Sunday, April 29, 2012

rumah baru, nursery baru

hye, assalamualaikum! ;)


ehh jappp.... correction plis! bukan rumah baru! rumah sewa baruuuuuuuu!  heeeeee... dah 2 bulan baru gaduh nak canang cite pindah umah lah, nursery barulahhhhhhhh.. lol... this is my blog, sukehati akulahhhh nak cite bila-bila ponnnnnn *sedikit annoying di situ, uhmm forget it*


google


masa sebelum pindah tak survey nursery, bila dah pindah baru kalut-kalut nak cari nursery *ishh tak elok, jangan ikot pangai gini ye kawan-kawan*  masa tu bukan apa sebabnya clash urusan mak nak pergi umrah.. weeken haritu full agenda kami sefamily.. pastu tiap-tiap minggu muka-muka ni tercongok depan IKEA.. tiap-tiap minggu ko! yang masa sale gila-gila IKEA tuu.. elok-elok jee nak berpindah rumah, apa lagii... mana yang murah-murah rembat jelah.. nak dekat penuh troli, masa bayor baru RM100++.. sukeeeeeeeeee :D


my sis yang tolong surveykan jugak.. ada 1 nursery kat sebelah blok rumah jee.. senanglah kan.. tapi dah penoh pulak.. yang syaqir dorang leh terima tapi baby dah penoh.. alahaiii takkan nak sorang sana sorang sini kan... at last dapat yang satu niii.. dekat jugak.. cume kene seberang jalan.. abg ngan adik RM 450.. murah RM50 daripada yg rumah sewa lama tuu.. tapi tutupnya awal benorlah.. sampai pukul 6.. lewatnya OT charge RM4 sejam... ermm okey jelaah kan...


google


setakat harini alhamdulillah dorang jaga okey... kat sini tak banyak sangat budak *banyak ke ramai :P* baby yang paling kecik aqif lah :)   sebab tu budak tu ngada-ngada sebab ada orang melayan... budak-budak yang seangkatan syaqir lak tak ramai sangat gak.. tak sampai 10 orang kot.. yang banyak bebudak transit sekolah.. budak-budak sekolah tu time tengahari jee balik.. pagi n petang duk sekolah..

google


so okeylah syaqir duk situ.. lagipon nursery ni dah otai.. dah hampir 30 tahun beroperasi.. pengasuhnya pon otai.. n tengok cara dorang layan syaqir n aqif macam layan anak sendiri.. buktinya? pagi-pagi kejutkan syaqir senangggggg jee bangun.. takde culas macam dulu dah.. alhamdulillah :) tenang hati mak dia kat opis yang macam hapeee je nii!


aku kena cari nursery yang dekat n boleh jalan kaki sebabnya sekarang cik suami kerja balik lambat..pukul 8 malam baru sampai rumah.. so, urusan ambik anak memang serah kat aku bulat-bulat.. dengan pertolongan my sis lah.. sorang-sorang camane? dengan bag kiri kanan, anak sorang dokong, sorang jalan, nak cross jalan lagii.. aissyyy sorang-sorang memang tak harap... nasib baik ada kakak sorang kann..hihi *sampai ke sudah tak drive, tulah, padan muka kat diri sendiri! :X*





**pindah rumah dah...pindah opis? pindah tempat kerja?????????**



5 comments:

Ezy Chiaki said...

ok la 2.. ati senang bile xde mslh kat nursery..
hihikk

Kakzakie said...

Apa yg lebih lega bila dua-dua hero cepat nak adapt dgn environemnt baru Sara...

Mama Hanim said...

Alhamdulillah senang hati kan x de problem. Slmt menjalani kehidupan di tempat baru.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

alhamdulillah dah ada tempat baru..
semoga sesuia ngn jiwa anak2 kat tempat baru tu :)

cik hani said...

pindah mane???