Wednesday, March 16, 2011

terbaik dari ladang!

hye, assalamualaikummmm! :)

tadi terjah blog Azie then bace entry die yang nii, hihi.. tetibe la teringat kat laki sendiri, ahaks! husband aku tu memang jarangg sangat2 masak.. kirenye 4 thn kawen ni adelah 2 3 kali die masak.. masak air takyah kecohla kann..haha..

yelah name pon laki.. kalo dah ade bini, bini jelah masak.. kalau dah kawen tapi sendiri masak baik takyah kawin! huhu.. betol ke tugas masak ni memang tugas n tanggungjawab isteri ek? pe salahnya laki yang pikul tanggungjawab masak tu kan? ekk? tak gituu? eh biarlah! toksah pening2kan kepale... ni dah lari tajuk dah ni sara ooi :D

sebenarnya walaupon die jarang sangat2 masak tapi ade satu bende ni yang kalau die masak memang pergghh! terbaik dari ladanglah! betollllll.. kalau sekali makan memang rase nak lagi.. lagiii dan lagiiiiii..!masak ape??












google
masak maggie goreng!
*pic sendiri xdok


hihi, sebijik cam mamak punyelah waa cakap lu! memanglah mende tu simple, tapi kan kalo aku masak tak sesedap n sekow die punye masaklah! tak tau nape.. air tangan aku xkena kot masak maggie goreng kan? haha.. eh, tetibe terase nak suruh die masak  maggie goreng malam ni plak.. :D

dulu mase pregnant, mase dah cukup bulan, mase dah sarat sangat2 tu rajin gak die masak, tapi simple2 jelah, telor goreng kicap, sardin, telor dadar, tehee! bolehlah kan! tapi kan mase pregnant dulu aku suke benolah makan telor masak separuh.. ngidam hari2! haha! ade skali mase tu dah malam, nak tido dah, dah tutup lampu, tetibe tekak ni nak sangat2 makan telor rebus.. terus cakap kat die, die pon turutkan jelah.. pegi dapor masak telor separuh masak tu, kat atas katil tu jugak aku bantai makan.. tapi bersuaplah! hihi :P

encik husbandku yang teror masak maggie goreng :D
*miss my niece, batrisyia soo much



** tetibe fb kt opis bleh on balik.. cakap blocked! main2 lak eh :D



signsara

18 comments:

nic@ said...

laki aku pandai masak megi cup.hahhaha.best kan pegnen?dilayan bak tuan puteri

-Sara- said...

nica,

ahaha, lagi xleh blah laki mu noks! :P

tulah, mmg best, nak ape cakap je sume dituruti! aissyy, xsabo nk d layan bak putri lagiiiiiii :D

maya amir said...

bagus neh, walaupun setakat maggie goreng..bukan calang org leh masak maggie goreng ni..hehehe

axie said...

btol kan?
org laki ni kalau masak apapun mmg sedap giler..kite pun x leh tanding dgn diapunya masakan ..tu sbb kat kedai-kedai makan skrg ni tukang masak laki..

MiSz eiN said...

pon pandai jugak?
i loike megie goreng
pos skit sini bley?
:D

~~zaa~~ said...

laki i pulak pandai masak air! hahhahahahha

ummi nia said...

nie link utk contest sy

http://umminia.blogspot.com/2011/03/contest-pertama-utk-belog-ummi.html

dakcik said...

laki sara pun pndai masak..agknya kepakaran laki nie mmg terer msk maggie kan..laki ain pun same..kalo buat maggie lg sedap dr kite..nak-nak murtabak maggie..hehehe

syariza09 said...

kira ok la tu leh masak maggi grg, drp leh masak air jer. pasni kalo wat jamuan, suruh jer dia grg maggi :)

Fb kat opis ni biasa ler tu, suka sgt main acah2, slalu gak terkena camni

Hanis Azla said...

cakap terus terang ni bukan nak mengutuk tp asben akak mmg tak tahu masak.. isterinya pula cuma tau masak sikit2.. he..he..

-Sara- said...

maya amir,

betol kan kak? hehe :D

-Sara- said...

azie,

haahla azie memang pon.. air tgn dorg kene ngn maggie.. hihi :D

-Sara- said...

ein,

tak main post2 nih, mai sini trus la! hehe :P

-Sara- said...

zaa,

erkk...'bertuah' badan u tau! haha!

-Sara- said...

umminia,

okey, thanx :)

-Sara- said...

dakcik,

haah ain, kepakaran mereke terhadap maggie mmg xbleh dinafikan kot! tehee!

murtabak maggie die xpenah buat g, nnti sara suh die buat gaklah! haha

-Sara- said...

syariza,

haah kan, gud idea! bleh pakai pasni! haha

tau xpee, main2 plak kan! :P

-Sara- said...

kak hanis,

oyekee kak? haha! :P