Monday, March 21, 2011

menggigil-gigil

hye, assalamualaikummmmmm! ;)

pagi tadi kl hujan lebat kan? 1 kl kot rase aku!
aku and encik husband plak merempitt.. adoiiyaii!
mase bersiap2 memang tengah hujan lagii
tapi husband dah turun hantar syaqir dulu

dah siap2 aku turun bawah
sementara tunggu en husband, aku teringat ade something tertinggal
naik atas balik, panjat lagi berpuluh2 anak tangga
fuhhh! exercise lah pulek!



google
aku tertinggal henpon!


then turun bawah balik tunggu dlm 5minit, husband dh balik hantar syaqir
so, nak gerak pegi keje teruslah
hujan dah reda, rintik2 jee
husband standby je dalam kete, tak keluar2


aku : b keluarlaa..kite naik motor jelaa

die : hujanlaa.. naik kete jelaa

aku : mane ade.. dah reda laa.. ngan kete kang samapi lambat lak, dh tentu hujan jalan jem giler


dia pon kua dari kete, kitorang pon merempit jelah
sekali lepas je traffic light simpang kua daripada umah aku tu hujan turun balik
mula2 skit2 jee sekali terus lebatt!
alamakk!


aku : b, u turn la kat atas tu, kite balik ambik ketelah, lebatlah plak

dia : ahh tak payah ngade2, karang lambat lak sampai *sambil suara die nyindir aku*


maka merempitlah kami dalam hujan yang amat lebat tu
aku suruh die berenti berteduh dia taknak
duk perli aku sampai sudahlah "nanti lambat plak sampai"

google


aku kat belakang yang elok duk pelok die baikkk punyaa terus lepas tangan!
bengkekkk jee! taulah salah aku suh naik motor
tapi aku tak tau hujan lebat turun balik! (-____-)

sampai je opis aku memang dah lencunn gilerr!
menggigil2 masuk opis dgn aircond kuat giler
aku pon terus ke toilet, selambe bapak aku bukak kain
terus keringkan kain tu pakai hand dryer

nasib baik gaklah, kurang sketlah basahnya
kalau tak, tak bleh duk dlm opislah aku
bukan sikit2 basahnya, daripada atas sampai ke bawah boleh perah!
mau tak meniggigil2! :D



signsara

18 comments:

MiSz eiN said...

haha
lawak la u ols nih
biar betik meredah je ujan sampai lencun²!!!

klu ms bercinta mst romantika de amor kan. niey sbb dah kawen, xheran.hehe

psssttt...spender pon bley perah ke sara? :D

-Sara- said...

misz ein,

betolll, dr damnasra kott! jauhh woo! laki i tu mmg keras kepale! eh tpp bini die lg keras kepalenye! haha!

mse bercinte kan gatal! haha!

spender? ala sara tak check la plak bleh perah ke tak, tp mmg basah la kot! haha!

Cik Ezy said...

cian sara..
hehekk..
pyah kalo naek motor musem2 ujan xmnentu ni..

dakcik said...

alolo..sian sara basah lencun..sib baek boleh perah kan..hikhik

~SHiLA~ said...

hahahaha..xabeh² time uja mesti gado psl nek kete o moto..tp kali ni xde pic org pgg payung cm ritu ke ;))

-Sara- said...

cik ezy,

itulah awk.. bistu klo naik kete xsangguplah redah jem tu.. 2jam bru smpai opis :(

-Sara- said...

dakcik,

ehehe..xdelah sara perah.. pkai hand dryer tu je keringkan,haha! :D

-Sara- said...

shila,

haah kan, ptut ah aku rase cm penah publish je kesah nii..haha

cay, mmbr ingat rupenye! :))

dh google pic tp xkenan, tu xtaruk! :-j

syariza09 said...

konpem hok dalam pun abis lencun, tambah2 yg ada span tu lg susah nk kering (+____+)

moral: lenkali dengar ckp somi :)

axie said...

dahlah sejuk pagi2
pastu basah plak tu..
kesian dia basah lenjun :)

-Sara- said...

syariza,

awakkkkkkkkk! :P

okey, lenkali sy dgr ckp somi saya......... :D

-Sara- said...

azie,

mmg kesian sgt2! tehee! :D

Wahida Shukeri said...

gigihnye sara berhujan dgn husband....

-Sara- said...

wahida,

kes terpaksa! haha :P

nhaz hafek said...

haha lawak la cik wife n asben nie..gado2 manje ye....seronoknye da kawen..hehe

-Sara- said...

nhaz hafek,

haha.. yelah kne gado manje2 jee kalo x die carik lain plak xpasal2 merana! hihi

eh, x kawen lagi yee..hehe :)

Adzriel AB said...

mak aihhhh sampai lencun. hubby geram le tu.. ha..ha..

-Sara- said...

adzriel Ab,

ahaha.. mane ade kak, dh sampai opis geram mendenye! haha :P