Wednesday, April 11, 2012

earthquake... again...

hye assalamualaikum! :)


semalam hari cuti bermalas-malasan kat umah ngan orang tersayang kat umah kannnn? :)  masa duk landing baik punya atas sofa depan tv *sila bayangkan* tiba-tiba si bini bersuara "aduh, pening kepala lah" sambil pegang kepala.. si bini cakap kat si suami yang duk tengah mendukung anak kecil kesayangan yang takmo duk bawah langsung tu! *aqif ni bila kat umah kemain manja ngengade taknak duk bawah, bapak dialah jadi mangsa.. haku takda makna nak layan berdukung.. beratnyaa haiii tak larat aku*


si suami buat deeeekk jeeee *sampai hati :(*  dalam 2 3 minit jee..pastu hilang dah pening tuuu.. ajaib betol..kejap je dtg peningnyaa..aku ni kadang2 tu slalu gaklah datang2 pening.. tapi biasanya pening tu macam berpusing2.. tapi semalam macam goyang2 pon ada...


aku duk stay je kt sofa tu..layan tv.. takde cite best ah.. duk tekan remote tu habis sume channel dah.. tekan 101 tengok berita.. kul 5 dah.. tetiba layan news kan.. yelah excited tengok news pasal pertabalan tuu..5thn sekali je kan.. sambil tu baca crawler kat bawah tuu "gegaran 8.9 skala richter bla bla blaa pada jam 4.38 waktu malaysia di banda acheh"


nahhhh! tu diaa! rupa-rupanya gempa bumi kat banda acheh waktu yang aku duk pening-pening tu!  rupa-rupanya bukan kepala aku yang pening-pening.. tapi effect gegaran terasa n sampai ke semenanjung! phewwwwwwwwwww!! tarik napas panjang-panjang rasenye!  ye ye jee duk feeling pening-pening pala, mintak laki urutkan... padahalnya org duk gempa bumi lah oii!  nauzubillah, amaran daripada Dia sekali lagi!



google


nasib baik takde pape.. risau jugak sebab tinggal atas kayangan kan.. tingkat 11 lak tuu.. yang cik suami lak bila dengar berita pasal earthquake tu dia duk sebok cakap "yang, nape b tak rasa pon.. nape b tak rasa pon" duk ulang tanya gitulah kat bini dia ni.. apa bini dia nak jawab? lahaiiiiii T__________T hahahha..


google



moral of story : bumi ni sudah terlalu uzur.. mcm2 bencana dah berlaku..nauzubillah..........


11 comments:

mamyharraz said...

takut amaran dari DIA kan..
semoga kita semua dilindungi oleh Nya..

♥Eyza Qhairy♥ said...

Takut sgt petang semalam.. Takut jadi macam 2004 tu.. Dalam hati, kalau mati time ni, apa la bekalan yang eza bawak.. Insaf. Serious INSAF! :(

Aleyn said...

Alhamdulillah...Allah beru amaran tu...beringatlah kita semua

Hanis Azla said...

Amaran dari Allah untuk kita lebih banyak beramal.. akak pun tak tahu cerita.. buka FB petang tu baru tahu..

Kakzakie said...

Kalau di JB tak rasalah pulak sara. Kakak bila dengar berita baru tahu kalau tak memang tak tahu dan tak ada rasa pun...

syariza09 said...

sama la...ada gak rasa pening2

~SHiLA~ said...

haha sian laki asik tanye je nape xrase.bini dah xtau nk jwb ape.keh3

ieda said...

huhuhu semoga di mana2 kita berada di lindungi allah ..
allah nak bagi amaran x kira siapa kan .. kena selalu beringat

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

gempa juga mengerikan.:( takut.

axie said...

umah azie pon rasa..gegar2..

ieda said...

uhuhu tulah ada juga baca ,,, ingatkan dah x der rupenya ada lagi gegaran semalam petang huhuhu