Monday, March 7, 2011

macam-macam ade

hye, assalamualakummmm! :)

weekend baru2 ni ade aktiviti lagi.. aktiviti aku sekeluarga on sunday lah kan.. sabtu tu rutin harian yg biase jee yg mcm selalu aku citer tuu.. hari ahad tu sebenarnya kami ke putrajaya.. sebab ade gathering umah Mek Zaa kat presint 18.. huh! makan tahun gaklah kaki ni tak jejak putrajaya!

tapi kami bangga kalini sbb kami tak sesat! fuhhh! pecaye tak? sila lah pecaye! btoooolll.. tak tipulah! slalunye klo time gathering jee aku sefamily la yg paling last sampai sebab tersesat sampai tuan umah kena keluar ambik kitorang kt mane2! but, kali ni takkk okeyy! bangga mak! cuma sampai kt petronas btol2 kt umah zaa tu jee kitorang call zaa sebab tak nampak blok tu btol2 sebelah petronas jee :D n kitorang antara yg awal sampai.. yg lain2 duk putrajaya pn tak sampai2 lagii..tp awal skettt jelahh, tehee! :P


okeyy ini hari sabtu malamnya tu sebenarnyee.. tibe2 jee badan syaqir panas.. 2 3 hr sebelum tu memang die ade selesema.. ala selesema tu biaselah kan.. lagi2 syaqir ni duk taska.. xdelah bwk g klinik pon, mkn je ubat yg ade..mlm tu tibe2 panas sgt2.. ubat demam memang dh ade dlm fridge.. bagi makan terus tertido.. aku memang tak boleh kalau tgk syaqir demam sebab die akan flat habis.. but alhamdulillah.. esoknye bangun pagi dah okey siap lompat2! risau gak, kalau melarat memang tak dapatlah nak join gathering umah aunty zaa ;)

hari ahad pagi buat brekfest nasi goreng kampung.. sampai2 je umah zaa laki mak makan pon tak banyak sebab dah kenyang katenye.. yelah sebanyak2 tu die sorang yg makan! haha :P

**eh, pic umah zaa aku tak ambik sebab takde kamera, nak keluarkan kamera hp cabok mak nii aissyy seganlah pulak! :D tunggu makcik tu dah naik keje esok kite terjah blog die ek.. zaa, tak update siapp eekk!arini cuti kepenatan melayan tetamu.. ciann diiee.. :D

keluar dari rumah kitorang kat kul 2, sampai sane kat kul 3 kott.. then sembang2..gosip2..makan2..ambik2 gambar sambil gedik2 sume dlm kul 5 aku berangkat dah sebabnya syaqir dah ngamuk.. aissyy terbantut hasrat ibu nak lepak lame2 tau! :D  biaselah kitorang mesti antara yang 1st angkat montot sebabnya kami nilah yang paling jauhhh nak balik wooo.. eh tapi kan, makanan sume superblah! zaa, roti paye tu sedap gilerr! balik umah pon yus bantai ckp sedap giler! baru die tau air tangan zaa, ye dok? :P

hajat nak singgah tasik putrajaya tapi entah hala mane tasik pon kitorang tak tau..haha.. syaqir pon stat minum susu terus hanyutt.. haa tu cam pic kt atas tuu..lena terus :)

got this from zaa, so cutelah dear :)



**semalam aku bawak agar2 castard tawo hebe ke umoh zaa! haha
1st time kot buat, color kurang menjadi, teksture ok dah xkeras xlembut, tapi terkurang gula lak..adehh
so, sebab kurang menjadi semangat ambik picture pon xde! :P

:

:

:

:

:

:

:

:

*selingan*

ini kes kebosanan + kekeciwaan kat opis tadii.. pasal masalah yang 'satu' tuu.. entah bila lah nak settle...
eh, ayat yang lastu tu "hidup pon tak happy" tu bohong ah tuu..
"keje pon tak happy"  laa
haa baru betol :D




signsara

16 comments:

Wahida Shukeri said...

sara, ur lovely syaqir tu mmg look adorable la...comel je dia tdo...huggss for him...=)

maya amir said...

alaa sian die demam..hope by now, dah sihat..

syariza09 said...

kalo sesat call jer kiter kat sini, leh gak dtg jemput

problem pertukaran ker yg susah ati tu....bawa2 bersabar lah yer...doa banyak2 moga boss tu lembut hati lepaskan sara

Ezzah said...

aihh..asal zaa x bg pun ke akuuuuuuuuu..

:(

zaa, sila jawab! :D

Hanis Azla said...

bestnya gi gathering.. siannya tak settle lg masalah tu yer.. terus efek mood nak kerja kan.. harap2 dpt terus bersabar yer..

-Sara- said...

wahida,

okey dear, nnti sara sampaikan pelokan mantap from aunty wahida kt syaqir ye :)

-Sara- said...

maya amir,

alhamdulillah die dah sihat kak :)

-Sara- said...

syariza,

haahla awk kt sane kan..lupe lak :)

yelah awk, hal tukar satu hal.. pastu hal manusia yg suke komplen2 hal kite kt pengurusan atas, kuang ajar gile kot! :(

-Sara- said...

ezzah,

eh, u xdpt kee? ntahla, i dpt jee :D

ayoook, zaa sila jawab! :P

-Sara- said...

kak hanis,

yee kak, setahun skali gathering jmpe kwn2 :)

insyaAllah sara bersabar selagi sara boleh..

dakcik said...

ala, lmbt no tggu za uplod nie..nk tgk geng korg plaks!! =D

MiSz eiN said...

ala comelnye SIL i tdo.
lukisan kat bawah tue juga comel ok besan!]
:D

~SHiLA~ said...

byknyeee laki ko mkn..haha
dlm byk² cite,psl laki ko mkn yg ako komen :-j

-Sara- said...

dakcik,

itula pasal kan! u plak terlebeh2 xsabar! haha :P

-Sara- said...

ein,

ishh u ni besan, bpe kali nk kne ckp, haruslah secomel ibu die! haha

erkk, comel ek? ingat burok! tehee!

-Sara- said...

shila,

haah, ntah ko ni, tang laki aku gk ko minat! :-j