Wednesday, April 4, 2012

buta belog... bukan buta IT

hye, assalamualaikum! ;)


sejak blogspot setting baru ni aku jadi slow sikit.. update tu memanglah slow sebelum blogspot upgrade kan, slow disini bermaksud aku merangkak-rangkak nak klik carik mana nak create new post, mane yg published post, mane draft... pening sikitlaaa... yang aku hanginnnn sangat sekarang ni mane draft post? memang takde..langsung hilang!  ke aku yang tak tahu mane duduknya? 


draft post penting untuk aku sebab aku ni jenis pemalas nak cucuk kabel usb untuk transfer gambar, so sekali aku cucuk aku masukkan jelah sume-sume pic yang mana aku nak story kat belog siap-siap.. pastu aku sava as draft... sekarang ni sume tu dah takde... sape boleh tolong aku?? bagitau aku mana nak carik button draft tu??? (',')








nanti i belanja kenny nakkkkkkkk? ;D




*tu makan ngan cik suami 2 bulan yg lepas.. 2 bulan yg lepas okeyy!! :P*



11 comments:

mamyharraz said...

ohh dah tukar ke..sbb blog akk masih keadaan yg sama..
hadoii kalau sara pening akk pitamlah kot matiklaaa nak belajar benda baru.malas. T__T

Fieza79 said...

sedap nyerr food..!

lau nk cri sesuatu xjumpa...tuka blk ke asal nya..pastu tuka lah balik yg baru ni...kita pun slu main tuka2 gitu..huhuu...

Kakzakie said...

kakak rasa sara kalau kita save selepas buat N3 jgn published automatik ia akan jadi draf... sama je...

Makan dululah kakak lapar nampak sara tunjuk makanan tu, kakak tak puasa hari ini

Irfa said...

sara..
tu ari sy nampak icon suh klik utk tsfer ke blog new face..tapi saya tak klik sbb saya dah serik tu ari gatal tgn klik fb lama tukar pada fb yg timeline tu..smpai skrng nyesal..banyak benda tak boleh.nak delete gambar profile pun x tahu mana nak klik.nak delete akaun pun dah tak tahu..hhuhu

PinKy MoMMa said...

sama la..terketuk2 mula2 tu huhuhu..

dia letak gbr makan daaa..nafsu perut menjerit jerit nak jugak..jauhnya nak cari ;p

ieda said...

aloor walau dah 2 bulan .. tapi kenny rogers nie mengiurkan lahh ;)

aah akk selalu save jer dulu .. dah nak publish baru tekan publish ;)

dakcik said...

ce u g g dashboard tu..g sidebar..cri new post pastu clsoe..ha mase tu bru jumpe yg kite draft! selamat mencuba! huhuhu

p/s : kalo jumpe i nk kenny yek! hahaha

axie said...

sedapnya kenny...
nanti i nak belanja jgk.
belanja diri sendiri :)

wahida said...

tak tau lah nok...sbb tak tukar setting yg baru ni pun...masih kekal pakai yg lama sbb aku ni pun buta blog jugak...haha...

kalau tak tau mana nak klik, better balik pada setting lama...

Hanis Azla said...

nak ngajar akak pun tak berapa celik pasal blog ni.. he..he.. tp yg pasti akak dah tergoda dgn menu KR tu.. aduhai.. last week time lunch gigih pergi alamanda sebab nak makan waffle a&w lepas baca entry blogger.. minggu ni haruslah ke KR pulak nampak gayanya.. he..he..

maya amir said...

akak pun tgh godek2 ni..tadik nak tukar layout skali tu, nuffnang advert sume hilang..adehhh..pastu revert balik ke layout asal (yg boring tu)...yg nak type draft..jap2, rasenye, kat tepi tu ade icon schedule kan? kat situ rase leh set date ape sara nak post entry tu..kalau tanak set, just nk buat draft, rase sara just tekan save jek laa..kot laa gitu...kekekek..akak pun tak abis explore lagik ni...