Tuesday, March 8, 2011

kalo malas kenelah kreatif sket :D

hye, assalamualaikummmm! :)

semalam balik dari keje, terus ke dapor bukak fridge.. ermm ade lagi stok utk masak-masak.. pastu agar-agar castard yang buat mase g gathering aritu tu pon ade lagi yg lebih kat lam tupperware, husband pon tak makan sebab tawo hebe (=,=) , roti paye yang zaa bagi kitorang tapau haritu pon ade lagii.. nasi yg kemarin pon ade lagi, kangkung ade lagi.. bleh buat nasi goreng kampung ni.. tapi sayang plak kat roti paye tu, makin lame simpan karang tak elok, bazir je plak..

tibe-tibe.. ting! dapat idea! nampak ikan bilis ade lagi sikit dalam segenggam tangan... tanya husband die taknak makan nasik dah tau bini die memang sah2 malas nak masak lauk :D, aku pon cakap nak buat sambal ikan bilis lah boleh makan ngan roti paye zaa yang mabeles meleleh tu :D


siap! okeylah tu kan daripada bazir buang gitu jee, makan ngan sambal ikan bilis ni pon terangkat woo!  tapi kari daging zaa memang lagi terangkatlah!
*ini ayat bukan bodek ye zaa, pujian ikhlas dr hati tau, hehe



sebelum tu, tengok plak kat agar-agar castard aku tu, sayang plak, mentang2lah tawo hebe tak laku.. then ting! dapat idea lagi, stok pon ade lagi.. aku pon laju jelah!

aku buat castard sauce! jadilah macam puding berkuah :D
*tapi castard tu berketoi2 plak.. tak taula nape leh jd camtu, sebelum ni okey je aku masak castard sauce.. nape ek jd ketoi2 gitu?



**kalo dah malas tu datang je idea kreatifnye..isshh bini sapelah pemalas tuu kann.. haha ^___^



signsara

18 comments:

cik hani said...

tunggu dang berlaki nnt, aku jd kreatif mcm mung laaa...

syariza09 said...

fuyoo...kretip tu. x per malas2 pon, istrinya ada banyak idea kretip

~SHiLA~ said...

cay kretip la tu ek :p

cay laki kate xmo mkn nasik,tp klu bini masak,abeh semangkok gak kn..haha

-Sara- said...

cik hani,

haa tgulah esok dh kwen! :P

-Sara- said...

syariza,

haha! nmpk sgt pemalas kan? :P

-Sara- said...

shila,

laki aku bg seperiuk pon habis! kakakahh!

axie said...

kreatip.kreatip..
kalo azie, azie biarkan jek dalam peti..haha :D

MiSz eiN said...

memang kreatif
memang xbaek membazir kan
amalan syaitonirajim!
:D

dakcik said...

bagus la sra nie..wpun mls tp kreatip..opsss! hahaha

-Sara- said...

azie,

ahaha..lg terok drp sara! :P

-Sara- said...

misz ein,

eh haruslah, kate ur besan! :D

-Sara- said...

dakcik,

haha, tergelak sara bace komeng ain! :P

Adzriel AB said...

sedapnya custard tu

Cik Ezy said...

jnji boleh knyg..
=)

maya amir said...

hehe..tak kesah berketul ke ape..janji masuk perut:)

-Sara- said...

adzriel ab,

hehe..sara mmg suke castard.. besttt :)

-Sara- said...

cik ezy,

tula kan awk :)

-Sara- said...

maya amir,

dh licin dh masok perot..hihi :D