Monday, December 10, 2012

oh my english!! *menangis*

hye, assalamualaikum! :)



tak tahulah nak cerita camne ni... duk buat minit mesyuarat... taip satu dua ayat... padam balik... taip lagi dua tiga patah padam lagiii... aiiissyyyyyyyy... aku ni memang tak suka buat minit mesyuarat... masuk mesyuarat pon tak suka... dengar orang ni cakap ni, orang tu cakap tu... ishhhh dah nama pon kerja kena tadahkan jugak telinga niii...




masa kat opis lama okay lagi, dorang meeting cakap bahasa ibunda, buat minit pon dalam bahasa ibunda.. tapi sejak pindah opis baru ni, segala mak nenek english! fengsan mak! surat omputih, meeting cakap omputih walaupun yg meeting dalam tu takde omputih, minit kena buat dalam omputih jugak! eeii, masa opis lama buat dalam BM pon aku kemain payah nak siapkan, ni kan lagi full English!  pastu faham-faham jelah.. english mesti tahap tough punya!  i ni bukanlah pro english sangat pon.. takat sikit-sikit je bolehlah.. ohh my english! :(







Google translate help me a lot... tapi nak buat point-point pon aku terkial-kial.. sebab aku belum adapt dengan isu-isu dlm meeting tu, ni kan lagi nak buat minit! serius rasa macam nak menangis :(



Royalty-Free (RF) Clip Art Illustration of a Cartoon Businesswoman Crying Over A Lost Opportunity by Ron Leishman




tapi last meeting, minit yg aku buat tu approved without any change.. wahh!  puas hatilah jugak kan! puas aku duk perah pale otak, kasi ayat nampak ayat-ayat profesional gitu, bukan ayat budak-budak sekolah! hihikkk!!





Royalty-Free (RF) Clip Art Illustration of a Cartoon Happy Businesswoman Tossing Paperwork by Ron Leishman
ibaratnya camtulah aku perasaan aku masa tu :D











11 comments:

nadia said...

hihi. katun last tu macam berkaitan sangattt dengan oh my english sebab gaya dia macam tengah menggelupur kannnn. ;))

~~zaa~~ said...

pehhh bleh tahan yang...kat utm lagi ke?

arejue said...

klau jue cm ner agak nye sara wakakakakakakaka

maya amir said...

sara bukan ke keje dgn govt? nak dalam omputih jugak ke? camne nak memartabatkan bahasa melayu ni..heheh.. tapi xpe, take it as challenge lah sara, and voilaaaa... u've made it dear!:)

syariza09 said...

kalo sy laaa, nangis tahap gaban kot huhuhu
susah hati woooo

~SHiLA~ said...

ish xsuke wat minit.bm pn payah nk buat,ni pulak bm

eh pic katun ke3 tu tgh byk keje kertas melayang² pn senyum lg.hepy je.haha

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak tengok kartun jugakkk.. ahHHKs

~~*Lady Salwa*~~ said...

Xpe, practice make perfect... :)

Ezy Chiaki said...

hehe.. benci je kalo kene gune bhse omputeh.. xsuke2..

wahida said...

lama2 mesti boleh punya tu...

caiyok sara...


apapun, tahniah dah buat dgn jayanya...

dakcik said...

wahh..hebak mung! hihi