Tuesday, March 1, 2011

dah lame laa beli :D

hye, assalamualaikummmmmm! :)

harini bizi, sempat bw camtu2 je.. means x macam biaselah sume aku pulun! haha.. fb pon jap on jap off.. tak sempat tengok bace2 pon status orang sebab macam pasar lak aku rase opis aku arini.. issh, peninglah layan dorang ni, tapi nak buat camane, tuntutan keje, xbaik merungut tau! tu kan sume cari rezeki.. so, mari kita ramai2 senyuuummmmm jeee :) ... takmau tensi2 deh! (^_^)
:
:
:
:
:

:

:

:

beli mende alah ni laa..  ikan peliharaan

ikan seperti yang aku janjikan kat syaqir ritu.. aissyy, ni pon kecoh keee? eh, suke hatilah! *dgn gaye poyo* hehe.. dulu ade janji ngan syaqir nak belikan die ikan kan.. ingat tak? ala, dulu tu ade aku post entry cakap nak belikan ikan kat syaqir, haa, so kitorang dah beli dah, dah lame dah.. sebelum kitorang balik kampung CNY aritu lagii..hihi.. sekor ni baru rm 5 kot.. kedekutnye! seko je beli? haha, alah xpelah mule2 sekor lu, nnti kitorang topuplah lagi sekor, kasi kawen ini ikan :D

ala2 nampak tak nampak je kan, haha.. ape kebende ntah name ikan ni aku pon tak tau.. mase mule2 beli tu orang kedai tu letak dalam balang kecik yang cam bekas kuah rojak tu je tau.. alah yang bekas kecik yang cam bekas kuah rojak buah perlis tuu.. tau kannn?

yang ni akuarium kecik ni husband pegi bantainya aku punye perhiasan letak bunga puri dalam tu, kuang asam tol! die cakap ni tempat letak ikan, bukan letak bunga! haha, kebetolan la plak, ikan tu pon comel2 je saiznya, muatlah, comel2 je die duk swim dalam tu :D

mase balik kampung ritu risau je nak tinggal, sebab kitorang balik kg kan lame, seminggu, nak bawak balik cam lecehh jee.. letak makanan cukup2.. tawakal jelah kalo hidup, hiduplaa.. klo mati, pendek umor la tu, tehee! tapi bila kitorang balik tengok2 elokkk jee duk berenang2.. alhamdulillah, panjang umor ko ye ikan.. cuma airnya la keruh semacam jee, seminggu xtukar air.. cian diee.. syaqir takde letak name pape pon kat ikan ni.. petang2 kalau balik mesti jengah ikan die ni dulu sambil panggil dengan gaya manja "ikaannnn, ikaaannn" :D



** bila time bagi makan kat ikan syaqir cakap "bu, ikan makan kuihla"

okeyy, k.u.i.h

(T___________T)



signsara

16 comments:

syariza09 said...

tetiba jer rasa tringin nk bela ikan gak..dolu2 bela ikau puyu, konon2 x nk pencuri masuk (mcm byk harta lak)tp ikn tu dh mati la pula

trasa i, u sebut pasal kuah rojak perlis, i org sana tau...huhu..emo jer..lawak je lahhh

Wahida Shukeri said...

wow...best...cantik..sure syaqir suka tu...

~~zaa~~ said...

ayak...rajinnye nak bela ikan bagai! hehehehe

axie said...

ikan pe tu sara??

dakcik said...

rajin die bela ikan..kalo i mau dah mati ikan tue..kihkih

-Sara- said...

syariza,

oo penah bela gk ek..hehe, seronok gak tau, bela lah lagi! :)

ala, sorry la awk, xmaksud ape2, just nk bg contoh jee..sorry sgt2 tau..

Hanis Azla said...

sara citer pasal ikan ni baru akak teringat yg makanan kura2 anak akak pun dah habis.. bukannya habis sbb makan tapi sbb asyik tumpah time depa nak bagi kura2 tu makan.. adess..

-Sara- said...

wahida,

memang seronoklah c kecik tuu! hari2 duk ngadap ikan die jee :D

-Sara- said...

zaa,

dah anak duk haruk nak sangattt :D

-Sara- said...

azie,

ermm sara pn xtau ntah ape namenye, body die kaler merah..tp husband sara ckp ikan ni x besar2 dah.. ntah ye ke x..haha

-Sara- said...

dakcik,

ala bukan rajin sgt..dorg 2 beranak tu jee..sara xde peduli dee..haha

-Sara- said...

kak hanis,

ehehe, sib baik bace entry sara ni ek :)

oo bela kura2 ek, msti comel kn! hihi

cik hani said...

ada tag awak...
tgk la kt cni..

http://puapoo.blogspot.com/2011/03/segmen-saya-dan-nama-blog.html

-Sara- said...

cik hani,

okey cayang! :)

MiSz eiN said...

wah. future sil i pn same la suke ikan
bley la kongsi hobby ngan MIL dia nnt
:)

-Sara- said...

ein,

ahaha, his future mil ni pn suke ikan jgk keee..ermm elok benolah cmtu! :D