Wednesday, March 2, 2011

sembang-sembang laki bini

hye,  assalamualaikummmm! :)

harini dah 3hb, lagi 7 hari or seminggu adalah our anniversary..
n tibe2 lak aku teringat ape yg aku sembang2 ngan husband kemarin...
:

:

:

:

:

:


lokasi : main hall, home sweet home

date n time : 1 mac 2011, around 9 pm

situasi : laki bini ni tengah tengok tv

*perbualan laki bini bermula dengan pertanyaan si isteri kepada si suami tercinta :-


bini : b, ni dah bulan 3 dah, ade ape bulan 3 ni? b ingat tak?

laki : yeee kite ingatlaa.. anniversary kitela..

bini : haa nasib baik ingat.. haa kalau betol ingat bape haribulan? cepat cakap! *sambil nyendeng2 gedik :P

laki : laa tak yahla tanya bape haribulan, kite ingatlah.. takot sangat kita lupa

bini : yelaa..taula ingat..cepat cakap jela bape haribulan *cet! pakse lagi tu :P

laki : 13 haribulan... *confident giler die jawab

bini : okey 13hb *terus diam, dalam hati cakap okey! 3 hari taknak layan! hahaha

korang faham tak situasi sekarang ni?  orang laki ni memang camtu ke? tak kirelah anniversary kee.. bufday bini ke, bufday anak2 kee.. memang cmtulah.. dorang mane nak ingat sangat mende2 alah tu, kite orang pompuan mende2 tu kita memang duk pegang sangat2.. 10 org anak pon, 10 10 tu kite ingat bufday sorg2 eh, mcmlah dh beranak 10 :D.. tapi dorang ni entahlah, kureng sket kot.. sesetengah lah.. so, laki i? ermmmm, redha jelah.. dalam hati sobss (T_T)

kalo dengar motivator dr. fazilah kamsah pon cakap camtu, orang laki ni memang kebanyakan macamtu.. tak yah touchinglaa.. lumrah dorang ni memang cmtu.. sebab org laki ni banyak lagi mende2 penting lain yang dia nak ingat.. bis special date sume tu xpenting kee? ermm.. tak leh kate apelah..tapi kite ni orang pompuan hati sensitip! laki tak ingat mulelah moncong 44 inci! kalo duk tunggu2 at last ade surprise tak pelah kan..berbaloi gaklah, tapi kalo duk tunggu2 ingatkan laki nk buat surprise tapi rupe2nye nan ado.. memang langsung terus lupe, haa camane? tak ke haruuuuu? sabarrrrrr jelah! ;)


gambar hiasan from google
tapi takde ah aku nak marah laki aku cam dlm gambar ni sebab tak ingat date anni, melampo ah tu kan!
merajuk sket2 adelaaaaa :D



**karang kalo husband bace entry ni baru die tau berape haribulan sebenarnye anni kitorang! nyampah tau! (=,=)



signsara

12 comments:

dakcik said...

hahaha..sian sara..sabo jek la eh! mane tau dia wat2 lupe ke..hihi

-Sara- said...

ntahla die tu, buat2 ke mmg btol lupe, rasenye mmg btol lupe.. nyampah!

dakcik said...

hahaha..sabo tau..bese la tue..laki mmg begitu..hal remeh dia kata..:P

p/s : i dah wat tag u !!!

~~zaa~~ said...

hahahah aku bleh terbayang muka yus confiden jawab 13 hb! hahahaha

Cik Ezy said...

sara..
jom join ni..

http://lemonribena.blogspot.com/2011/03/pose-cantek-dengan-cardigan.html

-Sara- said...

dakcik,

okeyy, sabar jelah yg termmpu! :P

oyeke? okey, nnti sara terjah ye! ;)

-Sara- said...

zaa,

tau xpo! becila! :D

-Sara- said...

cik ezy,

hikhik, nnt sara terjah blog awk ye ;)

syariza09 said...

ehh...anni kita sama ler, bln 3 gak 16hb.

Nk wat camner dia dh lupa, paham2 je la lelakiiii.

Tp thn ni sy pula yg lupa date anni, yg igat en somi pula..terbalik pula..(thn ni wayar makin putus, tu yg asyik lupa ja)

nic@ said...

aku tahun ni baru nk msuk 2nd year.kire ingatan laki aku masih tajam lagi lah.tatau la taun2 yg akan datang cane...

-Sara- said...

syariza,

oo ek..hikhik..sara 10hb..

ntahla awk..tiap2 taun kot cmtu die tu, bini die jelah gedik2 ingatkn..haha

-Sara- said...

nica,

aku ni baru 4th years tau, tp dh lupe..ermm apo bleh buat..huhu ;P