Thursday, March 17, 2011

di penghujung hari...

hye, assalamualaikummmmmmmm! :)

skang pukul 6.30 ptg.. dah nak masuk ke malam hari baru nak update!  sorry kwn2.. actually ni aku bersiaran langsung from home sweet home sebab aku mc 2 hari.. badan tak sihat, demam, seleseme n batuk2.. batuk tu yang tak tahan sangat2 tuu.. sangat tak selesee (T______T)

so, untuk kursus esok 3 hari memang aku tak pegilaa.. takkan nak menyerah diri ngan badan tak shat camni kan.. memang taklah!  so, picnic ngan my siblings wiken nanti dapatlah aku joint!  pegi waterfall lagii! yuhhuuu! ooppss, terus tak macam orang demam plak, tehee! :P

pagi tadi pas breakfast telan ubat dalam kul 9.30.. tengok tv jap sambil layan syaqir main2.. tak hantar syaqir ke taska sebab aku ingat boringlah duk sorang2..then dah telan ubat tu terus mate nii layuuu jee...kesan ubat tu memang ngantuk..terus hanyuuttt.. tapi dalam aku hanyutt tuu si syaqir ni betollah, jap kejut aku nak tula nak nilaa.. bile die kejut aku bangun tengok2 bru 10 minit aku tdo, pastu kejut lagi..lagi..dan lagii.. jalan pon dlam keadaan ting-tong! last skali dlm kul 12 bru dapat lena betol..

aku terjaga kat pukul 2, hilanglah pening2 sket.. tu pon syaqir yang kejutkan.. "bu, bu, bangunlah cebayang", patutlah mase aku tengah tido tu dalam mamai2 aku dengar die duk takbir kejap2 "Allahuakbar, Allahuakbar", hikhik, comel!  bile aku bangun tengok die lipat sejadah, then muke n tangan die siap basah lagi sebab die ambik wudhu'! aku tanya "syaqir ambik air sebayang ke" die pon jawab "haa, aqir ambik air cebayang"..  syaqir.. syaqirr.. memang anak bertuah betol :)


syaqir budak bertuah kesayangan ibu :)


aku plak, dalam tak sedap badan, dalam mamai2 kesan ubat tu aku masak gak arini.. karang encik husband balik takyah beli luar lah.. balik makan jee terus :)




gulai lemak ikan tenggiri ( kalini letak timun :D ), daging goreng kunyit
n sayo goreng ( sume sayo putih, cili merah pon xde, kurang seri sketlah )




semalam plak, got this prezen from my husband for our anni :)
thanx cayang, i lap u! :D




signsara

20 comments:

axie said...

sara, sedap!!!!!!
selalu buat terliur tauu..
wah dapat hadiat giteww..
bestnya ;)

cik hani said...

mesti dapat hadiah kunci umah baru yekkk..

hikhik

♣dya aien♣ said...

hikhikhikhik..
comel la ank kak sara..
kecik kecik dah pandai dah..
soooooo sweet.. :)

-Sara- said...

azie,

huhu, org demam masak sedap manelah sgt azie :D

adiah bese2 jelah azie..bukan iphone4 pong! hahaha! :P

-Sara- said...

cik hani,

kunci umah baru? ermm, xdelah yang! :)

-Sara- said...

dya aien,

hihi.. budak tu memang.. :)

Nora Shahaira said...

salam anniversary ya...

-Sara- said...

nora shahaira,

tq kak nora :)

MiSz eiN said...

bagusnye demam² pon masak kan
isteri solehah la u niey besan!
ptt suami sayang!
:D

*olor tomeynye SIL i tue. siap solat pastu kejut ibu dia lg suh solat. imam muda nih! :)

~~zaa~~ said...

ala2 demam teruk ek yang??? get well soon...


pssstt, hadiah ape tuuuuuu? :D

syariza09 said...

ooo MC rupanya,sempat lagi masak2. cewahh, dh dapat hadiah anni, nak tgk leh tak?

nic@ said...

hoi...sakit pom boleh masak gitu.gile ah..kalau aku sakit,tapau sudah..tapi tak sakit pom makan kedai gop.ahaks

-Sara- said...

misz ein,

huhu.. dh rase boring lak duk terbaringg jee, stok ade dlm fridge masak jelah :D

*haah kan ur SIL, haruslah imam muda :)

-Sara- said...

zaa,

haah ala2 demam teruklah :D

adelaaaa.. tapi bukan cincin cm dato k bg kat dato ct la, sbb tu tnjuk box jee.. teeeeettt!

hahaha!

-Sara- said...

syariza,

haah mc 2hr :)

alah pezen bese2 je awk :D

-Sara- said...

nica,

ahahaha.. mu memang! nebeng sokmo! nyaknye ke laki mu! hehe :P

Aleyn said...

Happy Anniversary!!!...and get well soon

salam kenal

-Sara- said...

aleyn,

salam kenal :)

tq yee :)

maya amir said...

wahhh dpt ape tuuu? bile anniversary sara? sori dah termiss dah..happy belated anniversary:)

-Sara- said...

maaya amir,

10hb lepas, xpe lambat pon.. hehe..tenkiu kak maya :)