the makanans lagi

okeylah, stat makan!

aku jelah duk mengambik gambor.. ermmm :D

lakiku ni..walopon demam tapi selere makan xputus pon.. hihi

syaqir pon kelaparan.. mau taknye.. belom pape die dah redah main hujan sampai menggigil

oitt, si kecik ni pon same naikla nak makannn

okeey posing lu ngan batrisyia.. nak balik dah niii..



ehhh cakap pi mandi sungai mane gambar berendam dalam sungai?  gambornye memamng takde sebab kalini dapat port yang tak syiokk lah! airnya cetek, tak berape dalam.. so, semangat  ambik gambar pon takde, tehee! tapi kami berendam gak, cetek tak jugaklah tapi paras2 perot jee cam tak puaslah!..

pastu dah berendam dalam setengah jam, tokey chalet tu pon datang suh packing2 barang sebabnya orang nak datang check in tido chalet tu pukul 5.. eii spoil jee! mase memula kami booking tu takde cakap pape pon.. cam tak puas hati gaklah kan.. kite nak landing2 lagi tapi dah suh berambus!

pastu aku, ngn akak n adik aku yg duk berendam ni kononnya nak buat deek jelaa kononnya lantaklah kite nak berendam lame2, taknak packing pon.. kite yang bayor kan.. tapiii rupe2nya tengah syok2 berendam aku terdengar ade bunyiiii dari celah batuuu.. nak kata bunyi katak bukaannn.. kitorang bleh kenal lagi bunyi katak.. tapi ni bunyi binatang tapi tak taulah apee.. yg pastinya bukan katak.. kitorang pon ape lagiii! masing2 terus bangun keluar daripada sungai tuu terus cabottt ahh! bukan ape, risau gak kotnya 'Mr Snake'! ahhhhh! uwwaaa! lintang pukang kitorang melarikan diri! ahaha!!

sampai kat chalet cerite kat husband die cakap boleh jadi gak Mr Snake tu sebab bende tu ade bunyi gakk! isshhh! selisih malaikat 44! kuang asam punye mr.snake! ko pon berpakat ngan tokey tu ek nak halau kitorang! haha!

then, ri sabtu malam tu kitorang tdo je umah akak kat au keramat.. ri ahad tak kua mane2.. layan movie je sampai lebam sambil hujan xrenti2! heaven! hihi.. so, kul 9 berangkat balik tapi kena hantar wani, adik aku ke uitm puncak alam lu, then barulah balik umah.. pungpang2.. kul 12 sampai umah terus pengsan 3 beranak! ;)





signsara

17 comments:

Cik Ezy said...

best je maen masak2.. mkn2..
maen pondok2..
ehehe..
cni pon ujan manjang..

syariza09 said...

mmg konpem Mr S dh pakat ngan tokey hihihi...wehhhh, besar giler ikan tu, mmg mkn sampai lebam nie

-Sara- said...

cik ezy,

ahaha, tulah kan..main masak2 lak! haha

-Sara- said...

syariza,

tau xpe awk.. besar giler kot.. sepotong tu bleh mkn utk 2 org la sbb kami 6 org.. tp tu pon xabis..tinggal sepotong lg..mmg mkn smpai lebam awk! hehe

Hanis Azla said...

ke tmpt hari tu lg yer sara.. sabtu lps akak ke zoo negara.. smp kat situ akak mmg teringat pula tempat picnic sara tu.. kebetulan plk.. klu tahu boleh join makan.. he..he..

-Sara- said...

kak hanis,

haah kak, sara pegi kt tempat aritulaa..

oyekee.. kalo akak singgah mane tau akak ternampak sara bleh joint skali tau! hehe :)

nic@ said...

aku pom syak mr snake tu diupah oleh tokey chalet tersebut.hahhha.

-Sara- said...

nica,

ahaha! confident je mu! :P

cik hani said...

best main masak2 kat situ..
yg palig best makan la kn...

ujan2 xdenya nk berendam....

cik hani said...

best main masak2 kat situ..
yg palig best makan la kn...

ujan2 xdenya nk berendam....

-Sara- said...

cik hani,

tapi aku bantai nk berendam gok! ahaks! :P

dakcik said...

mcm beh jek kan..nk g la nti..=)

muka sara & adik sara tue mmg same..comel!

-Sara- said...

dakcik,

haah ain.. bestt.. gi jelah pasnii.. :)

same sgt ke? haha, acuan samelah katekan! tehee!

MiSz eiN said...

bapok besau ikan yang dibbqkan tue sara!
ikan ape tuh?
kemaen besar lg

-Sara- said...

misz ein,

ikan siakap! mmg besor giler! sekor tu mkn 3 4 org pon xabis! hehe, mmg puas hatilah! :D

Ogy said...

br mama nk tya mana gambo berendam sungainyaa..heheeh

-Sara- said...

ogy,

ahaha..tau xpee..bace kasi abis tau! hihi :P