Thursday, April 26, 2012

berpindah ke rumah baru yang bukan baru

hye, assalamualaikum! :)


lamanya tak membebel, jiwa-jiwa, feeling-feeling kat belog kesayangan nii.. sebab line tenet kat opis ni dah mereng.. kejap leh masuk belog, jap kena blocked... tak tau ah pasai pa... depa jeles aku duk blogging kott noh *tetibe loghat utara ni awat? mereng sudah :P*  ngan aku-aku sekali jadi mereng... tengoklah tajuk entry ni pon.. naik mereng orang duk pikir maksud tajuk entry tuu.. jangan ngan korang sekali mereng sudah yee.. oppsss! ampun-ampunn! jangan marah yee kawan-kawan... joke joke jee.. jangan marahh.. maafkan saya *gaya Zizang RL kat ABPBH* :P


harini free sepanjang hari sebab bos dah terbang ke KK semalam.. meeting kat sana... weehuuuuuu..sukaaaaaaa.. tapi boringggglaa pulak.. macam nak panjang kakiiiii jeee tengahari nii :P


google


okey, kisah pindah rumah yee kawan-kawan... kitorang ni actually tetibe jee memindahkan diri ke rumah lain... plan pindah tu memanglah ada sebelum nii tapi lama dulu lah..masa beranak 1 lagi.. cik suami duk sebok nak pindah.. katanya boring duk umah lama tuu..okeey.. finee..aku ikot jelah... tapi takde pulak die gi survey-survey rumah masa tu...


google

kitorang pindah 10 Mac 2012.. on the day our 5th anniversary... si isteri feeling-feeling seperti mendapat hadiah sebuah rumah yang telah dibeli oleh suami sempena ulangtahun perkahwinan! macam filem-filem, drama-drama kat tv tu!  tapi berangan sajelah sebab rumah itu adalah rumah sewa!  takat ni kami belum ada rezeki lagi untuk beli rumah sendiri ;D


kiranya dah 2 bulan lebih kitorang duk rumah sewa baru nii.. pindah haritu okey jee.. tak penat sangat sebabnya bangla yang ngangkut barang tu memang superb! lori sewa + pekerja 5 orang dari rumah sewa lama ke  rumah sewa baru RM350! memang berbaloi! sebab kira jauh jugaklah... paling aku terkejut beruk bangla yang paling kecik tu angkat fridge sorang-sorang jee kalah badang! terkejut mak! dari tingkat 3 sampai bawah! fuhhhhhhhh! hebat sungguh abg bangla itu! hahaha!

google


pastu dah sampai kat rumah sewa pon dorang susun-susunkan barang siap-siap... kitorang tuan rumah just ngarah-ngarahkan jee.. tak keluar peluh walau setitik! teheee.. bagos betol servis dorang... rumah pon takde bersepah-sepah.. elooook jee macam bukan orang baru pindah rumah ;D


majlis doa selamat secara kecik-kecik pon dah buat kat rumah sewa baru nii..alhamdulillah.. berkat orang yang baru balik umrah jadi imam.. my abang ipar.. tq ustaz! :D  sedara terdekat pon dah datang kenal-kenal rumah... tunggu kawan-kawan datang umah jeelah pulak..hehe... pintu rumah kami sentiasa terbuka n terima tetamu yang sudi datang.. insyaAllah :)



** sewa rumah baru 2x ganda dari sewa umah lama.. gatai kan! :P**

5 comments:

~SHiLA~ said...

ala nape xsnap pic badang bangla tu ;))

~~zaa~~ said...

cepatla yang buat open house...b4 i meletup plssssss :D

Hanis Azla said...

wah.. dah pindah rumah baru.. tukar2 angin yer sara.. bab harag 2 kali ganda tu kena pejam mata sikitlah kan..

dakcik said...

dah pindah sara..bila nk open house nye? hehehe

p/s : masak nasi lemak ikang tongkol! perghhh meleleh..;P

syariza09 said...

murah sgt2...nanti bila sy nk pindah ay amik contact no dorang ok