Tuesday, May 4, 2010

~~telahan yg xleh pakai

salam sume.

spt yg semue tau ( mcmla rmai sgt pon follwer blog ko ni sara :P ) aku blik kje naek tren komuter yg lemah lembap tuu every day..pagi xnaek sbb hubby drop off aku kt opis ( tq u cyg! )

so ble naek public trnspot nii mcm2 ragam..rupee manusia yg aku tgk..duk lam tren komuter tuu berhimpit2 cm sardin aku dh lali..nk wat cane..klo aku gedik2 perangai xnk himpit2 lam tren tuu..melekat bau org tu melekat bau org nii...mmg xbalik umh la ko sara ooii..nk xnak i have 2! sbb semangat dn keberanian nk drive kete xdtg2 smp sudah! erk perlu ke aku tgu dtg keberanian tuu klo aku sndri yg xmulekn :P

ok berbalik ke crite asal aku..ade haritu last week kot..dlm rmai2 duk lam tren tu kn adela sorg minah ni duk sembang ngn akk nii..minah tuu pon nmpk stylo cool laa..tgk dr gaye ofis wear dea cm private sector..ngn seluar n kemeje lengan pnjg..rmbut pon stylo jee..( kte leh cm kn org kje gomen ngn private ni dr care opis wear ;p) then aku ni duk berdiri sebelah dea..pas2 terdengarla dorg berdue ni duk sembang..minah tu ckp

"kak..sy dgr org pompuan yg kje gov ni kn banyak xkawen eekk..?? rmai anak dare tue eek?"

pas2 jwb yg akk sorg g tu ( aku xtau akk ni kje gov ke or private same cm minah tu)

"hmmm..mmglaa dorg nii kn kje bykk..tnsyenn jee...dorg ni cm xleh handle tensyen..kje melambak2 sume deadline..lagi2 yg kje ngn pengurusan melibatkan menteri sume tu"

jwb minah stylo ni lg :

"oyeke kak..ptt laa..sbb ade kwn sy ni kn kje ptrjya ..bla..bla...bla"

isshhkkk..! aku rse cm nk menyampukk jee dorg tu duk nyembangg..aku nk ckp

"sape kate pompuan kje gov byk anak dare tue..oo nk ckp ktorg yg kje gov nii xlaku laa..xsocialite cm korgg..xknal dunie luar??"

tp xknlaa glee aku maen nk nympuk cmtu jee knn..u all sume stuju x dea konklusi kn pompuan yg kje gov ni lmbt kwen or lgsg xkwen..??!  sbb ble dea ckp cmtu so deanye pandangan kte pompuan yg kje gov nii xlaku laa..lambat kwenlaaa..ohh no no noooo..itu telahan yg salah aku kire...sbb teman2 seperjuangan aku terutamanya kte2 yg bergelar PA ni laa yg plg cepat kwen!  tgk c Ezzah tu kje blom setahun pon dh Bad g masuk minang..kwen dh anak 2 skrg..d kalangan my Gediks pon sume dh kwen yg tgal cume Farah n Ema jee blom..lepas Ezzah..aku ikut jejak makcik tuu..pas2 Ikma..then Khaty..then  Faten then baru2 nii c Zaa..sampaikn budak2 yg laen pon ckp ktorg ni la saham plg laku sbb ktorg antare yg plg awl kawen! ehehehe..*blushing*

tapi samelaa yg laen2 pon..kebykn dr kami sume dh berumahtangga.. so dorg ckp pompuan yg kje gov lambat kawen or banyak anak dare tue aku xstuju same skali laa..sbb maybee hanye segelintir sjee..mgkin kwn2 dea yg dea knal kje kt gov ni yg mmg lmbt kwen..so dea ckp pompuan kje gov lmbt kawen a.k.a anak dare tue..!  kt opis aku ni pon dlm jarang2 adela sorg due anak dare tue..mmgla ade tp dea xlehla ckp "org pompuan yg kje gov ni mmg lmbt kawen..mmg byk anak dare tue eek?" ..x gtuu..?? korg stuju x..?



notakaki : suke naek komuter koc wanita merah jambu ;)

8 comments:

~~zaa~~ said...

u.p : cik adik yang stylo mylo keje public sector,

pompuan gomen paling laku tau. sebab tak terdedah dengan social life yang teruk!

hahahha :p

yang benar,
PA gomen!

mrs_yus said...

zaa : ahahaha..tula psl..dorg ingt dorg bgos sgt kotttt..huhuhu

p/s : zaa tp minah tuu private sector laa..public sector cm kte nii haa..zaa clap type eek ;P

Ezzah said...

ahahha...ada plak mcm tuh ek....bistu nnt ank aku, aku nk suh masuk swasta ar, kang masuk gomen x laku!

muahahahahaha.. :)

jodoh pertemuan di tangan Tuhan bukan soal kerja ke apaa. :P

siti said...

PA cam kite neh mmg laku2 ahaha

mrs_yus said...

Ezzah :tula psl yang..kolot tol dorg nii..leh lak ckp cmtuu..xsemestinyee cmtu kn..xkirela kje gov ke swasta kee jodoh Die yg tentukn..ye x :)

p/s:anak dare u yg comel lote tu kje gov ke swasta kee i confom laku punyee..cm mak dea..ye x..ehehehe :P

mrs_yus said...

siti : ahahahah..tau xpee cik ct oii..dorg tu je tah pape :-j

~~zaa~~ said...

alamak..tersilap taip! malu... lariiiikkkkkk :p

mrs_yus said...

zaa : eheheh..xpee..typing error dmaafkn..zaa emo ngat tu silap taip kot..eheheh :P