Tuesday, December 25, 2012

my sweety cuty pie!

hye, assalamualaikum! :)


dah lama tak cerita perkembangan anak-anak kat belog... catitan penting untuk review di masa akan datang :)  syaqir dah masuk 5 tahun and dah start sekolah minggu depan.. alhamdulillah dapat masuk Hasanah Kids.. an islamic pre-school.. monthly RM320.. belajar tadika and transit situ sume sekali... itu monthly punya rate.. gigil jugak tapi demi untuk kebaikan n masa depan anak.. yang penting ilmu agama dititikberatkan.. nak harap aku yang ilmu agama tak seberapa ni apalah sangat kan... kalau boleh anak-anak ni biarlah yang terbaik and harapnya syaqir boleh ikut sume subject and rajin sekolah tauuu... 


registration fee nanti bayar masa bukak sekolah.. fuhh semangat tengok registration fee.. ade 2 3 tempat aku survey, harga lebih kurang and our choice is Hasanah Kids sebab islamic school..  fengsan duit mengalir almost 1k untuk registration fee.. ermm takpelah tabahkan hati.. pujuk diri sendiri.. kerja penat-penat kalau duit tak habis kat anak nak habis kat mana lagi.. orang lain pon merasa menda yang sama kan *hazab pujuk diri-sendiri* :P










abag aqir now.. makin besar makin nakal.. hope bila dah sekolah nanti aqir lebih behave and pandai bawak diri k? ;)




adik aqif pulak? ermm budak tu sejak dah masuk setahun alhamdulillah dah kurang sakit-sakit... dedulu kejap-kejap demam, kejap batuk, selesema.. sekarang dah makin okay... erm perkembangan sekarang ni makin nakal.. dah panjat-panjat.. bayangkan duk kat babychair makan tu pon die boleh panjat nak keluar.. nasib baik kita tengokkan.. kalau tak tengok memang selamat ke bawah jelah.. aissyy luruh jantung mak!  pastu still tak jalan lagi.. kaki dia dah kuat kalau kita pegang tangan dah jalan sikit punya laju, tapi bila lepaskan tangan, dia jalan 2 3 steps pastu terus duduk and merangkak!  aissyy, anak ibu cepatlah jalan, nanti boleh ibu shopping shoes yg comel2 kat adik :)



yang lain pulak, ermm mulot memang bisinglah... tah apa jee yang direpeknya.. pastu suka nyakat abang... kalau tengok abang nak tido, cepat-cepat dia gi korek bijik mata abang, pastu abang pon menyinga marah! hihi.. then, suka cakar-cakar orang sambil buat muka terkejut.. comel!  gigi pulak sebatang sebelah bawah baru tumbuh.. lambatnyaa nak tambah yang lain.. hehehekk.. tapi bagos gak.. kang duk gigit ngah minum haru ibu dia.. hehehe...  makan pulak sekarang dah makan nasik lembek and lauk yang aku masak asing untuk dia.. kadang-kadang buat jugak bubur.. kalau lauk tu buat masak lemak, sup.. camtu jelah... nak variety sangat sebab gigi dia tak banyak lagi kan..



yg lain, ermmm banyak lagilah.. tak tertaip lah pulak... tapi overall semuanya okay and mambahagiakan hati kami, ibu n apaknya :) eh cop! lagi satu, alhamdulillah, untill now, aqif still bf!  tinggal lagi lebihkurang 8 bulan sampai 2 tahun, harapnya terus ada rezeki untuk aqif! :)






















kalau bagi makan sendiri jawabnya banyak lantai yang makan daripada masuk mulot... asiyyy :D

=






=





=






=






=





=





=




=


omaknya? makin membulat dengan jayanyaa! :(










14 comments:

Ezy Chiaki said...

kejap je dh besar ank2 sara..
huhu..
teringin nk ade ank gop

syariza09 said...

maknya x der la bulat, makin runcing jer dagu tu hehehe.
Pg td baru jer gi bayar pendaftaran tadika aiman, mmg 1K++. Aiman tadika sekali ngan transit tpt yg sama, senang mcm tu kan.

Adik tu laju jer makan yer, sronok kalo tgk budak2 suka mkn ni

Qhaifa Nur said...

sebaya dgn afnan rupanya...dah nak masuk sklh....

tengoklah adik nak suap sendiri tuh...

cik hani said...

Wahhh...nnt syakir beruniform sekolah dia la..
Hikhik..
Nnt ibu dia rajin la tgk buku ank da start sekolah.hihu

ieda said...

insyaallahh budak2 bila dah semakin besar , semakin bagus dan boleh behave dik ;)

Hasnah said...

haah... pengsan tgk register fees taska nie huhu. tp setahun sekali jer not bad juga. demi anak semua relakan saja =)

washura10 said...

Jemput visit blog sy utk tempahan menjahit manik,tempahan membuat veil dan sewa veil pengantin
http://washura.blogspot.com

mamy harraz said...

samalh kita awk..bayar register fee beribu riban..tutup mata jelah bayar.
janji anak belajar dgn selesa.

slmt menempuh alam sekolah buat abg :D

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama macam registration tk Faris... Total nak dekat 1K... Tahun ni punya...

Tahun depan tak tau lagi kena berapa... Nasib baik monthly murah la jugak, sebab taska kat bawah office...

Betul tu, demi pendidikan anak, apa salahnya berhabis sikit.. :)

~SHiLA~ said...

okla lambat tumbuh.xyah ibu dia gosok gg.haha

Kakzakie said...

Begitulah lumarh bila anak kian besar Sara. Tadika mana-mana pun memang lebih mahal berbanding sekolah rendah. Tapi itulah asas permulaan anak mengenal ilmu.

nik ros said...

dah nak masuk tadika dah yea.
boleh tahan gak harga yuran yea. tak pe untuk anak gakkan

nadia said...

kak sara, untuk derma anak yatim tu kan, akak nak derma baju2 pon bolehhh. akak area mana?

nadia said...

muka semuaaaa macam photostat je kan kak. seiras sangatttt :)