Monday, March 14, 2011

tak tahu tajuk apa

hye, assalamualaikummmmm! :)

harini masok opis dekat pukul 10 sebab rase penat n tak sedap badan.. flue makin menjadi-jadi.. same husband pon penat katenye, mau tak penatnya..semalam pukul 11 lebih baru balik keje.. die balik aku dah selamatt atas katill :D

petang semalam tak pegi beli pon barang2 untuk kursus sebab petang semalam hujan lebat giler.. pukul 6 lebeh baru aku turun jalan ke station ktm bawah tu sebab tunggu hujan reda.. mintak husband datang jemput die ngan motor.. same jee.. karang dua2 lencun.. pukul 8 sampai taska baru ambik si kecik syaqir tu..

harini nak siapkan minit mesyuarat.. dari semalam buat 1 page tak habis2 lagi, pale otak blank + mood malas.. blank sebab meeting ngan bos baru, macam2 isu yang aku tak faham.. entah ape aku nak taip pon tak tahu,.. aiissyy..pening sungguh pale aku sejak jaga 2 org boss nih.. tak tahu dah ngadu nasib ngan sape.. bile tanyakan HR katenye tengah discuss pasal kedudukan aku.. dah masuk 2 minggu tak habis2 discussnya..bohong ah tu :(

rase-rase aku tak join kot kusus tuu.. lemah lah badan nii.. suare dah bertukar jadi Ella..tehee :P

*selingan*

minggu lepas husband ada bawak balik ikan patin sekor, kawannya pegi mancing katenye.. erm bleh tahan gak besarnya..

buatlah masak lemak.. nak masak gulai tempoyak, tempoyaknya nan ado..

first time kot masak ikan patin ni.. sebelum ni mane pernah.. nak beli ikan patin ni memang takdelah sebab kalau yang orang bela tu kan dulu ade kontroversi dlm paper dorang kate bagi makan lemak b*b* tu.. ishhh, tak lalu lah aku.. ni yang orang pancing oklah kan.. basuh and rendam dalam air jawa buang hanyir.. oklah takde terase sangat hanyir ikan tuu.. husband pon okey, dia kate sedap, hehe (^_^)



**semalam bace entry Mek Zaa masak gulai kuning ikan+timun, sedapnye, nak buat ah lepas ni! :)



signsara


16 comments:

~~zaa~~ said...

rugi wooo tak buh timunnn! sedap yang!!!

-Sara- said...

zaa,

itula, ritu tak taringatlah plak, xpe pasni bleh buat lagiii! :D

syariza09 said...

kalo x sihat, toksah la gi kursus tu. Nanti bertambah sakit pula.

Taska Syakir mmg buka sampai mlm ker?

-Sara- said...

syariza,

itula awk.. ingat xnak pegii..

haah sampai malam nak tdo ctu pon bleh janji pulusnya bayoo, hehe tapi klo jd pegi sara tinggalkan syaqir kat makcik die :)

MiSz eiN said...

perghhh
mmg nmpk sedap
wlupn xdop tempoyak hokay
mmg xdpt dinafikan lg besan i nih pndai btl memasaknye!
:D

Wahida Shukeri said...

tiba2 tgok ikan ni, rasa rajin plak nak memasak....

nic@ said...

ikan patin..come to me!!!!

-Sara- said...

misz ein,

issh awk ni besan..rase dulu baru leh ckp pandai btol ke x.. ehehe

nyway tenkiuuuuu :)

-Sara- said...

wahida,

hihi.. bleh plak cmtu ek..oklah klo cmtu! masak cpt yok! ;)

-Sara- said...

nica,

mu kekgi arok ke laki mu plok ah tu nok ikan patin! hehe :D

dakcik said...

sara nie mmg suke memasak kan..nmpk cam sedap wpun ain xmkn ikan sungai..huhu

p/s : cantek pic header..romantika d amor gitewww! ;D

-Sara- said...

dakcik,

ermm sukelah jugak dlm terpaksa..haha! xdelah, tp sara mmg suke gak try masak2 resipi baru :)

hikik, tenkiuuu ain :)

cik hani said...

rajin mu masokkk..

aku ekgi kawin, biar laki aku masak utk aku...

aku bkn mtk bulan dan bintang..aku mintak dia masak je..

hihihihkk

axie said...

uikk sedapnya...pndai sara masak :)

-Sara- said...

cik hani,

mu nebeng lalu! haha! :P

-Sara- said...

azie,

1st time masak patin azie :)